Έρευνα: Η Σαντορίνη το πιο προβεβλημένο Ελληνικό νησί στο Instagram

12-10-23 | ΤΑΣΕΙΣ

Στην κορυφή της λίστας με τα πιο γοητευτικά Ελληνικά νησιά για το Instagram βρίσκεται η Σαντορίνη, σύμφωνα με έρευνα της ιστοσελίδας Kinglike Concierge, η οποία προτείνει στους ταξιδιώτες επιλεγμένα χωριά για διακοπές.

Στην έρευνα, η οποία αξιοποίησε δεδομένα των hashtag για πάνω από 50 Ελληνικά νησιά, η Σαντορίνη συγκέντρωσε 7,828,338 δημοσιεύσεις.

Η δημοφιλία της Σαντορίνης οφείλεται στα μοναδικά τοπία της, με τις λευκές οικοδομές που υψώνονται πάνω από τις ηφαιστειακές πλαγιές της να δημιουργούν φαντασμαγορικό σκηνικό. Το νησί καλωσορίζει περίπου 1,5 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, κάτι που εξηγεί τις πολυάριθμες αναφορές του στο Instagram.

Είναι αξιοσημείωτο πώς τα social media έχουν γίνει κρίσιμος παράγοντας στην επιλογή των ταξιδιωτικών προορισμών. Σύμφωνα με τον Thanasis Mougios από την Kinglike Concierge, οι αναρτήσεις αυτές αποκαλύπτουν όχι απλώς το ότι οι ταξιδιώτες επισκέπτονται την Ελλάδα, αλλά και ότι απορροφούν τον πολιτισμό των νησιών και των ανθρώπων τους, επηρεάζοντας θετικά την ανάδειξη πολλών ελληνικών νησιών.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το νησί της Κρήτης, με πάνω από 6 εκατομμύρια αναρτήσεις που χρησιμοποιούν σχετικά hashtag και στην τρίτη η Μύκονος με 5,4 εκατομμύρια αναρτήσεις. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι το νησί της Ίου αρχικά είχε βρεθεί στη δεύτερη θέση, αλλά αποκλείστηκε από τη λίστα λόγω της παρόμοιας ονομασίας της με το λειτουργικό σύστημα της Apple, το "iOS."

Η λίστα με τα πέντε δημοφιλέστερα ελληνικά νησιά στο Instagram συμπληρώνεται από την Κω στην τέταρτη θέση, με 2,8 εκατομμύρια αναρτήσεις, και τη Ρόδο στην πέμπτη θέση, με 2,5 εκατομμύρια αναρτήσεις.

διαβάστε ακόμα

Η Αθήνα 5η πιο κορεσμένη πόλη στον κόσμο σε βραχυχρόνιες μισθώσεις – 16 καταχωρήσεις ανά 1.000 κατοίκους
Τουρκία: Ρωσία και Γερμανία οι μεγαλύτερες αγορές για τον τουρισμό το α’ 8μηνο
American Express Travel: Ένα Ελληνικό νησί στους 10 «καυτούς» προορισμούς των Αμερικανών για το 2025
GReco Islands: Βιώσιμη και ανθεκτική ανάπτυξη για 39 μικρά νησιά
Τουρισμός: Η Αθήνα και τα νησιά του Αιγαίου καθιερώνονται διεθνώς ως top προορισμοί πολιτισμού και ευεξίας
Uber | Ρεκόρ ανάπτυξης την τουριστική περίοδο 2024 στην Ελλάδα, +47% στην Αθήνα
Ε.Ξ. Ρόδου | Συνάντηση για τα προβλήματα των ξενοδοχείων σε Ιξιά & Ιαλυσός / Κρεμαστή
Ο ΕΟΤ καλύτερος Οργανισμός Τουρισμού 2024 στη βρετανική αγορά
Ελληνικές περιφέρειες προβάλλονται στην Τουρκία - εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη
Απογείωση της αεροπορικής κίνησης στο αεροδρόμιο της Αθήνας τον Σεπτέμβριο και το 9μηνο