Expedia: Οι Αμερικανοί παίρνουν τις λιγότερες ημέρες διακοπών στον κόσμο

21-06-24 | ΤΑΣΕΙΣ

Πιο στερημένοι σε διακοπές από ποτέ εμφανίζονται οι Αμερικανοί, κάνοντας τις λιγότερες ημέρες διακοπών σε σύγκριση με τις υπόλοιπες εθνικότητες από όλο τον κόσμο.

Αυτό προκύπτει από την 24η ετήσια έρευνα της Expedia με τίτλο Vacation Deprivation Report, σύμφωνα με την οποία σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί δεν σχεδιάζουν να αξιοποιήσουν την άδειά τους αυτή τη χρονιά (53%), παρά το γεγονός ότι η μέση διάρκεια άδειας δεν ξεπερνάει ετησίως τις 12 ημέρες. Το ποσοστό αυτό είναι το μικρότερο από κάθε άλλη εθνικότητα στην έρευνα.

Παρότι η στέρηση διακοπών στους Αμερικανούς, που ορίζεται ως η αντίληψη οτι δεν έχουν αρκετό χρόνο διακοπών, βρίσκεται σε υψηλό 11ετίας, στο 65%, τα αντίστοιχα ποσοστά άλλων χωρών είναι σε χαμηλά επίπεδα.

Οι Αμερικανοί και οι Ιάπωνες εργαζόμενοι παίρνουν παρόμοιο αριθμό ημερών άδειας κάθε χρόνο (11 και 12 αντίστοιχα), αλλά παραδόξως η Ιαπωνία διαθέτει τα χαμηλότερα επίπεδα στέρησης διακοπών στον κόσμο. Με βάση την έρευνα, αυτό θα μπορούσε να αποδοθεί στο ότι οι Ιάπωνες εργαζόμενοι κάνουν πιο συχνές, σύντομες διακοπές και δίνουν προτεραιότητα στη χαλάρωση κατά τις αποδράσεις τους. 

Γαλλία: Κανείς δεν κάνει διακοπές όπως οι Γάλλοι, οι οποίοι παίρνουν τις περισσότερες ημέρες διακοπών στον κόσμο (29) και 2,5 φορές περισσότερες από τους Αμερικανούς. Δίνουν έμφαση στο θεμελιώδες δικαίωμα στην ανάπαυση, καθώς περισσότεροι Γάλλοι εργαζόμενοι θεωρούν τις διακοπές βασικό δικαίωμα (93% έναντι 83% των Η.Π.Α.). 

Χονγκ Κονγκ: Το Χονγκ Κονγκ ήταν η μόνη αγορά που συμμετείχε στην έρευνα όπου οι ερωτηθέντες δεν άφησαν αχρησιμοποίητες τις ημέρες των διακοπών, αλλά πήραν περισσότερο χρόνο άδειας κατά μέσο όρο από ό,τι τους είχαν διατεθεί και το 15% δεσμεύτηκε να το κάνει ξανά το 2024, με το υψηλότερο ποσοστό στον κόσμο.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε απο τις 26 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου σε 11.580 ερωτηθέντες από τις ΗΠΑ, τον Ην. Βασίλειο, τον Καναδά, το Μεξικό, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αυστραλία, τη Ν. Ζηλανδία, την Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη. 

διαβάστε ακόμα

Rhodes Co-Lab | Εκδήλωση για την Ολιστική Βιώσιμη Ανάπτυξη από την Παραγωγή στη Γαστρονομία – Φιλοξενία
Υποδομές ώρα μηδέν στον ελληνικό τουρισμό
Εκδήλωση στη Ρόδο: «Ολιστική Βιώσιμη Ανάπτυξη | από την Παραγωγή στη Γαστρονομία – Φιλοξενία»
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου | Διεύθυνση Παρακολούθησης Φέρουσας Ικανότητας - Γραφεία Κλιματικής Ουδετερότητας
ΤΑΙΠΕΔ – ΕΤΑΔ | Αποτελεσματικότερη αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας
Αποχωρεί η TUI από την Γερμανική Ένωση οργανωμένου τουρισμού DRV - "Ανεπαρκής υπεράσπιση του κλάδου στον ανταγωνισμό"
Τουρισμός: Το value for money προτεραιότητα των Αμερικανών τουριστών αυτό το καλοκαίρι
Αμερικανικός τουρισμός: 8 στους 10 θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό μέσα στην ερχόμενη διετία
Ελληνίδα η νέα αντιπρόεδρος Ανάπτυξης της Trinity στο Λονδίνο – Αναζήτηση ξενοδοχειακών επενδύσεων στην Ευρώπη
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | «Μπορεί ο χορός σήμερα να συνδέσει τους ανθρώπους;» | Τζένη Αργυρίου ΜΙΝΤΑΤΙ | Πειραιώς 260, 3 & 4 Ιουλίου, 21.00