Η εταιρεία Golden Mango International Company, απευθύνθηκε σε τέσσερις ελληνικές εταιρείες οι οποίες ασχολούνται με την παραγωγή και εξαγωγή σπιρουλίνας με προφανή σκοπό την εξαπάτησή τους.
Ειδικότερα η εν λόγω εταιρεία, εμφανιζόμενη να έχει έδρα το Hong Kong, εκδήλωσε ενδιαφέρον να εισάγει στην Ν. Κορέα προϊόντα ελληνικών εταιρειών. Ωστόσο προκειμένου να εξάγουν στην Ν. Κορέα τους ζήτησε να εξασφαλίσουν το πιστοποιητικό KS υποδεικνύοντάς τους μάλιστα ότι μπορούν να το εκδώσουν με αντίτιμο 10.000 ευρώ από εταιρεία που έχει σχέση με την Πολωνία.
Δεδομένου ότι αυτό το πιστοποιητικό απαιτείται αποκλειστικά για τις κορεατικές εταιρείες η εν λόγω απαίτηση είναι παραπλανητική και για το λόγο αυτό το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στη Σεούλ απέτρεψε τις εταιρείες να προβούν σε οιαδήποτε περαιτέρω επαγγελματική συνεργασία μαζί της.
Σημειώνεται ότι σε μια περίπτωση η ελληνική εταιρεία που δέχθηκε αντίστοιχο αίτημα από την Golden Mango έθεσε υπόψη τους ότι δεν χρειάζεται το εν λόγω πιστοποιητικό, καθώς είχε ειδική ενημέρωση από το ελληνικό Γραφείο. Οι επιτήδειοι αποκρίθηκαν ότι βεβαίως δεν χρειάζεται αλλά ισχυριζόμενοι ότι ευρέθησαν ορισμένα φορτία που εισήχθησαν από χώρες της Ευρώπης μολυσμένα, επιθυμούν την έκδοσή του πριν αρχίσουν την επιχειρηματική συνεργασία με την ελληνική επιχείρηση.
Παράλληλα ο ΣΕΒΕ ενημέρωσε το ελληνικό Γραφείο ότι η εν λόγω εταιρεία επικοινώνησε με ελληνική επιχείρηση που εξάγει βιολογικά τρόφιμα, οίνους, ελαιόλαδο, ελιές και κονσερβοποιημένα ψάρια και λαχανικά με αντίστοιχο αίτημα. Η ελληνική εταιρεία προέτρεξε και έστειλε και δείγματα, αλλά ευτυχώς απετράπη η ανταπόκρισή της στο βασικό αίτημα να καταβάλει ποσό 9.500 ευρώ για έκδοση του επίμαχου πιστοποιητικού ισχύος, όπως τους ενημέρωσαν, 5 ετών.