TRAVELBOOK AWARDS: Αυτοί είναι οι καλύτεροι προορισμοί στον κόσμο για το 2023, σύμφωνα με τους Γερμανούς

12-10-23 | ΤΑΣΕΙΣ

Τους καλύτερους προορισμούς στις ταξιδιωτικές τάσεις από όλο τον κόσμο επέλεξε εννιαμελής κριτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων την Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης τελετής απονομής βραβείων της Γερμανίας για τη βιομηχανία του τουρισμού, TRAVELBOOK AWARDS 2023.

Το TRAVELBOOK επιβεβαιώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά τη θέση του ως το μεγαλύτερο online ταξιδιωτικό περιοδικό στη Γερμανία, μετά την επιτυχία της πρώτης τελετής απονομής βραβείων. 

Οι εφετινοί νικητές είναι...

Καλύτερος προορισμός για ταξίδια ευεξίας | Φέτος, η περιοχή Ticino στην ιταλόφωνη Ελβετία κυριάρχησε στην κατηγορία ταξιδιών ευεξίας. "Με το μοναδικό συνδυασμό γραφικών λιμνών, λόφων και πολυτελών καταλυμάτων, το Ticino σας προσκαλεί σε χαλαρωτικές εκδρομές ευεξίας στο μέσο ενός ειδυλλιακού φυσικού περιβάλλοντος," δήλωσε ο κριτής Torsten Schäfer, επικεφαλής Επικοινωνίας της Ένωσης γερμανικών τουριστικών γραφείων, DRV.

Καλύτερος προορισμός για διακοπές περιπέτειας | Ο μοναδικός συνδυασμός φυσικών αξιοθέατων και συναρπαστικών δραστηριοτήτων καθιστά το Νησί Big της Χαβάης τον τέλειο προορισμό για λάτρεις της αδρεναλίνης, κερδίζοντας τον τίτλο του καλύτερου προορισμού για διακοπές περιπέτειας. "Στο νερό, στο έδαφος ή στον αέρα, το Νησί Big προσφέρει πολλές συγκινήσεις και είναι, επομένως, ο σαφής νικητής για εμάς," ανέφερε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Travel Industry Club, Dorothea Hohn.

Καλύτερη πολιτιστική πόλη | Φέτος, ο τίτλος "Καλύτερης Πολιτιστικής Πόλης" κατακτήθηκε από την Cartagena, στην παραθαλάσσια περιοχή της Καραϊβικής της Κολομβίας. "Η παραθαλάσσια πόλη με τον καλοδιατηρημένο πύργο της προσφέρει έναν εντυπωσιακό συνδυασμό αποικιακής αρχιτεκτονικής, ύφους Καραϊβικής και πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ψηφοφορία από το κοινό: Καλύτερη τουριστική περιοχή στη Γερμανία | Η πιο δημοφιλής τουριστική περιοχή στη Γερμανία είναι το Allgäu! Αυτό αποφασίστηκε έπειτα από δύο γύρους ψηφοφορίας με τη συμμετοχή πάνω από 40.000 αναγνωστών του TRAVELBOOK. Οι εκδότες του περιοδικού, Susanne Resch και Angelika Pickardt, απένειμαν το βραβείο στην Simone Zehnpfennig, εκπρόσωπο τύπου της εταιρείας Allgäu GmbH. Όπως τόνισε η Angelika Pickardt, "Τα ψηλά βουνά, οι βαθιές κοιλάδες, τα χιονισμένα κορυφώματα το χειμώνα και οι ανθισμένοι βουνοπλαγιές το καλοκαίρι κάνουν το Allgäu να αξίζει αυτό το βραβείο περισσότερο από κάθε άλλο προορισμό." Η κ. Susanne Resch πρόσθεσε, "Υπάρχουν επίσης γραφικά χωριά και, φυσικά, το κάστρο Neuschwanstein, το πιο διάσημο κάστρο της Γερμανίας."

Προσωπικότητα TRAVELBOOK 2023 | Κατά την επιλογή της προσωπικότητας TRAVELBOOK, η επιτροπή του περιοδικού αποφάσισε ομόφωνα: Είναι ο Δανός Torbjørn C. Pedersen. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο ίδιος ενθουσίασε τους καλεσμένους με εκπληκτικές ιστορίες από την πορεία των δέκα ετών ταξιδιωτικής εμπειρίας του σε κάθε χώρα του κόσμου, χωρίς να έχει επιβιβαστεί ποτέ σε αεροπλάνο.

διαβάστε ακόμα

Η Αθήνα 5η πιο κορεσμένη πόλη στον κόσμο σε βραχυχρόνιες μισθώσεις – 16 καταχωρήσεις ανά 1.000 κατοίκους
Τουρκία: Ρωσία και Γερμανία οι μεγαλύτερες αγορές για τον τουρισμό το α’ 8μηνο
American Express Travel: Ένα Ελληνικό νησί στους 10 «καυτούς» προορισμούς των Αμερικανών για το 2025
GReco Islands: Βιώσιμη και ανθεκτική ανάπτυξη για 39 μικρά νησιά
Τουρισμός: Η Αθήνα και τα νησιά του Αιγαίου καθιερώνονται διεθνώς ως top προορισμοί πολιτισμού και ευεξίας
Uber | Ρεκόρ ανάπτυξης την τουριστική περίοδο 2024 στην Ελλάδα, +47% στην Αθήνα
Ε.Ξ. Ρόδου | Συνάντηση για τα προβλήματα των ξενοδοχείων σε Ιξιά & Ιαλυσός / Κρεμαστή
Ο ΕΟΤ καλύτερος Οργανισμός Τουρισμού 2024 στη βρετανική αγορά
Ελληνικές περιφέρειες προβάλλονται στην Τουρκία - εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη
Απογείωση της αεροπορικής κίνησης στο αεροδρόμιο της Αθήνας τον Σεπτέμβριο και το 9μηνο