Virtuoso Luxe Report: Οι 5 τάσεις στα ταξίδια πολυτελείας των Βρετανών το 2024 – Γιατί η Ελλάδα βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση

08-11-23 | ΤΑΣΕΙΣ

Εμπειρίες περιπέτειας σε πρωτόγνωρους, εναλλακτικούς και μακρινούς προορισμούς επιζητούν οι ταξιδιώτες πολυτελείας το 2024, σύμφωνα με την έκθεση 2024 Virtuoso® Luxe Report που αφορά τους Βρετανούς ταξιδιώτες.

Η έκθεση βασίστηκε σε έρευνα που πραγματοποίησε το αμερικανικό δίκτυο πολυτελούς τουρισμού Virtuoso στα τουριστικά γραφεία-μέλη του, οι οποίοι προέβλεψαν τις ταξιδιωτικές τάσεις του 2024 στη Βρετανική αγορά. Πάνω από το 60% των ταξιδιωτικών συμβούλων προβλέπουν για το 2024 ότι η ζήτηση για ταξίδια και η δαπάνη ανά ταξίδι θα αυξηθεί.

Από την έκθεση προκύπτει ακόμα ότι η Ελλάδα είναι ανάμεσα στους προορισμούς που βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση να προσελκύσουν Βρετανούς ταξιδιώτες πολυτελείας το 2024 καθώς εναρμονίζεται με μία από τις 5 κορυφαίες τάσεις των ταξιδιωτών αυτών που αναδεικνύει το ενδιαφέρον τους να στηρίξουν τις τοπικές οικονομίες των προορισμών που πρόσφατα επλήγησαν από φυσικές καταστροφές.

Οι πέντε τάσεις-κλειδί για το πώς οι ταξιδιώτες πολυτελείας παγιώνουν την επιρροή τους στη σφαίρα των ταξιδιών για το 2024 είναι... 

-Νέα σύνορα | Αν και πολλοί συνεχίζουν να νιώθουν άνετα με τις αγαπημένες επιλογές του παρελθόντος, άλλοι έμπειροι ταξιδιώτες αποκλίνουν από τις συνηθισμένες ευρωπαϊκές επιλογές και κατευθύνονται σε εξωτικές τοποθεσίες και λιγότερο εξερευνημένες περιοχές. 

Καθοδηγούμενοι από την επιθυμία για ταξίδι σε ένα μέρος που ήταν απωθημένο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι ταξιδιώτες πολυτελείας εντυπωσιάζονται από το ανεξερεύνητο, είτε πρόκειται για έναν ανεξερεύνητο προορισμό που προτείνει ένας ταξιδιωτικός σύμβουλος, είτε για τη φιλοδοξία να πατήσουν «πρώτοι» σε έναν προορισμό.

Ο πολιτιστικός πλούτος των αναδυόμενων ταξιδιωτικών προορισμών, όπως η Ιαπωνία και η Αίγυπτος, προσφέρουν μοναδικές και συναρπαστικές διαδρομές για όσους αναζητούν την απόκλιση από τον κανόνα στα ταξίδια.

-Το πάρτι συνεχίζεται | Τα ταξίδια μετά την πανδημία αφορούσαν πολλές εορταστικές εκδηλώσεις που αναβλήθηκαν και οι εορτασμοί συνεχίζονται, με τα επετειακά ταξίδια να μπαίνουν στη λίστα με τις κορυφαίες τάσεις και τα κίνητρα για διακοπές το 2024. 

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι ταξιδιώτες μοιράζονται τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής τους με την οικογένεια. Τα ταξίδια με την άμεση οικογένεια βρίσκονται στην κορυφή της λίστας τάσεων. Είτε πρόκειται για τον εορτασμό ενός οροσήμου είτε απλώς για ποιοτικό χρόνο μαζί, τα ταξίδια παραμένουν ουσιαστικό μέρος της σύνδεσης με αγαπημένα πρόσωπα.

-Τιμώντας τη Γη | Οι ακραίες καιρικές συνθήκες έχουν διαμορφώσει έναν ταξιδιώτη που έχει υπερ-συναίσθηση της ευθραυστότητας του κόσμου και είναι πρόθυμος να τιμήσει το μεγαλείο του. Οι σύμβουλοι της Virtuoso αναφέρουν ότι οι ταξιδιώτες ξεπερνούν τα γεωγραφικά όρια προκειμένου να απολαύσουν τη φύση στην παρθένα μορφή της, φοβούμενοι ότι στο μέλλον αυτή θα συρρικνωθεί ή θα γίνει απρόσιτη. 

Η Ελλάδα, το Μαρόκο και η Χαβάη είναι κορυφαίες επιλογές για τους ταξιδιώτες που θέλουν να στηρίξουν την οικονομία των προορισμών που επλήγησαν πρόσφατα από καταστροφές, ενώ παράλληλα σέβονται την ανάκαμψή τους.

