Τουρισμός: Ο συναυλιακός τουρισμός κίνητρο για διεθνή ταξίδια των Βρετανών το 2024

23-11-23 | ΤΑΣΕΙΣ

Ένας στους πέντε (20%) Βρετανούς επιθυμούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό το ερχόμενο 12μηνο με σκοπό να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις, με τους περισσότερους να ενδιαφέρονται πρωτίστως για συναυλίες, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το Oktoberfest, το Καρναβάλι του Ρίο και την Πρωτοχρονιά του Σίδνεϊ, σύμφωνα με έρευνα της Equals Money. 

Το 32% θα ταξιδέψει στο εξωτερικό για τέτοιες διοργανώσεις γιατί βρίσκει φθηνότερα εισιτήρια εισόδου σε αυτές σε σύγκριση με το Ην. Βασίλειο, ενώ το 30% επειδή βρίσκουν φθηνότερο το φαγητό και το ποτό στο εξωτερικό.

Ωστόσο, το ένα τέταρτο (27%) δεν γνωρίζουν πώς να εντοπίζουν μια καλή προσφορά ενώ το 25% δεν μπορεί να κατανοήσει πόσο ακριβώς θα τους στοιχίσει το ταξίδι.

Ενώ το 49% που κάνει κράτηση για ταξίδια στο εξωτερικό λαμβάνει υπόψη το συνάλλαγμα, οι Βρετανοί συνεχίζουν να συναντούν προβλήματα στο να αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Το ένα τρίτο (32%) ανέφεραν ότι έχασαν χρήματα από κακή συναλλαγματική ισοτιμία, με ορισμένους να εκτιμούν ότι έχασαν έως και 500 £.

Το 63% προσδοκά ότι ένα τουριστικό γραφείο θα είναι σε θέση να τους προσφέρει συμβουλές για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και το ένα τρίτο (32%) προτίθεται να πληρώσει περισσότερα ώστε να έχει συμβουλές ειδικών και πληροφορίες για τον προορισμό από ταξιδιωτικό γραφείο. 

Υπό τη σκιά της οικονομικής αβεβαιότητας, πάνω από το ένα τέταρτο (26%) τείνει να κάνει κράτηση σε ταξιδιωτικό γραφείο σε σύγκριση με 5 χρόνια πριν. Το 48% θεωρεί ότι αυτή η οδός προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια (48%), απλούστευση της οργάνωσης του ταξιδιού (48%), μεγαλύτερη αξιοπιστία (40%) και απαλλαγή των ίδιων από την αγωνία κατάρρευσης ενός παρόχου ταξιδιωτικών υπηρεσιών (36%).

Οι ανησυχίες των Βρετανών για οικονομικά ζητήματα επιμένουν ακόμα και με την άφιξή τους στη χώρα προορισμού, με το 37% να θεωρεί δύσκολο το να κινηθεί στο πλαίσιο ενός προϋπολογισμού, ή να δαπανά περισσότερα και να πασχίζει να παρακολουθήσει τις ταξιδιωτικές δαπάνες. Το 36% συμφωνεί ότι οι προπληρωμένες κάρτες τους βοηθούν στην τήρηση ενός προϋπολογισμού στα ταξίδια στο εξωτερικό. 

 

 

 

διαβάστε ακόμα

"Πράσινο φως" από την Κομισιόν για την εξαγορά της ITA Airways από τη Lufthansa
Independent: Ένα Ελληνικό ξενοδοχείο στα καλύτερα του κόσμου για τους λάτρεις του τένις
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Νίκος Διαμαντής | Τριήμερα πλατφόρμα δράσεων: What We Owe Democracy / Τι οφείλουμε στη Δημοκρατία
Τα 3 ιδιαίτερα concept προβολής εκθετών που ετοιμάζει το 100% Hotel Show
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Η Philharmonic Brass έρχεται στο Ηρώδειο στις 10 Ιουλίου!
Σε κανονικότητα τα ταξίδια των Jet2holidays, Tui, easyJet στην Κω – Το «ευχαριστώ» του δημάρχου
HOTREC | Επιτακτική η ανάγκη για δίκαιους ψηφιακούς κανόνες - Έρευνα για τα κανάλια διάθεσης δωματίων ξενοδοχείων στην Ευρώπη
Το Άμστερνταμ θέλει να απαγορεύσει όλα τα κρουαζιερόπλοια στο κέντρο της πόλης μέχρι το 2035
Ε.Ξ. Χανίων | Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον Γιάννη Σμπώκο
Ryanair: 48ωρη προσφορά για μειωμένη τιμή πτήσων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο