Ποιοι προορισμοί και γιατί θα έχουν μεγαλύτερη ζήτηση από την προσφορά το 2021 – Σε αυτούς και ελληνικά νησιά

11-12-20 | ΤΑΣΕΙΣ

Το 2021, περισσότερο από ποτέ, θα ισχύσει ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης, με τις ειδικές συνθήκες που επιβάλλονται από τον κορωνοϊό να περιορίζουν σημαντικά την προσφορά με την προοπτική να απελευθερωθεί μετά το εμβόλιο, και με τη ζήτηση, όπως όλα δείχνουν, να είναι αυξημένη, μετά τα νέα για την κυκλοφορία του εμβολίου και λόγω της αναβολής των διακοπών το 2020.

Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, η προσφορά δεν θα καταφέρει να ανταποκριθεί στη ζήτηση, περιορίζοντας τις επιλογές των ταξιδιωτών. 

Το 2021 θα είναι μια ιδιαίτερη χρονιά και για άλλον ένα λόγο, καθώς, υπό κανονικές συνθήκες, οι ταξιδιώτες μπορούσαν να εντοπίζουν μεγαλύτερη διαθεσιμότητα το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο για το καλοκαίρι της επόμενης χρονιάς, όμως φέτος πολλοί ανέβαλλαν τις διακοπές του 2020 για το 2021, σε παρόμοιες ημερομηνίες, δημιουργώντας ασφυξία στις επιλογές. 

Επιπλέον, δεν είναι μόνο οι μήνες της υψηλής σεζόν που μπορεί σύντομα να εμφανίζονται «sold out» αλλά και ο Σεπτέμβριος, για τον οποίο οι αναζητήσεις είναι ιδιαίτερα υψηλές, σύμφωνα με την Peter Sommer Travels, με το 63% των κρατήσεων τον Ιούλιο του 2020 να αφορούν ταξίδια τον Σεπτέμβριο του 2021. Οι ταξιδιώτες τηρούν στάση αναμονής και πολλοί θα κάνουν κρατήσεις αργότερα μέσα στο 2021 προκειμένου να ταξιδέψουν σε μια περίοδο όταν η υγειονομική κατάσταση θα είναι πιο ήπια.

Με αυτά τα δεδομένα και τάσεις, η Telegraph εντόπισε τους προορισμούς για τους οποίους θα πρέπει οι Βρετανοί να βιαστούν για να προλάβουν τη διαθεσιμότητα, σε πτήσεις, σε διαμονή και σε κρουαζιέρες, ανάμεσα στους οποίους είναι και η Ελλάδα.

Νησιά του Αιγαίου

Ο οικονομικός αντίκτυπος του κορωνοϊού θα είναι φανερός στα δρομολόγια πτήσεων επιστροφής και στη μειωμένη πρόσβαση σε ορισμένους προορισμούς. Σε αυτούς περιλαμβάνεται και η Σάμος, η οποία προς το παρόν θα έχει μία απευθείας πτήση την εβδομάδα από το Ην. Βασίλειο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2021, ουσιαστικά μειώνοντας στο μισό τη χωρητικότητα του 2019.

Η διαθεσιμότητα είναι ήδη μειωμένη για τους μήνες της υψηλής σεζόν, σύμφωνα με την Ghislain Sireilles από τη βρετανική Cachet Travel, παρότι, όπως επισημαίνει, υπάρχει ακόμα διαθεσιμότητα στα Princess Tia Studios, ένα συγκρότημα 14 αυτοεξυπηρετούμενων μονάδων στις νότιες ακτές. Μια εβδομάδα διαμονής τον Αύγουστο ξεκινά από 1.138 λίρες το άτομο, με πτήσεις από το Γκάτουικ.

Η ζήτηση για τις κρουαζιέρες Σεπτεμβρίου της Peter Sommer Travels δεν θα αποκλείει νέες κρατήσεις. Εξακολουθούν να υπάρχουν διαθέσιμες καμπίνες για το ταξίδι 8 διανυκτερεύσεων από την Κω στην Πάτμο που έχει προγραμματιστεί για τις 19-26 Σεπτεμβρίου (από 2.875 λίρες το άτομο) και για την 15νθήμερη κρουαζιέρα στις Κυκλάδες που θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Αυγούστου έως τις 12 Σεπτεμβρίου (από 4.525 λίρες το άτομο), όμως οι ενδιαφερόμενοι δεν πρέπει να καθυστερήσουν να προβούν σε κράτηση. Οι πτήσεις δεν περιλαμβάνονται στις τιμές.

Οι υπόλοιποι προορισμοί στους οποίους μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη ζήτηση από την προσφορά είναι...

Λάπλαντ

Μαγιόρκα

Κiότο

Τόκιο

Σεϋχέλλες

Μαρόκο

Ρουάντα

Τανζανία

Ανταρκτική

Δούναβης

Ευρωπαϊκά ταξίδια | The “Orient Express”  

Camino de Santiago

Κορνουάλη

Μάτσου Πίτσου

Χιλή

Τσερμάτ

Αλάσκα

διαβάστε ακόμα

Τουρισμός | Τέλος Ανθεκτικότητας: Λάθος υπολογισμός για τα έσοδα από τα ξενοδοχεία, που οδηγεί σε δίκαιη μείωση 50% του Τέλους!
Επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης και προβολής δήμου Παρανεστίου
Υπουργείο Τουρισμού: Μία έγκριση και μία απόρριψη για χρηματοδότηση αναβάθμισης τουριστικών λιμένων
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου | Να ανασταλεί η ένταξη της παραλίας Κέρους Λήμνου στις «απάτητες»
Οι ευκαιρίες τοποθέτησης ελληνικών κρασιών σε ισπανικά εστιατόρια και ξενοδοχεία
Διαγωνισμός για λειτουργία παγοδρομίου στην κεντρική πλατεία Ιστιαίας
Δημόσιος Διαγωνισμός για τη μίσθωση 4 κυλικείων του αθλητικού κέντρου Μίκρας
Ιταλία: Μέτρα κατά του υπερτουρισμού στην Πομπηία - όριο 20.000 επισκεπτών την ημέρα
CV Villas | +29% οι κρατήσεις για βίλες στην Ελλάδα το 2025
Κομισιόν | Ελληνική οικονομία: Ανάπτυξη πάνω από 2% μέχρι και το 2026