Τουρισμός: Η Αθήνα και τα νησιά του Αιγαίου καθιερώνονται διεθνώς ως top προορισμοί πολιτισμού και ευεξίας

04-10-24 | ΤΑΣΕΙΣ

To 75% των σύγχρονων ταξιδιωτών θεωρούν σοβαρό ζήτημα τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των ταξιδιωτικών τους αποφάσεων, με το ποσοστό των Millennial (25 – 34 ετών) που πιστεύουν το ίδιο να είναι το μεγαλύτερο, φτάνοντας το 86%.

Αυτό προκύπτει από την πιο πρόσφατη έκθεση της εταιρίας συμβούλων Kearney, σχετικά με το πώς εξελίσσονται οι προσδοκίες των ταξιδιωτών και πως αυτές αλλάζουν τον τουρισμό.

Η έκθεση, η οποία βασίστηκε σε έρευνα 1.700 ατόμων από 9 χώρες (ΗΠΑ, Κίνα, Ινδία, Ην. Βασίλειο και μεγάλες αγορές της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής), έδειξε τα ακόλουθα...

-Η Ελλάδα βρίσκεται στις κορυφαίες επιλογές των ταξιδιωτών όσον αφορά τον τουρισμό ευεξίας (τα νησιά του Αιγαίου είναι στην πρώτη δεκάδα) αλλά και τον πολιτιστικό τουρισμό (η Αθήνα αξιολογήθηκε ως η 4η καλύτερη επιλογή προορισμού μετά τη Ρώμη, το Γκραν Κάνυον και τη Βενετία). Παράλληλα, εμβληματικοί προορισμοί όπως το Μαϊάμι, το Λας Βέγκας και η Νέα Υόρκη συνεχίζουν να βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων των ταξιδιωτών και η Καλιφόρνια συγκεντρώνει την υψηλότερη βαθμολογία στα ταξίδια ευεξίας, η Ρώμη πολιτισμού και η Κένυα άγριας ζωής.

-Οι ταξιδιώτες αναζητούν καθηλωτικές εμπειρίες που προσφέρουν βαθύτερη σύνδεση με την τοπική κουλτούρα και λαό, με το 75% να δαπανούν τουλάχιστον το μισό από το χρόνο του ταξιδού τους έξω από το ξενοδοχείο ή το Airbnb.

-Τα ταξίδια ευεξίας παρουσιάζονται επίσης ως πιο ελκυστικά στο μυαλό των ταξιδιωτών και μετατρέπονται σε μια επιλογή και για οικογενειακές διακοπές, ενώ κάποτε ήταν ελκυστικά κυρίως σε μοναχικούς ταξιδιώτες και ζευγάρια. Πλέον το 30% των ταξιδιωτών ευεξίας παίρνουν μαζί και τα παιδιά τους δημιουργώντας νέες δυνατότητες ανάπτυξης στους επαγγελματίες του τουρισμού μέσα από την ανάπτυξη πακέτων ευεξίας για άτομα διαφορετικών ηλικιών.

-Τα προγράμματα διαχείρισης βάρους και τα θέρετρα πνευματικής ευεξίας είναι οι δύο δημοφιλέστερες επιλογές που σχετίζονται με τα ταξίδια ευεξίας, αντικατοπτρίζοντας μια στροφή των προτιμήσεων των ταξιδιωτών προς ταξίδια με έμφαση τη φροντίδα του εαυτού.

-Παράλληλα, πάνω από το 50% των ταξιδιωτών προτίθενται να δαπανήσουν περισσότερα για premium ή πολυτελείς υπηρεσίες, και ιδιαίτερα οι ηλικίες 25-44 και οι ταξιδιώτες από αναπτυσσόμενες οικονομίες, πιθανόν λόγω της αυξημένης ζήτησης για ταξίδια μετά τον κορωνοϊό.

-Αυξανόμενο μέρος ταξιδιωτών ευαισθητοποιημένων στο κόστος, εκ των οποίων πολλοί είναι μοναχικοί ταξιδιώτες, τείνει να επιλέγει οικονομικές επιλογές. Πάνω από το 60% των μοναχικών ταξιδιωτών προτιμούν οικονομικά και βασικά επίπεδα υπηρεσιών από παρόχους διαμονής.

 

διαβάστε ακόμα

Η Αθήνα 5η πιο κορεσμένη πόλη στον κόσμο σε βραχυχρόνιες μισθώσεις – 16 καταχωρήσεις ανά 1.000 κατοίκους
Τουρκία: Ρωσία και Γερμανία οι μεγαλύτερες αγορές για τον τουρισμό το α’ 8μηνο
American Express Travel: Ένα Ελληνικό νησί στους 10 «καυτούς» προορισμούς των Αμερικανών για το 2025
GReco Islands: Βιώσιμη και ανθεκτική ανάπτυξη για 39 μικρά νησιά
Τουρισμός: Η Αθήνα και τα νησιά του Αιγαίου καθιερώνονται διεθνώς ως top προορισμοί πολιτισμού και ευεξίας
Uber | Ρεκόρ ανάπτυξης την τουριστική περίοδο 2024 στην Ελλάδα, +47% στην Αθήνα
Ε.Ξ. Ρόδου | Συνάντηση για τα προβλήματα των ξενοδοχείων σε Ιξιά & Ιαλυσός / Κρεμαστή
Ο ΕΟΤ καλύτερος Οργανισμός Τουρισμού 2024 στη βρετανική αγορά
Ελληνικές περιφέρειες προβάλλονται στην Τουρκία - εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη
Απογείωση της αεροπορικής κίνησης στο αεροδρόμιο της Αθήνας τον Σεπτέμβριο και το 9μηνο