ΙΤΒ: "Σταρ Τρεκ" το μέλλον στα ταξίδια- Οι ταξιδιώτες προτιμούν... τηλεμεταφορά

07-03-18 | ΤΑΣΕΙΣ

To 90% των ταξιδιωτών δεν είναι ακόμη έτοιμοι να αφεθούν στις τεχνολογικές εξελίξεις που θα διαμορφώσουν τα ταξίδια του μέλλοντος, παρότι εκδηλώνουν τον ενθουσιασμό τους, και μεγάλη μερίδα δεν εμπιστεύεται τα ταξίδια με αυτοματισμούς όπως τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, τα αεροσκάφη χωρίς πιλότο και τα επιβατικά drone.

Σύμφωνα με έρευνα της Travelzoo σε συνεργασία με την ΙΤΒ, σε δείγμα 6.000 καταναλωτών από τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, το Ην. Βασίλειο και τις ΗΠΑ, η οποία θα παρουσιασθεί σήμερα στην έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου, μόλις ένας στους 5 πιστεύει ότι τα αεροσκάφη χωρίς κυβερνήτη θα αποτελέσουν τον κανόνα στις αερομεταφορές μέχρι το 2030. Το 38% μάλιστα θα προτιμούσε να δοκιμάσει την τηλεμεταφορά, μια τεχνολογία που δεν υπάρχει καν, προκειμένου να ταξιδέψει στον προορισμό διακοπών!

Μόλις το 7% θα εμπιστευόταν μη επανδρωμένα αεροσκάφη ενώ το 32% θα εμπιστευόταν τα εναλλακτικά καύσιμα στις αερομεταφορές ή ένα υπερηχητικό αεροσκάφος (31%).

Περισσότεροι από τα 3 τέταρτα δεν θα εμπιστεύονταν την τεχνολογία χωρίς κυβερνήτη/ οδηγό και το 78% θα ανησυχούσε πολύ για την ασφάλειά του, έναντι 55% που θα ανησυχούσε σε ταξίδι με υπερηχητικό αεροσκάφος ή hyperloop.

Όσον αφορά τις προσδοκίες τους, το 51% περιμένει να δει αυτοκίνητα χωρίς οδηγό που θα κυκλοφορούν σε «έξυπνες λεωφόρους», και θεωρεί ότι αυτός θα έχει γίνει ο κανόνας στις μετακινήσεις μέχρι το 2030.

Το 36% περιμένει εναλλακτικά καύσιμα στις αερομεταφορές και το 31% hyperloops, τα οποία βρίσκονται ήδη σε δοκιμαστικό στάδιο από εταιρίες και startup.

To 28% περιμένει την επιστροφή των υπερηχητικών πτήσεων μέσα στην ερχόμενη 12ετία, παρά τις ανακοινώσεις κατασκευαστών όπως η Boom Supersonic ότι οι πτήσεις αυτές θα ξεκινήσουν πολύ νωρίτερα, το 2022.

Το 74% πιστεύει ότι η προσδοκώμενη μείωση των εκπομπών, της κυκλοφοριακής συμφόρησης και της εξάρτησης από παραδοσιακά καύσιμα, που υπόσχονται οι νέες τεχνολογίες στα ταξίδια, θα δράσουν θετικά στο περιβάλλον.

Το 88% περιμένει μικρότερους χρόνους στα ταξίδια και το 63% μείωση του ταξιδιωτικού στρες.

Επιπλέον, οι καταναλωτές ανησυχούν ότι αυτές οι μορφές ταξιδίων θα είναι διαθέσιμες, λόγω αυξημένου κόστους, σε συγκεκριμένο κοινό. Οκτώ στους 10 πιστεύουν ότι θα αποτελούν πολυτέλεια για λίγους και το 60% αμφισβητεί ότι τα ταξίδια θα γίνονταν πιο οικονομικά. Μόλις το 4% δήλωσε πρόθυμο να δαπανήσει περισσότερα χρήματα από τώρα για να ταξιδέψει με τις διευκολύνσεις αυτές.

Οι καταναλωτές τείνουν να συνδέουν την ταχύτητα με την ελκυστικότητα, επιδεικνύοντας περισσότερη διάθεση να καταβάλλουν μεγαλύτερα ποσά για να χρησιμοποιήσουν hyperloops και υπερηχητικές πτήσεις.

διαβάστε ακόμα

MSC Cruises: Πρεμιέρα με κρουαζιέρες από τον Πειραιά για την πρώτη χειμερινή σεζόν στην Ελλάδα
Οι νέες δράσεις για τον ελληνικό τουρισμό μέσα από τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό
Airbnb: Χωρίς αποτέλεσμα η "καταστολή" των βραχυχρόνιων μισθώσεων (και) στη Βαρκελώνη
Γνώμη | Η κλιματική κρίση και οι αρνητές της...
FTI: Πωλήθηκε το Labranda Marine Aquapark στην Κω
Έρευνα: Οι ταξιδιώτες θέλουν βιομετρικά στοιχεία και μεγαλύτερη ασφάλεια στα ταξίδια
Ryanair: Nέα εποχική σύνδεση Βρυξέλλες – Νέα Αγχίαλος το 2025
Τι ξεχνούν οι επιβάτες στα ταξί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη | Πολλά κινητά τηλέφωνα και μία σόμπα....
Η Ρόδος υποστηρίζει την ίδρυση Εθνικού Φορέα Συνεδριακού Τουρισμού
Η κλιματική κρίση «θάνατος» για τις μεγαλουπόλεις