Όσοι ταξιδεύουν συχνά είναι πιο ευτυχισμένοι στη ζωή τους από όσους δεν ταξιδεύουν καθόλου.
Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον βοηθό καθηγητή της Σχολής Μάνατζμεντ Φιλοξενίας του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, Chun-Chu (Bamboo) Chen, σε 500 ανθρώπους και δημοσιεύθηκε στην Tourism Analysis, σχετικά με το πώς οι ταξιδιωτικές συνήθειες επηρεάζουν τη γενική ευεξία του ανθρώπου.
Όπως διαπιστώνεται από τα ευρήματα, οι άνθρωποι που ταξιδεύουν συχνά τουλάχιστον 75 μίλια από το σπίτι τους είναι 7% πιο χαρούμενοι από όσους ταξιδεύουν σπάνια ή καθόλου.
Ενώ παράγοντες όπως η εργασία, η οικογενειακή ζωή και οι φίλοι παίζουν σημαντικότερο ρόλο στους γενικούς δείκτες ευεξίας, η συσσώρευση ταξιδιωτικών εμπειριών φαίνεται ότι έχει μικρή αλλά αξιοσημείωτη επίδραση στην αίσθηση ικανοποίησης από τη ζωή.
Από αυτή την άποψη, η έρευνα αναδεικνύει τη σημασία της ικανότητας απόδρασης από τη ρουτίνα και της απόκτησης νέων εμπειριών.
Η έρευνα εντόπισε ακόμα ότι η απλή συζήτηση για ταξίδια συμβάλλει σε αύξηση της ευτυχίας στους ανθρώπους. Ως εκ τούτου, όσο πιο πολύ συζητούν οι άνθρωποι για διακοπές, τόσο πιθανότερο είναι να τις κάνουν.
Με την αδυναμία πραγματοποίησης ταξιδίων λόγω της πανδημίας, πολλοί εκτιμούν ότι με το τέλος της θα υπάρξει έκρηξη των ταξιδίων, όχι μόνο λόγω της αύξησης της ζήτησης αλλά και επειδή ο κορωνοϊός συνέβαλλε ουσιαστικά στο να αυξηθούν οι αποταμιεύσεις των Αμερικανών.
Σύμφωνα με την MagnifyMoney, οι αποταμιεύσεις των Αμερικανών κατά τη διάρκεια της πανδημίας αυξήθηκαν από 12,9% το Μάρτιο σε 33,6% τον Απρίλιο και αύξηση παρατηρείται και στους Καναδούς.