Η Uber θα ενοικιάζει αερόστατα στην Καππαδοκία

23-10-23 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Ενοικίαση αερόστατου θα προσφέρει στην Καππαδοκία της Τουρκίας η Uber, διευρύνοντας το πεδίο δραστηριότητάς της με την περιήγηση επισκεπτών από αέρος στην περιοχή.

Η εταιρία έχει διευρύνει την προσφορά της τα τελευταία χρόνια πέρα από τις μεταφορές εντός πόλης, με την προσθήκη υπηρεσιών όπως διαδρομές με πλωτά μέσα, ελικόπτερα κλπ.

Στη νέα της υπηρεσία στην Καππαδοκία, η οποία ονομάζεται Uber Balloon, εισέρχεται σε μια αγορά ενοικίασης αερόστατων που προϋπήρχε και εξυπηρετεί εδώ και χρόνια τουρίστες που επιθυμούν να απολαύσουν τις ομορφιές του προορισμού με αυτό τον ιδιαίτερο τρόπο, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να τραβήξουν εντυπωσιακές φωτογραφίες και να απολαύσουν τη θέα του ηλιοβασιλέματος με ένα πρωτότυπο τρόπο.

Η Uber έχει διατηρήσει χαμηλούς τόνους στο μάρκετινγκ για τη νέα υπηρεσία της, με το λογότυπό της να εμφανίζεται απλώς στο καλάθι του αερόστατου κατά τη δοκιμαστική πτήση και με το υπόλοιπο αερόστατο να έχει την εμφάνιση των υπολοίπων που λειτουργούν στην περιοχή.

Τα εισιτήρια ξεκινούν από 150 ευρώ, για μια διαδρομή που διαρκεί μιάμιση ώρα. Το κόστος αυτό είναι χαμηλότερο από το μέσο όρο για μια περιήγηση με αερόστατο, η οποία κοστίζει από 250 ευρώ έως 300 ευρώ.

Η Uber προγραμμάτισε το λανσάρισμα της νέας της υπηρεσίας ώστε να συμπίπτει με την εκατονταετηρίδα της Τουρκίας, προσφέροντας δωρεάν διαδρομές στους πρώτους 100 πελάτες της.

Το μοντέλο της εταιρίας μπορεί να έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, όμως οι τιμές της για νέες  υπηρεσίες συχνά ξεκινούν από χαμηλά επίπεδα για να ανέβουν στη συνέχεια, ώστε να ενθαρρύνουν νέους καταναλωτές να τις επιλέξουν.

Η υπηρεσία αερόστατου είναι διαθέσιμη προς κράτηση μέσα από την εφαρμογή της εταιρίας, στο Uber Reserve, που διευκολύνει την οργάνωση της εμπειρίας, περιλαμβάνοντας διαδρομές από και προς το κατάλυμα.

Οι κρατήσεις για αερόστατο θα πρέπει να γίνουν έως 12 ώρες πριν τη διαδρομή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρία επιδιώκει να προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες. Το 2019, οι πελάτες της με την εφαρμογή  Uber στη Νέα Υόρκη ήταν σε θέση να κάνουν κράτηση για μεταφορά τους με ελικόπτερο, για διαδρομές από το Μανχάταν στο αεροδρόμιο JFK. Η διαδρομή είχε διάρκεια 15 λεπτών και κόστιζε 250 δολάρια.

Πέρυσι εισήγαγε το Uber Sleigh στη Λαπωνία, προσφέροντας δωρεάν διαδρομές με ελκυθρο στους ταξιδιώτες κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Με το UberBoat, σε συνεργασία με την Thames Clipper, από το 2020, η εταιρία προσφέρει μεταφορά με πλωτό μέσο στους ποταμούς του Λονδίνου έναντι 5.40 λιρών, ενώ η ίδια υπηρεσία λανσαρίστηκε φέτος και στη Μύκονο.

Το UberEats προσφέρει δυνατότητα παραγγελίας φαγητού σε πολλές πόλεις του Ην. Βασιλείου.

 

διαβάστε ακόμα

"Το Ξενοδοχείο των δύο Κόσμων" στην Αρχαία Μεσσήνη
Lemnos Philema: Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου στη Λήμνο
Πολιτιστικό Φεστιβάλ Ροδοφέγγαρο στη Ροδαυγή Άρτας
Σε επίπεδα 2019 φέτος ο Γερμανικός τουρισμός – 3ος πιο περιζήτητος προορισμός η Ελλάδα
Αυστριακός τουρισμός: Η αύξηση στις τιμές διακοπών ξεπερνά τον πληθωρισμό
Βιώσιμος τουρισμός κρουαζιέρας στη Σαντορίνη - Συνάντηση της CLIA με τοπικούς παράγοντες
Κέρκυρα: Απομακρύνθηκαν τραπεζοκαθίσματα και ξαπλώστρες που είχαν τοποθετηθεί χωρίς παραχώρηση απλής χρήσης
Διαφημιστική καμπάνια ΕΟΤ | Γέμισαν Ελλάδα οι δρόμοι και το μετρό του Παρισιού
IAG - British Airways | Έρχονται αυξήσεις στα αεροπορικά εισιτήρια στην Ευρώπη
Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας - επίσκεψη στο Τόκυο