Κανονισμός ευπρεπούς συμπεριφοράς στη Μαγιόρκα για ντόπιους και τουρίστες- πρόστιμα από 50 έως 600 ευρώ για 113 πράξεις

22-05-14 | ΤΑΣΕΙΣ

“Κανονισμό για μια πολιτισμένη συνύπαρξη” επιβάλει από τον Ιούνιο, σε ντόπιους και τουρίστες, η Πάλμα ντε Μαγιόρκα, με πρόστιμα από 50 έως 600 ευρώ για απρεπείς συμπεριφορές. Ο κανονισμός εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο την περασμένη Τετάρτη και η λίστα περιλαμβάνει 113 αξιόποινες πράξεις. Η απόφαση προφανώς πρέπει να βρει μιμητές και στους δικούς μας τουριστικούς προορισμούς, ώστε να σταματήσουν φαινόμενα αλητοτουρισμού, που δυσφημούν αρκετές περιοχές της χώρας.

Ο δήμος του νησιού θα προχωρήσει πρώτα σε μια ευρεία καμπάνια ευαισθητοποίησης του κοινού, ώστε να μη χρειασθούν ή τουλάχιστον να περιορισθούν οι απρεπείς συμπεριφορές και τα πρόστιμα. Ιδού, τώρα ορισμένες από τις "αξιόποινες" πράξεις:

-Επιτρέπεται η βόλτα με μπικίνι στην παραλία ή σε δρόμους που οδηγούν στις παραλίες και πισίνες, όμως, αυτή η ένδυση σε μέσα μαζικής μεταφοράς ή σε άλλους δημόσιους χώρους θα τιμωρείται με πρόστιμο από 50 έως 200 ευρώ (ανάλογα με το πόσο προκλητική είναι η (μη) ένδυση....)

-Η άμετρη κατανάλωση οινοπνεύματος στους δρόμους και στην παραλία θα τιμωρείται με πρόστιμο από 200 έως 400 ευρώ.

-Το  “Balconing" - η επικίνδυνη αναρρίχηση στα μπαλκόνια των ξενοδοχείων ή η βουτιά από το μπαλκόνι στην πισίνα θα έχει ανάλογη ποινή

-Το φτύσιμο στο δρόμο, η ούρηση δημοσίως ή το απρόσεκτο πέταγμα μασημένης τσίχλας και αποτσίγαρου διώκονται με 50 ευρώ πρόστιμο. Για ιδιαίτερες σοβαρές περιπτώσεις ρύπανσης ο παραβάτης μπορεί να κληθεί να πληρώσει έως και 200 ευρώ.

-Οποιος δεν μαζέψει τα περιττώματα του σκύλου του τιμωρείται με πρόστιμο από 50 έως 200 ευρώ. 

-Οποιος αγνοήσει την κόκκινη σημαία και πάει να κολυμπήσει στην συγκεκριμένη περιοχή τιμωρείται με 200 έως 400 ευρώ.

-Χρηματικές ποινές, επίσης, από 200 έως 400 ευρώ επιβάλλονται στον πελάτη που θα "απευθυνθεί" σε πόρνη στο δρόμο (οι κυρίες απαλλάσονται από κάθε ευθύνη για το “αλλησβερίσι” με τον υποψήφιο πελάτη)

-Τα graffiti και οι μπογιές σε τοίχους, μέσα μεταφοράς, δένδρα ή σε πατώματα τιμωρείται πάλι με 200 έως 400 ευρώ, ενώ δεν αποκλείεται ο “καλλιτέχνης” να κληθεί να αποκαταστήσει εξ ολοκλήρου τη φθορά, που προκάλεσε το “έργο” του.

-Η ποδηλασία και τα skateboards στο πεζοδρόμιο τμωρούνται με 50 έως 200 ευρώ.

-Οι μουσικοί του δρόμου, με τύμπανα ή τρομπέτες, που ηχορυπαίνουν ειδικά σε ώρες κοινής ησυχίας ενδέχεται να κληθούν να πληρώσουν έως και 600 ευρώ. Γενικά, ποινές προβλέπονται σε συναθροίσεις ατόμων που διαταράσουν τη δημόσια τάξη ή τον ύπνο.

-Χρηματικές ποινές θα επιβάλονται, επίσης, για διανυκτέρευση σε σκηνές ή τροχόσπιτο, στα πεζοδρόμια, στα πάρκα και στα παγκάκια. Οι πραγματικοί άστεγοι θα απευθύνονται στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, που θα έχουν την ευθύνη να τους βρουν χώρο. 

-Αλλες συμπεριφορές που αντιβαίνουν τον κανονισμό της πολιτισμένης συνύπαρξης και τιμωρούνται είναι: η χρήση σαπουνιού σε δημόσια ντους, η ανάρτηση διαφημιστικών αφισών σε μη εξουσιοδτημένους χώρους, οι απαξιωτικές συμπεριφορές σε συνάνθρωπο (ρατσιστικές, σεξιστικές ή ομοφοβικές παρατηρήσεις, προφορικά ή γραπτά και οι σωματικές επιθέσεις), το πλανόδιο εμπόριο χωρίς άδεια, η χαρτομαντεία δημοσίως, το τατουάζ χωρίς άδεια, κ.ά.

 

διαβάστε ακόμα

"Πράσινο φως" από την Κομισιόν για την εξαγορά της ITA Airways από τη Lufthansa
Independent: Ένα Ελληνικό ξενοδοχείο στα καλύτερα του κόσμου για τους λάτρεις του τένις
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Νίκος Διαμαντής | Τριήμερα πλατφόρμα δράσεων: What We Owe Democracy / Τι οφείλουμε στη Δημοκρατία
Τα 3 ιδιαίτερα concept προβολής εκθετών που ετοιμάζει το 100% Hotel Show
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Η Philharmonic Brass έρχεται στο Ηρώδειο στις 10 Ιουλίου!
Σε κανονικότητα τα ταξίδια των Jet2holidays, Tui, easyJet στην Κω – Το «ευχαριστώ» του δημάρχου
HOTREC | Επιτακτική η ανάγκη για δίκαιους ψηφιακούς κανόνες - Έρευνα για τα κανάλια διάθεσης δωματίων ξενοδοχείων στην Ευρώπη
Το Άμστερνταμ θέλει να απαγορεύσει όλα τα κρουαζιερόπλοια στο κέντρο της πόλης μέχρι το 2035
Ε.Ξ. Χανίων | Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον Γιάννη Σμπώκο
Ryanair: 48ωρη προσφορά για μειωμένη τιμή πτήσων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο