Φεστιβάλ ελληνικής γαστρονομίας στο Ντουμπάι

19-01-15 | ΚΟΣΜΟΣ

Ένα λαμπερό φεστιβάλ αφιερωμένο στην ελληνική γαστρονομία, με τη συμμετοχή 4 βραβευμένων σεφ οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα καλύτερα αυθεντικά ελληνικά πιάτα τους, θα φιλοξενήσει τον Φεβρουάριο το ελληνικό εστιατόριο του ξενοδοχείου Majestic Hotel, Ελιά.

Τους καταξιωμένους σεφ προσκαλεί ο σύμβουλος σεφ του εστιατορίου, Γιάννης Μπαξεβάνης και ο σεφ Ηλίας Κοκορόσκος.

Τα ειδικά μενού θα είναι διαθέσιμα για τρεις βραδιές και οι επισκέπτες του εστιατορίου θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τους σεφ.

Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει στις 2-4 Φεβρουαρίου, με τον βραβευμένο με Μισελέν, γάλλο Jerome Serres, ο οποίος ίδρυσε το δικό του εστιατόριο στην Αθήνα το 2001. Το 2005 μετακόμισε στο ξενοδοχείο Iridanos ενώ εργάστηκε και στο εστιατόριο Pil Poul.

Κατά τη διάρκεια της οκταετούς παραμονής του στην Ελλάδα, κέρδισε το βραβείο του Καλύτερου Γάλλου Σεφ στην Ελλάδα αλλά και τρία αστέρια Μισελέν. Επί του παρόντος είναι επικεφαλής σεφ στο Table Fine στον Λίβανο. 

Επιβεβαιωμένη συμμετοχή στο φεστιβάλ είναι και αυτή του Δημήτρη Δημητριάδη, ο οποίος έχει κερδίσει την ελληνική διάκριση του «Χρυσού Σκούφου» πέντε φορές, καθώς και ένα αστέρι Μισελέν. 

Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με τον Δημήτρη Χρονόπουλο, σεφ ζαχαροπλαστικής και επίσημο συνεργάτη της Valhrona σε Ελλάδα και Κουβέιτ.

Το όνομα του τέταρτου σεφ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό.

Chef Yiannis. Courtesy of The Majestic Hotel
Ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης

διαβάστε ακόμα

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στο κτήριο όπου φυλάσσεται το αρχείο του ΕΟΤ
ΠΟΞ | "Γονατίζουν" τα ελληνικά ξενοδοχεία Τέλη και Φόροι - οι στρεβλώσεις, ο ανταγωνισμός και οι βραχυχρόνιες
Historic Hotels of Europe Awards 2024: Αυτά είναι τα 4 Ελληνικά ξενοδοχεία που βραβεύθηκαν
Alltours: 4 νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα το 2025 – Ενισχυμένο πρόγραμμα στα μικρά Ελληνικά νησιά
Η κίνηση Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων τον Ιούλιο
Resort and Residential Forum/ Αθήνα: Η Marriott επενδύει σε νέες επώνυμες κατοικίες στην περιοχή ΕΜΕΑ
Σαντορίνη και Μύκονος είχαν τις μεγαλύτερες απώλειες τζίρου σε καταλύματα και εστίαση το καλοκαίρι
Amex GBT: Το 95% των ταξιδιωτών θεωρούν θετική τη συμβολή ΑΙ στα επαγγελματικά ταξίδια
Marriott Bonvoy: Προβλέψεις για τα ταξίδια το 2025 – Περισσότερες διακοπές, νέες τάσεις, αυξημένη χρήση Α.Ι.
Όμιλος Mitsis | 400.000 επισκέπτες ετησίως, 5.000 εργαζόμενοι, 4.000 προμηθευτές....