Κορωνοϊός: Δαπανηρό και χρονοβόρο το ταξίδι στο εξωτερικό το 2021

13-02-21 | ΤΑΣΕΙΣ

Περισσότερο χρόνο και χρήμα θα χρειάζονται τα εκτός συνόρων ταξίδια, για τους ταξιδιώτες των περισσότερων χωρών.

Συνεπώς, ακόμη και αν έχει ληφθεί η απόφαση μετακίνησης σε κάποια άλλη χώρα, ο τουρίστας θα πρέπει να έχει υπόψη του ότι θα επενδύσει περισσότερο, τόσο οικονομικά, όσο και χρονικά. Εξάλλου, το ταξίδι στο εξωτερικό, πολλές φορές συνεπάγεται την απομόνωση τόσο στη χώρα διακοπών όσο και συχνά μετά την επιστροφή στο σπίτι.

Τα έξοδα ποικίλλουν, αλλά οι περισσότερες χώρες υποβάλλουν τους επισκέπτες σε καραντίνα για πέντε έως δέκα ημέρες. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί αρκετά ακριβό, ανάλογα με τα τοπικά μέτρα. Στην Ταϊλάνδη, για παράδειγμα, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να καταβάλλουν περίπου 1.000 ευρώ  για τις δέκα ημέρες καραντίνας που πρέπει να περάσουν στο ξενοδοχείο, ενώ σε ένα πολυτελές θέρετρο αυτό θα μπορούσε εύκολα να αγγίξει τις 5.000 ευρώ.

Ενώ εάν ο τουρίστας διαμένει, λόχου χάριν,  στη Γερμανία, απαιτούνται επίσης αρκετές ημέρες καραντίνας μετά την επιστροφή του. Μεταξύ άλλων, ο αποφασιστικός παράγοντας για τις συνθήκες της επιστροφής, είναι ο προορισμός: Εάν εντάσσεται σε περιοχή υψηλού κινδύνου, εάν τα κρούσματα του κορωνοϊού είναι αυξανόμενα ή εάν έχουν εμφανιστεί μεταλλάξεις του ιού στην περιοχή αυτή.  Αυτός λοιπόν ο παράγοντας θα καθορίσει και τα μέτρα που θα πρέπει να τηρήσει ο τουρίστας μετά την επιστροφή του-τα οποία καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, τροποποιούνται εν ριπή οφθαλμού. Γι’ αυτό και η ταξιδιωτική βιομηχανία πιέζει, ώστε να διευκολυνθούν οι ταξιδιώτες που κατέχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, αν και μία κοινή απόφαση προς αυτή την κατεύθυνση, τουλάχιστον στην Ευρώπη, δείχνει ότι θα καθυστερήσει αρκετά.

Συμπερασματικά, το ταξίδι το 2021 μπορεί να γίνει λιγότερο ελκυστικό, περισσότερο χρονοβόρο, και επομένως πιο δαπανηρό, αλλά όχι αδύνατο. Για παράδειγμα, η επιθυμία των Γερμανών να κάνουν διακοπές παραμένει αμετάβλητη. Σύμφωνα με την πρόσφατη τουριστική έρευνα που διεξήχθη από το Ίδρυμα μελλοντικών μελετών (FFS) που εδρεύει στο Αμβούργο, ένας στους δύο Γερμανούς θα ήθελε να κάνει διακοπές φέτος και μάλιστα περισσότερες από μία φορές. Το ένα τρίτο είναι ακόμα αναποφάσιστο και συνεχίζει να περιμένει τις εξελίξεις. Τέλος, ένα ποσοστό δεν λαμβάνει υπόψη τον χρόνο και το χρήμα και ήδη ταξιδεύει εν μέσω της πανδημίας, αφού δήλωσε ότι θέλει να ξεφύγει από το ψυχολογικό βάρος που έχει φέρει ο κορωνοϊός.

 

διαβάστε ακόμα

Η κίνηση Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων τον Ιούλιο
Resort and Residential Forum/ Αθήνα: Η Marriott επενδύει σε νέες επώνυμες κατοικίες στην περιοχή ΕΜΕΑ
Σαντορίνη και Μύκονος είχαν τις μεγαλύτερες απώλειες τζίρου σε καταλύματα και εστίαση το καλοκαίρι
Amex GBT: Το 95% των ταξιδιωτών θεωρούν θετική τη συμβολή ΑΙ στα επαγγελματικά ταξίδια
Marriott Bonvoy: Προβλέψεις για τα ταξίδια το 2025 – Περισσότερες διακοπές, νέες τάσεις, αυξημένη χρήση Α.Ι.
Όμιλος Mitsis | 400.000 επισκέπτες ετησίως, 5.000 εργαζόμενοι, 4.000 προμηθευτές....
Βιωματική επίσκεψη του ΠΜΣ «Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού» σε τυροκομείο και οινοποιείο
Προληπτικές δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στην πολιτιστική κληρονομιά
Όμιλος Jet2 και Jet2holidays | Επιπλέον πτήσεις προς Κεφαλονιά και Ζάκυνθο από το Leeds Bradford
Μεγάλη αύξηση του φόρου sτις βραχυπρόθεσμες μισθώσεις στη Βουδαπέστη και αναστολή νέων αδειών