-Μικρά πλοία, μεγάλες δυνατότητες | Η κρουαζιέρα με μικρά πλοία παρουσιάζει αύξηση της ζήτησης με νέα και έμπειρα κρουαζιερόπλοια που προσφέρουν πιο οικείο περιβάλλον και λιγότερους συνταξιδιώτες. Οι ταξιδιώτες πολυτελείας που αναζητούν μια πιο αυθεντική εμπειρία προτιμούν τις κρουαζιέρες ποταμού για την χαλαρή ατμόσφαιρα που προσφέρουν, την εγγύτητα σε μεγάλες πόλεις και την ποικιλία των δρομολογίων τους. Οι δημοφιλείς διαδρομές περιλαμβάνουν τον ποταμό Δούναβη, τον ποταμό Μεκόνγκ και τον Νείλο. 

Η κρουαζιέρα περιπέτειας αποτελεί επίσης τάση λόγω της αυξημένης προσβασιμότητας στην Ανταρκτική, που αποτελεί το κορυφαίο δρομολόγιο κρουαζιέρας του 2024 και τον δεύτερο πιο δημοφιλή προορισμό περιπέτειας. Οι ναυλώσεις ιδιωτικών γιοτ είναι μια αναδυόμενη κατηγορία για μικρές ομάδες φίλων ή οικογενειών που προτιμούν να εξατομικεύουν τις θαλάσσιες δραστηριότητές τους.

-Χαλαρότητα | Οι παρατεταμένοι περιορισμοί, οι ελλείψεις προσωπικοήυ και τα ταραχώδη αεροπορικά ταξίδια έχουν οδηγήσει σε αυξημένη ζήτηση για εξατομικευμένα ταξίδια. Από εμπειρίες αποκλειστικής χρήσης – ιδιωτικά τζετ, γιοτ και βίλες – μέχρι κρατήσεις μισής ημέρας σε ξενοδοχεία που διασφαλίζουν ότι η επιλογή τους ταιριάζει στις ανάγκες του, ο σημερινός ταξιδιώτης επιδιώκει να μεγιστοποιήσει τα επίπεδα της άνεσης. Η επιθυμία του να μην αφήσει τίποτα στην τύχη χρησιμεύει ως κίνητρο για την αξιοποίηση ενός ταξιδιωτικού συμβούλου, ο οποίος θα απλοποιήσει τις κρατήσεις και θα βελτιώσει τη συνολική εμπειρία.

Η διαχρονικά δημοφιλής Ιταλία παραμένει ο απόλυτος αγαπημένος προορισμός στον κόσμο, είτε για οικογένειες είτε για ταξίδι του μέλιτος. Όμως οι ταξιδιώτες πολυτελείας δεν επιθυμούν απλώς επιστροφή στις βασικές αξίες. Μία από τις χώρες που άνοιξε πιο πρόσφατα τα σύνορά της, η Ιαπωνία, με την εκλεπτυσμένη κουλτούρα και την περιζήτητη κουζίνα της, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των αναδυόμενων προορισμών για ταξίδια πολυτελείας. Οι ταξιδιώτες ανακαλύπτουν και πάλι τη Νότια Ασία, με τη Σρι Λάνκα και την Ινδία να βρίσκονται στη λίστα must-see προορισμών για το 2024. 

Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, καθώς και της ιδιότητάς του ως αγαπημένου προορισμού των καλοφαγάδων και των οπαδών της τέχνης, η Γαλλία ανέβηκε στην πρώτη πεντάδα σε τρεις κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των οικογενειακών ταξιδιών. Η μεγαλοπρέπεια της Ισλανδίας και της Ανταρκτικής, καθώς και τα αξέχαστα σαφάρι άγριας ζωής στην Κένυα και τη Νότια Αφρική, δελεάζουν όσους αναζητούν την περιπέτεια.

 

διαβάστε ακόμα

"Το Ξενοδοχείο των δύο Κόσμων" στην Αρχαία Μεσσήνη
Lemnos Philema: Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου στη Λήμνο
Πολιτιστικό Φεστιβάλ Ροδοφέγγαρο στη Ροδαυγή Άρτας
Σε επίπεδα 2019 φέτος ο Γερμανικός τουρισμός – 3ος πιο περιζήτητος προορισμός η Ελλάδα
Αυστριακός τουρισμός: Η αύξηση στις τιμές διακοπών ξεπερνά τον πληθωρισμό
Βιώσιμος τουρισμός κρουαζιέρας στη Σαντορίνη - Συνάντηση της CLIA με τοπικούς παράγοντες
Κέρκυρα: Απομακρύνθηκαν τραπεζοκαθίσματα και ξαπλώστρες που είχαν τοποθετηθεί χωρίς παραχώρηση απλής χρήσης
Διαφημιστική καμπάνια ΕΟΤ | Γέμισαν Ελλάδα οι δρόμοι και το μετρό του Παρισιού
IAG - British Airways | Έρχονται αυξήσεις στα αεροπορικά εισιτήρια στην Ευρώπη
Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας - επίσκεψη στο Τόκυο