Οι αγαπημένοι προορισμοί των "πορτοφολάδων" στην Ευρώπη - στο top 10 η Ελλάδα

10-09-24 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Οι "πορτοφολάδες" τείνουν να γίνουν συνώνυμο του τουρισμού, αφού η δράση τους απογειώνεται στους προορισμούς και στα μέρη, που προσελκύουν πολλούς τουρίστες.

Προκειμένου να θέσει σε εγρήγορση τους τουρίστες, που ταξιδεύουν στην Ευρώπη, η Quotezone, μια εταιρεία σύγκρισης ταξιδιωτικών ασφαλίσεων, ανέδειξε τους κορυφαίους προορισμούς των "πορτοφολάδων", σύμφωνα με τη συχνότητα αναφοράς πορτοφολάδων στις κριτικές των επισκεπτών στα πέντε κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα κάθε χώρας.

Σύμφωνα με την κατάταξη της Quotezone, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία είναι οι τρεις πρώτες χώρες με τις υψηλότερες αναφορές περιστατικών πορτοφολάδων.

Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες σε τουριστικά αξιοθέατα όπως το Κολοσσαίο, η Φοντάνα ντι Τρέβι και το Πάνθεον στη Ρώμη, καθώς και ο καθεδρικός ναός Duomo στο Μιλάνο και η Πινακοθήκη Ουφίτσι στη Φλωρεντία, αναφέρουν τον μεγαλύτερο όγκο κλοπών προσωπικών αντικειμένων.

Στην Ισπανία, τουριστικά αξιοθέατα όπως η Las Ramblas και η Sagrada Familia στη Βαρκελώνη, η Plaza Mayor και το Μουσείο Prado στη Μαδρίτη και η Αλάμπρα στη Γρανάδα έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό περιστατικών κλοπών από πορτοφολάδες.

Ιδού η λίστα με το top10 των ευρωπαϊκών χωρών, με τα περισσότερα κρούσματα κλοπών από πορτοφολάδες:

Η Quotezone δίνει και ορισμένες συμβουλές τους ταξιδιώτες:

Πώς να αναγνωρίσετε τους πορτοφολάδες

Οι πορτοφολάδες δεν είναι εύκολα αναγνωρίσιμοι, αλλά οι ταξιδιώτες πρέπει να είναι σε εγρήγορση παρατηρώντας ορισμένες ενδείξεις.

Τύποι κλοπής από πορτοφολάδες

Απαιτείται εγρήγορση ιδιαίτερα σε πολυσύχναστα σημεία, όπως τα δημόσια μέσα μεταφοράς ή οι πολυσύχναστοι δρόμοι. Συχνά εκμεταλλεύονται τη στενή επαφή και κλέβουν πορτοφόλια από τσάντες ή τσέπες.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να κρύβουν εργαλεία όπως πένσες κάτω από ένα σακάκι για να βοηθήσουν στην κλοπή τους, ειδικά σε μετρό και λεωφορεία.

Οι πορτοφολάδες στοχεύουν ανυποψίαστους ταξιδιώτες κατά τη διάρκεια διακοπών και περιόδους αιχμής ταξιδιών σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και αεροδρόμια.

Ορισμένοι πορτοφολάδες εργάζονται σε ομάδες, με ένα άτομο να αποσπά την προσοχή του θύματος ώστε ένα άλλο να κλέψει το πορτοφόλι.

Διαβάστε επίσης

Hotels.com: Τα πιο παράξενα αντικείμενα που ξεχάστηκαν στα ξενοδοχεία – Από Rolex μέχρι ... σαύρα-κατοικίδιο!

διαβάστε ακόμα

Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες στην Κέρκυρα
Άδειες για γεωτρήσεις σε ξενοδοχεία στην Πάρο
Διεθνής αθλητική εκδήλωση Agios Nikolaos on Sup 2024 στην Κρήτη
Στους Δρόμους της Ελιάς στη Βελίκα Λάρισας
Οι καλύτεροι εργοδότες στη Γερμανία - Ποιες τουριστικές επιχειρήσεις ξεχώρισαν σε Βαυαρία και Βάδη-Βυρτεμβέργη
Τουρισμός | Παρουσίαση της Ημαθίας στην Αθήνα
Λιμάνι Ηρακλείου | Το 67% στην κοινοπραξία Grimaldi Euromed και Μινωικών Γραμμών - το φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα
Αφαίρεση της “Γαλάζιας Σημαίας” από έξι ακτές της Ρόδου
Στην Αθήνα το μεγαλύτερο διεθνές τουρνουά ρομποτικής στον κόσμο, FIRST Global Challenge
FedHATTA: Έλληνας ο πρώτος Ευρωπαίος Επίτροπος Τουρισμού στην ΕΕ - Σημαντική εξέλιξη για το ρόλο της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό τουρισμό