Τουρισμός: Μοναχικά ταξίδια προτιμούν οι γυναίκες της Gen Z – Με ποια κριτήρια επιλέγουν κατάλυμα και προορισμό

02-01-24 | ΤΑΣΕΙΣ

Πάνω από το 58,3% των γυναικών που ανήκουν στη Gen Z επιθυμούν να ταξιδέψουν μόνες στο εξωτερικό, με το 83% να δηλώνει ότι έχει επηρεαστεί από ταξίδια ιστορικών προσωπικοτήτων όπως η Amelia Earhart ή influencer.

Αυτό αποκαλύπτει έρευνα της StudentUniverse που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κόμβους αγοράς ταξιδιών για φοιτητές και άτομα νεαρής ηλικίας.

Από τις γυναίκες που έχουν ταξιδέψει στο παρελθόν μόνες, το 48% δήλωσε ότι θα ενθάρρυνε άλλες γυναίκες να σχεδιάσουν το δικό τους ατομικό ταξίδι.

Αυτή η γενιά γυναικών τείνει να επιδιώκει στόχους που άπτονται της πνευματικής υγείας, με τους κύριους παράγοντες για μοναχικό ταξίδι να σχετίζονται με την αναζήτηση του εαυτού. Το 69,7% δήλωσε ότι κύριος λόγος για να κάνει μοναχικό ταξίδι είναι για να ξεφύγει από τη ζώνη άνεσης, και ακολουθούν η ανακάλυψη του εαυτού (62,3%), η αίσθηση ελευθερίας (60,3%), η αυτοφροντίδα (58%) και η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης (51%).

Τα κίνητρα αυτά ωθούν το 69,2% των γυναικών νεαρής ηλικίας να προτιμά μοναχικά ταξίδια με επίκεντρο την ξεκούραση στην παραλία ή στην πισίνα, ενώ άλλες κορυφαίες δραστηριότητες είναι η περιήγηση σε αξιοθέατα (59,4%) και οι περιπέτειες ευεξίας (59%) με μόλις το 32,8% να ενδιαφέρεται για εμπειρίες νυχτερινής διασκέδασης.

Η Ευρώπη βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας των πιο δημοφιλών προορισμών τους, συγκεντρώνοντας τις προτιμήσεις του 68%, ενώ ακολουθούν με ποσοστό 44,1% χώρες όπως η Αυστραλία και η Ν. Ζηλανδία και με 40,8% η Κίνα και η Ιαπωνία.

Όσον αφορά τους φόβους τους, το 71,3% ανέφερε το να χαθεί στον προορισμό, το 69% τις γενικές ανησυχίες ασφάλειας και το 61% την απάτη. Αυτές οι ανησυχίες επηρεάζουν την επιλογή καταλύματος, με το 52,6% των γυναικών να προτιμούν διαμονή σε ξενοδοχεία και μόλις το 23,2% σε Airbnb ή χόστελ.

 

διαβάστε ακόμα

"Πράσινο φως" από την Κομισιόν για την εξαγορά της ITA Airways από τη Lufthansa
Independent: Ένα Ελληνικό ξενοδοχείο στα καλύτερα του κόσμου για τους λάτρεις του τένις
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Νίκος Διαμαντής | Τριήμερα πλατφόρμα δράσεων: What We Owe Democracy / Τι οφείλουμε στη Δημοκρατία
Τα 3 ιδιαίτερα concept προβολής εκθετών που ετοιμάζει το 100% Hotel Show
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Η Philharmonic Brass έρχεται στο Ηρώδειο στις 10 Ιουλίου!
Σε κανονικότητα τα ταξίδια των Jet2holidays, Tui, easyJet στην Κω – Το «ευχαριστώ» του δημάρχου
HOTREC | Επιτακτική η ανάγκη για δίκαιους ψηφιακούς κανόνες - Έρευνα για τα κανάλια διάθεσης δωματίων ξενοδοχείων στην Ευρώπη
Το Άμστερνταμ θέλει να απαγορεύσει όλα τα κρουαζιερόπλοια στο κέντρο της πόλης μέχρι το 2035
Ε.Ξ. Χανίων | Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον Γιάννη Σμπώκο
Ryanair: 48ωρη προσφορά για μειωμένη τιμή πτήσων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο