Τουρισμός: Αύξηση 40% της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης στον ταξιδιωτικό προγραμματισμό

16-09-24 | ΤΑΣΕΙΣ

Πάνω από ένας στους πέντε (22,8%) ταξιδιώτες έχουν χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη ως βοήθεια ή στο σχεδιασμό ταξιδιού τους, αυξημένοι κατά 40% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2023.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που  πραγματοποίησε το Matador Network σε δείγμα 1.000 ταξιδιωτών, πάνω από το ένα τρίτο (34,4%) των ταξιδιωτών δήλωσαν ότι είναι πιθανό να χρησιμοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη για να σχεδιάσουν ή να πάρουν βοήθεια για ταξίδια το φθινόπωρο.

Στην πλειονότητά τους (82,7%) οι ταξιδιώτες που χρησιμοποιούν κάποιο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης για να εμπνευσθούν και να κάνουν κράτηση, δήλωσαν ικανοποιημένοι με την εμπειρία τους αυτή.

Από όσους χρησιμοποίησαν την τεχνητή νοημοσύνη στο πλαίσιο του ταξιδιωτικού προγραμματισμού, το 71,1% ανέφερε ότι τους βοήθησε να εντοπίσουν δραστηριότητες ή ατραξιόν, το 57,8% ότι εξοικονόμησαν χρόνο στον προγραμματισμό, το 40% ότι τους βοήθησε να βρουν καταπληκτικούς νέους προορισμούς, το 23,5% ότι τους βοήθησε να προσαρμόσουν γρήγορα τα σχέδιά τους και το 22,2% ότι τους βοήθησε να παραμείνουν εντός προϋπολογισμού διακοπών.

Σύμφωνα με προηγούμενες έρευνες του δικτύου Matador, οι οικογένειες με παιδιά, οι ταξιδιώτες LGBTQ+ και οι ταξιδιώτες με αναπηρίες υιοθετούν τα εργαλεία της τεχνητής νοημοσύνης σε ταχύτερους ρυθμούς από το μέσο όρο των ταξιδιωτών.

 

 

διαβάστε ακόμα

Ο Γ.Γ. του ΕΟΤ Ανδρέας Φιορεντίνος στη διεθνή Έκθεση Τουρισμού IFTM – Top Resa
Τουρισμός για Όλους 2024: Άυλη Χρεωστική Κάρτα για δικαιούχους και επιχειρήσεις
Ryanair: Νέα χειμερινή σύνδεση Μιλάνο - Αθήνα
Sabre Hospitality και Google εισάγουν την τεχνητή νοημοσύνη στα ξενοδοχεία
Blend Development | Αγορά και ανακαίνιση δύο κτιρίων στην Αθήνα- θα λειτουργήσουν ως ξενοδοχεία
Η Βαλένθια κόβει νερό και ρεύμα στις παράνομες βραχυχρόνιες μισθώσεις – Μέτρα και για την κρουαζιέρα
Brussels Airlines: Νέα σύνδεση Βρυξέλλες – Αθήνα καθόλη τη διάρκεια του έτους
FedHATTA: Αντιδράσεις από τους ευρωπαίους τουρ οπερέιτορ για τον φορολογικό κλοιό στον Ελληνικό τουρισμό
¨Παλατάκι" Θεσσαλονίκη | Με συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας ξεκινάει η αξιοποίηση του Κυβερνείου
Δικαστήριο της ΕΕ: Οι ρήτρες καλύτερης τιμής δεν είναι αντικειμενικά αναγκαίες, πλήττουν τον ανταγωνισμό και τις μικρές πλατφόρμες