Έρευνα: Η Ελλάδα 7η ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη για τουρισμό - Πρωταθλήτρια στις τιμές στη Μεσόγειο

11-10-24 | ΤΑΣΕΙΣ

Η Ελλάδα είναι ο 7ος πιο οικονομικά απαιτητικός προορισμός στην Ευρώπη για τις τσέπες των διεθνών ταξιδιωτών, βάσει μέσου ημερήσιου κόστους ενός ατόμου ανά ημέρα, το οποίο ξεπερνά το Ην. Βασίλειο, τη Δανία, την Ολλανδία και την Ιταλία.

Σύμφωνα με έρευνα της hellosafe που διεξήχθη σε 136 χώρες από όλο τον κόσμο, το μέσο ημερήσιο κόστος ενός ταξιδιώτη που κάνει διακοπές στην Ελλάδα ανέρχεται σε 139 λίρες, το μέσο κόστος για μια εβδομάδα σε 971 λίρες και το αντίστοιχο κόστος για 2 εβδομάδες διακοπών τις 1.942 λίρες.

Η χώρα μας "κοστίζει" περισσότερο από την Ισπανία, (μέσο ημερήσιο κόστος 114 λίρες), την Πορτογαλία (103 λίρες), την Κύπρο (78 λίρες) και την Κροατία (71 λίρες), όντας η ακριβότερη στον ανταγωνισμό στη Μεσόγειο.

Το αντίστοιχο μέσο ημερήσιο κόστος στο Ην. Βασίλειο ανέρχεται σε 136 λίρες (1.988 λίρες για τις 2 εβδομάδες), στη Δανία 135 λίρες (1.890 λίρες), στην Ολλανδία 133 λίρες (1.855 λίρες) και στην Ιταλία 126 λίρες (1.759 λίρες).

Ακριβότερος προορισμός στην Ευρώπη αναδείχθηκε η Ελβετία με μέσο ημερήσιο κόστος, ανά άτομο, στις 200 λίρες και 2.805 λίρες το κόστος 2 εβδομάδων, και ακολούθησαν το Λιχτενστάιν, το Μονακό, η Γαλλία, η Ισλανδία και του Λουξεμβούργο.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι ακριβότεροι προορισμοί όπως αναδείχθηκαν στην έρευνα, είναι τα Μπαρμπέιντος (261 λίρες την ημέρα), η Αντίγκουα, το Saint Kitts και οι Μαλδίβες, ενώ οι φθηνότεροι το Λάος (10 λίρες), το Καζακστάν, η Ρουάντα και η Γκάνα.

Για τις ανάγκες της έρευνας, στο μέσο κόστος συμπεριελήφθηκαν το κόστος διαμονής σε ξενοδοχείο ή Airbnb, τα έξοδα φαγητού βάσει των τοπικών δεικτών τιμών καταναλωτή και κόστους εστιατορίων, τα κόστη μεταφορών εντός της χώρας (αερομεταφορές, τρένα, λεωφορεία, δημόσια συγκοινωνία ή ταξί), έξοδα για τουριστικές δραστηριότητες στον προορισμό αλλά εξαιρέθηκε το κόστος μετάβασης στον προορισμό.

Οι ακριβότερες χώρες στον κόσμο βάσει κόστους διαμονής είναι τα Μπαρμπέιντος, η Αντίγκουα και η Γρενάδα ενώ οι φθηνότερες το Λάος, η Μογγολία και η Γεωργία.

διαβάστε ακόμα

Στ. Γκίκας: Το ελληνικό γιώτινγκ μπορεί να κατακτήσει την πρώτη θέση παγκοσμίως
Όλγα Κεφαλογιάννη | Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας αποτελεί κορυφαίο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός
Τουρισμός | Χρονιά ρεκόρ το 2024 για τη Ρόδο, +30% οι Τούρκοι, πάνω η κρουαζιέρα
Έρευνα: Η Ελλάδα 7η ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη για τουρισμό - Πρωταθλήτρια στις τιμές στη Μεσόγειο
Skyscanner/ Αμερικανικός τουρισμός: Στροφή σε ταξίδια προσωπικού ενδιαφέροντος και εμπειρίες στη φύση το 2025
Βρετανικός τουρισμός | Μπορεί το Μαρόκο να υποκαταστήσει τη Μαγιόρκα; - Οι πρώτες κινήσεις των tour operators
Γερμανία: «Ξεπούλημα» επιχειρήσεων λόγω ύφεσης;
Γαλλία: Aύξηση στον φόρο των αεροπορικών εισιτηρίων για κρατικά έσοδα 1 δισ. ευρώ
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Ο τουρισμός ως υπηρεσία, μια τουριστική εμπειρία 360 μοιρών
Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Ζάκυνθο και Θάσο