Δύο θεματικά σεμινάρια-παρουσιάσεις με τίτλο “Wines of the Sun”, πραγματοποιήθηκαν στην Ακαδημία Οίνου Caplan στο Τόκυο, υπό την αιγίδα της ελληνικής Πρεσβείας στο Τόκυο.
Κύριος εισηγητής ήταν ο κ. Αντώνης Λιανουδάκης DipWSET, ο οποίος παρουσίασε συνολικά 38 κρασιά από 14 οινοποιεία απ’ όλη την Ελλάδα (Αττική, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Μακεδονία, Κρήτη, Κέρκυρα, Λήμνο και Σύρο).
Ειδικότερα, την πρώτη μέρα η παρουσίαση αφορούσε στα εμπορικά κρασιά της Ελλάδος και την δεύτερη, στα μικροοινοποιεία και τα βιολογικά, φυσικά και βιοδυναμικά κρασιά της χώρας μας. Συνολικά παρουσιάστηκαν 22 ποικιλίες οίνου (λημνιώνα, μοσχάτο Τυρνάβου, ρομπόλα, ξινόμαυρο, μονεμβασιά, σαββατιανό, ροδίτης, μανδηλαριά, λιάτικο, κοτσιφάλι, θραψαθήρι, αγιωργήτικο, μοσχοφίλερο, ασσύρτικο, αυγουστιάτης, μοσχάτο Πατρών, μοσχάτο Λήμνου, λημνιό , μοσχομαυρο, merlot, syrah, cabernet), κάποιες εκ των οποίων για πρώτη φορά στο ιαπωνικό κοινό.