Ξενοδοχεία | Holidaycheck: Αισθητές οι ελλείψεις προσωπικού στους ταξιδιώτες- Οι κριτικές επιβραβεύουν την υπερπροσπάθεια

29-08-22 | ΤΑΣΕΙΣ

Oι ελλείψεις προσωπικού στα ξενοδοχεία αυτή τη χρονιά ήταν σημαντικές και μάλιστα έγιναν αντιληπτές από τους επισκέπτες των ξενοδοχείων. Όπως προκύπτει από έρευνα της γερμανόφωνης πλατφόρμας HolidayCheck, η επίδραση των ελλείψεων προσωπικού γίνεται φανερή στις κριτικές των ξενοδοχείων.

Πολλές από τις πιο πρόσφατες κριτικές που συνέταξαν ταξιδιώτες από τα ταξίδια τους το 2022, κάνουν λόγο για δωμάτια που δεν είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους επισκέπτες, ελλιπές προσωπικό στην προετοιμασία γευμάτων κλπ.

Οι ελλείψεις προσωπικού δεν είναι καινούρια υπόθεση. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου και ειδικό στα ταξίδια της HolidayCheck, Nina Hammer, ακόμη και πριν από το 2020, πολλές  θέσεις που χρειάζονταν ικανά στελέχη παρέμεναν κενές. Ο κορωνοϊός επιδείνωσε την κατάσταση τόσο τους προορισμούς διακοπών όσο και στη Γερμανία, με πολλά ξενοδοχεία να παραμένουν υποστελεχωμένα και με τους διευθυντές τους να συναντούν σοβαρά προβλήματα στον εντοπισμό νέων εργαζομένων.

Σε σύγκριση με το 2018, ο αριθμός κριτικών στις οποίες αναφέρεται ξεκάθαρα έλλειψη προσωπικού, πενταπλασιάστηκε, επισήμανε η κ. Hammer. Ενώ το ποσοστό των κριτικών που σχετίζονται με ελλείψεις εργαζομένων παρέμεινε το ίδιο από το 2018 μέχρι το 2020, παρουσίασε σημαντική αύξηση την τελευταία τριετία. Μόνο το 2022, υπάρχουν ήδη 600 κριτικές με αυτό το περιεχόμενο.

Όπως φαίνεται από τις κριτικές, οι τουρίστες αντιλαμβάνονται επίσης ξεκάθαρα ότι οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία προσπαθούν, με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις τους, να τους αποζημιώνουν για τις ελλείψεις αυτές.  

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι πολλοί επισκέπτες εξακολουθούν να έχουν υπομονή και κατανόηση: Όσοι ανέφεραν ρητά ελλείψεις προσωπικού στην κριτική τους, έδωσαν μέση  αξιολόγηση 4,4 από τους 6 βαθμούς για τις υπηρεσίες που έλαβαν μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου του τρέχοντος έτους, δηλαδή 0,5 μονάδες περισσότερο από την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Ο μέσος όρος μάλιστα έχει βελτιωθεί ελαφρώς. Μια πιθανή εξήγηση για αυτό είναι ότι μετά από δύο χρόνια κορωνοϊού, οι ταξιδιώτες έχουν μεγαλύτερη κατανόηση για την κατάσταση στα ξενοδοχεία και στο προσωπικό.

Η Nina Hammer εξηγεί: «Μπορείτε επίσης να διαβάσετε σε πολλές από τις κριτικές ότι το προσωπικό καταβάλλει ιδιαίτερη προσπάθεια και προσπαθεί να εξασφαλίσει ότι οι ταξιδιώτες έχουν ευχάριστη διαμονή. Και οι παραθεριστές μας το εκτιμούν αυτό».

διαβάστε ακόμα

Κομισιόν | Ελληνική οικονομία: Ανάπτυξη πάνω από 2% μέχρι και το 2026
Κυρίαρχο το ελληνικό μέλι στην κυπριακή αγορά
Συνεργασία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Λάρισας και του Ελληνικού Δικτύου Δήμων με Ποτάμια
Θετικά τα μηνύματα για τη Σαντορίνη από την WTM | Στόχος η επαναφορά της στην κορυφή
Philoxenia 2024 | «Δυτική Μακεδονία: Ένα ταξίδι πέρα από το συνηθισμένο»
Ryanair | 3,7 εκατ. θέσεις για Ελλάδα το καλοκαίρι του 2025
Επιμελητήριο Ηρακλείου | Σχολή Επαγγελματία Πιτσαδόρου Ιταλικής Πίτσας με πιστοποίηση
Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων | Ποιοι εκλέχτηκαν για το νέο Δ.Σ.
Παγκόσμια Ημέρα Μπακλαβά - 17 Νοεμβρίου
Η Μήλος στους κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο για συνέδρια και επαγγελματικά ταξίδια