ACI: Οι προκλήσεις δεν πτοούν τους ταξιδιώτες ούτε το 2024 – Οι 5 κορυφαίες τάσεις στα αεροπορικά ταξίδια τη νέα χρονιά

23-11-23 | ΤΑΣΕΙΣ

Το 54% των ταξιδιωτών που ταξιδεύουν για προσωπικούς λόγους και για αναψυχή αναφέρουν ότι οι οικονομικές και γεωπολιτικές εξελίξεις επηρέασαν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια κατά την περασμένη χρονιά. Ωστόσο, παρότι ο αντίκτυπος των οικονομικών εξελίξεων γίνεται αντιληπτός ως ισχυρός παράγοντας επιρροής στα ταξίδια, δεν εντοπίζονται ενδείξεις ότι επηρέασε την πραγματική ταξιδιωτική συμπεριφορά των καταναλωτών κατά το περασμένο 12μηνο ή τα μελλοντικά ταξιδιωτικά τους σχέδια.

Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα της έκθεσης ASQ 2023 Global Traveller Survey της ACI World’s Airport Service Quality’s (ASQ), η οποία βασίζεται σε έρευνα σε δείγμα 4.000 ταξιδιωτικών από 30 χώρες οι οποίοι κατά το προηγούμενο 12μηνο ταξίδεψαν τουλάχιστον μία φορά αεροπορικώς.

Η έκθεση αναφέρει ότι στην πραγματικότητα, το ταξιδιωτικό κοινό δεν έχει υπάρξει πιο επιρρεπές στα ταξίδια, με το 56% να αναφέρει ότι σχεδιάζει ταξίδια εντός του ερχόμενου τριμήνου, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 51% το προηγούμενο έτος.

Οι κορυφαίες καταναλωτικές τάσεις που επηρεάζουν τη συμπεριφορά των ταξιδιωτών και τις προτιμήσεις τους είναι...

-Αυτοματισμός | Το 58% των ταξιδιωτών προτιμούν τεχνολογικές και αυτοματοποιημένες προσεγγίσεις οι οποίες αναβαθμίζουν την ταξιδιωτική τους εμπειρία. Ωστόσο, συνεχίζουν να εκτιμούν την ανθρώπινη αλληλεπίδραση σε κρίσιμα σημεία όπως οι έλεγχοι ασφάλειας και οι διαδικασίες μετανάστευσης. 

-Προσωποποίηση της ταξιδιωτικής εμπειρίας | Το 74% των ταξιδιωτών θα χρησιμοποιούσε εφαρμογή με εξατομικευμένο πληροφοριακό υλικό που θα διευκολύνει τα ταξίδια τους.

-Συναισθηματική εμπλοκή | Οι επιβάτες προσδοκούν ότι η εμπειρία αεροδρομίου θα αναβαθμιστεί επάνω από τα κλασικά πρότυπα, με ιδιαίτερη αναζήτηση για ισχυρότερη συναισθηματική εμπλοκή με το αεροδρόμιο.

-Απομακρυσμένη και υβριδική εργασία | η άνθηση της απομακρυσμένης εργασίας έχει οδηγήσει σε ένα μείγμα επαγγελματικών ταξιδιών και ταξιδιών αναψυχής, με το 59% των ερωτηθέντων να συνδυάζουν περισσότερους από έναν λόγους για ταξίδια.

-Αειφορία | Το 72% των ταξιδιωτών προσδοκούν ένα πράσινο περιβάλλον στα αεροδρόμια και το 43% έχουν ενημερωθεί για τα Βιώσιμα Καύσιμα (SAF).

 

διαβάστε ακόμα

"Πράσινο φως" από την Κομισιόν για την εξαγορά της ITA Airways από τη Lufthansa
Independent: Ένα Ελληνικό ξενοδοχείο στα καλύτερα του κόσμου για τους λάτρεις του τένις
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Νίκος Διαμαντής | Τριήμερα πλατφόρμα δράσεων: What We Owe Democracy / Τι οφείλουμε στη Δημοκρατία
Τα 3 ιδιαίτερα concept προβολής εκθετών που ετοιμάζει το 100% Hotel Show
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Η Philharmonic Brass έρχεται στο Ηρώδειο στις 10 Ιουλίου!
Σε κανονικότητα τα ταξίδια των Jet2holidays, Tui, easyJet στην Κω – Το «ευχαριστώ» του δημάρχου
HOTREC | Επιτακτική η ανάγκη για δίκαιους ψηφιακούς κανόνες - Έρευνα για τα κανάλια διάθεσης δωματίων ξενοδοχείων στην Ευρώπη
Το Άμστερνταμ θέλει να απαγορεύσει όλα τα κρουαζιερόπλοια στο κέντρο της πόλης μέχρι το 2035
Ε.Ξ. Χανίων | Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον Γιάννη Σμπώκο
Ryanair: 48ωρη προσφορά για μειωμένη τιμή πτήσων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο