Οι Βαλεαρίδες Νήσοι παραμένουν δημοφιλείς στη Γερμανία, παρά τις διαδηλώσεις για υπερτουρισμό

16-10-24 | ΚΟΣΜΟΣ

Παρά τις διαδηλώσεις και τις συζητήσεις για υπερτουρισμό οι Βαλεαρίδες Νήσοι εξακολουθούν να έχουν μεγάλη ζήτηση-τουλάχιστον στη γερμανική αγορά.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο πάνω από 600.000 Γερμανοί ταξίδεψαν στη Μαγιόρκα. Είναι σα να ταξίδεψαν οι κάτοικοι μιας μεγάλης γερμανικής πόλης, όπως το Ντόρτμουντ, στη Μαγιόρκα κάθε μήνα.

«Αυτό το καλοκαίρι, η Μαγιόρκα είναι για άλλη μια φορά η πρώτη επιλογή προορισμού για τους επισκέπτες της TUI, αλλά ακολουθεί στενά η Αττάλεια», είπε ο Steffen Boehnke, Επικεφαλής της Sun & Beach Product Management της TUI. Και οι άλλοι διοργανωτές, όμως, είναι όλοι «πολύ ικανοποιημένοι» για την επιμήκυνση της περιόδου στις Βαλεαρίδες Νήσους.

Και η σεζόν δεν έχει τελειώσει ακόμα στη Μαγιόρκα. Χρόνο με το χρόνο, τα τραπεζάκια στα πεζοδρόμια σηκώνονται αργότερα, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια, ειδικά στην Πάλμα, την Κάλβια, το Πουέρτο ντε Πολένσα και το Πουέρτο ντε Σόλερ, μένουν ανοιχτά περισσότερο - και ξεκινούν την επόμενη σεζόν νωρίτερα. «Η παράταση της σεζόν αποδίδει καρπούς. Οι Βαλεαρίδες Νήσοι βρίσκονται επί του παρόντος σε υψηλό μονοψήφιο ποσοστό σε σύγκριση με τον προηγούμενο χειμώνα», δήλωσε ο διευθυντής του Dertour, Nils Lübbe.

Η Alltours κατέγραψε επίσης ανάπτυξη τη φθινοπωρινή περίοδο, διατηρώντας ανοιχτά τα ξενοδοχεία Allsun (Bahia del Este, Sumba, Orquidea Playa, Eden Playa, Riviera Playa, Pillari Playa και Bella Paguera) μέχρι τον Νοέμβριο. Η Iberostar θα κλείσει τα περισσότερα ξενοδοχεία της στις 3 Νοεμβρίου, ενώ δύο ξενοδοχεία στην Playa de Palma, το Selection Playa de Palma και το Waves Cristina, θα είναι ανοιχτά όλο το χειμώνα. Στη Riu, είναι ανοιχτά για κράτηση τρία ξενοδοχεία, τα Festival, San Francisco και Concordia, όλο τον χειμώνα.

διαβάστε ακόμα

Lufthansa | Πρόστιμο 4 εκατ. δολ. για διακρίσεις σε επιβάτες- η απάντηση της εταιρείας
Στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας η διαχείριση του τουριστικού Καταφυγίου Τσούτσουρα
Χειμερινή έκδοση της Airbnb | Δίκτυο Συνοικοδεσποτών για τη διαχείριση ακινήτων
Τα ακριβά αεροπορικά τέλη αποδυναμώνουν τη Γερμανία ως προορισμό
300 Βρετανοί τουριστικοί πράκτορες στο συνέδριο της ΑΒΤΑ στο Costa Navarino - Οι τάσεις της αγοράς
Four Seasons Resort Mykonos: Νέο ξενοδοχείο των Four Seasons και Blue Iris - Θα ανοίξει το καλοκαίρι του 2025
Οι Βαλεαρίδες Νήσοι παραμένουν δημοφιλείς στη Γερμανία, παρά τις διαδηλώσεις για υπερτουρισμό
Sojern: +2% τα ταξίδια των Αμερικανών στο εξωτερικό την περίοδο των Χριστουγέννων – Ασία επιλέγουν οι Ευρωπαίοι
SZ-Reisen: Νέες, αποκλειστικές πτήσεις τσάρτερ προς Σαντορίνη και Χαλκιδική για το 2025
«Η Κρήτη και ο Νίκος Καζαντζάκης συναντούν τη Νέα Υόρκη και τον Νέο Κόσμο»