Τουρισμός πολυτελείας | 6 στους 10 Αμερικανούς επιλέγουν νέους προορισμούς – Πάνω από 10.000 δολάρια η μέση δαπάνη

13-11-23 | ΤΑΣΕΙΣ

Παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, η μέση δαπάνη των Αμερικανών για ταξίδια δύο εβδομάδων (συμπεριλαμβανομένου του ταξιδιού, της διαμονής και των δραστηριοτήτων) θα ξεπεράσει τα 10.000 δολάρια ανά άτομο, με το 59% να εκτιμούν ότι θα δαπανήσουν περισσότερα στα ταξίδια τους σε σύγκριση με το παρελθόν και με το 22% να προβλέπει ότι το αυξημένο αυτό ποσό θα είναι υπερδιπλάσιο σε σχέση με 5 χρόνια πριν.

Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την έκθεση «Premium Travel Report» που συνέταξε ο Αμερικανός σπεσιαλίστας στα ταξίδια πολυτελείας Audley Travel, με βάση έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ.

Το 59% δήλωσε ότι το σημαντικότερο πράγμα στις διακοπές είναι να ανακαλύψει νέους προορισμούς, με σχεδόν τους μισούς (48%) να προτιμούν να μην ταξιδεύουν με πολλά άλλα γκρουπ τουριστών και το 36% να δίνει σημασία αποκλειστικά στο χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα που συμμετέχουν στο ταξίδι. 

Το 77% επιθυμεί να περάσει χρόνο με τοπικούς ξεναγούς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και να εμβαθύνει τις γνώσεις του από μια αυθεντική πηγή πληροφόρησης.

Το 32% ταξίδεψε κατά το πιο πρόσφατο ταξίδι στην οικονομική θέση, το 33% στην premium economy, το 17% στην business και το 19% στην πρώτη θέση. Το 45% έμεινε σε τετράστερο ξενοδοχείο και το 37% σε πεντάστερο ενώ μόλις το 4% σε ξενοδοχείο έξι ή επτά αστέρων. 

Δημοφιλέστερος προορισμός των Αμερικανών ταξιδιωτών κατά την τελευταία πενταετία ήταν η Δυτική Ευρώπη (49%) και παραμένει για ταξίδια μέσα στην ερχόμενη διετία. Ενώ οι διακοπές παραλίας είναι ο δημοφιλέστερος τύπος διακοπών (45%), το 38% ταξιδεύει για να επισκεφθεί μέλη της οικογένειας και φίλους και το 36% επιλέγει διακοπές πολυτελείας.

Όλοι οι ερωτηθέντες ταξιδεύουν τουλάχιστον μία φορά μέσα σε μια διετία. Το 95% έχει κάνει ταξίδι εσωτερικού, το 72% σε κοντινό/ μεσαίας απόστασης διεθνή προορισμό και το 61% σε μακρινό προορισμό τουλάχιστον μια φορά το χρόνο.

Το 33% εκτιμά ότι θα ταξιδέψει σε μακρινό προορισμό μέσα στο ερχόμενο έτος και το 55% σχεδιάζει την απόδρασή του μήνες ή χρόνια πριν την αναχώρηση.

Το 84% δίνει σημασία στις συμβουλές από σπεσιαλίστα για τον προορισμό της επιλογής τους και το 68% επιθυμεί αειφόρες επιλογές ταξιδιού.

διαβάστε ακόμα

"Το Ξενοδοχείο των δύο Κόσμων" στην Αρχαία Μεσσήνη
Lemnos Philema: Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου στη Λήμνο
Πολιτιστικό Φεστιβάλ Ροδοφέγγαρο στη Ροδαυγή Άρτας
Σε επίπεδα 2019 φέτος ο Γερμανικός τουρισμός – 3ος πιο περιζήτητος προορισμός η Ελλάδα
Αυστριακός τουρισμός: Η αύξηση στις τιμές διακοπών ξεπερνά τον πληθωρισμό
Βιώσιμος τουρισμός κρουαζιέρας στη Σαντορίνη - Συνάντηση της CLIA με τοπικούς παράγοντες
Κέρκυρα: Απομακρύνθηκαν τραπεζοκαθίσματα και ξαπλώστρες που είχαν τοποθετηθεί χωρίς παραχώρηση απλής χρήσης
Διαφημιστική καμπάνια ΕΟΤ | Γέμισαν Ελλάδα οι δρόμοι και το μετρό του Παρισιού
IAG - British Airways | Έρχονται αυξήσεις στα αεροπορικά εισιτήρια στην Ευρώπη
Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας - επίσκεψη στο Τόκυο