Τ+L: Αυτά είναι τα 8 μυστικά της Σαντορίνης

22-04-16 | ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2016

Τα «8 μυστικά της Σαντορίνης που πιθανόν να μη γνωρίζετε», αποκαλύπτει σε πρόσφατο δημοσίευμα το μεγάλο ταξιδιωτικό περιοδικό Travel + Leisure.

Τα μυστικά του νησιού, όπως τα περιγράφει, είναι τα ακόλουθα...

-Yπάρχουν μόνο 3 μπλέ ταράτσες στο νησί | Οι ίδιες μπλε ανοικτόχρωμες ταράτσες εντοπίζονται στις φωτογραφίες όλων από τη Σαντορίνη, και δίνουν την εντύπωση ότι ολόκληρο το νησί είναι μεγάλο από αυτές. Στην πραγματικότητα, οι φωτογραφίες αυτές είναι διαφορετικές εκδοχές ενός σημείου. Μπορείτε να βρείτε τις πιο διάσημες μπλε ταράτσες στην  Οία και θα καταλάβετε όταν τις αντικρύσετε. 

-Μερικοί πιστεύουν ότι η Ατλαντίδα βρίσκεται γύρω από τη Σαντορίνη | Πολλοί πιστεύουν ότι μπορεί κανείς να βρει απομεινάρια της μυθικής χαμένης Ατλαντίδας στο βυθό της Σαντορίνης, και ότι το νησί κάποτε ήταν η Ατλαντίδα. Οι ιστορίες των 2 προορισμών είναι εξαιρετικά παρόμοιες. Η Σαντορίνη καταστράφηκε από μια σειρά ηφαιστειακών εκρήξεων χιλιάδες χρόνια πριν. Η Ατλαντίδα λέγεται ότι βυθίστηκε στη θάλασσα επειδή οι κάτοικοί της εξαγρίωσαν τους θεούς. Ο,τι κι αν πιστεύετε, στη Σαντορίνη θα βρείτε τον χαμένο σας παραδεισο. 

-Το τσεκ-ιν στο ξενοδοχείο μπορεί να πάρει ώρες | Η Σαντορίνη είναι γεμάτη σκαλοπάτια, καθότι η κατασκευή αυτή αντέχει στο χρόνο και οδηγεί τους επισκέπτες στα ξενοδοχεία που έχουν εντυπωσιακή θέα. Πολλά από τα ξενοδοχεία κατευθύνουν τους τουρίστες σε ένα τουριστικό κέντρο στη βάση του νησιού, όπου τους βοηθούν με τις αποσκευές. Γι’ αυτό οι επισκέπτες φτάνουν στο ξενοδοχείο με καθυστέρηση 2 περίπου ωρών. 

-Υπάρχουν ακόμα ορατά τα αποτελέσματα ενός τσουνάμι που συνέβη χιλιάδες χρόνια πριν | Το μεγάλο τσουνάμι που έπληξε την Κρήτη και δημιούργησε τη Σαντορίνη, «άφησε» στους σύγχρονους επιστήμονες ένα στρώμα από το βυθό της θάλασσας 65 πόδια κάτω από την επιφάνεια του νερού, αποτελούμενο από βότσαλα, βράχους με μαλάκια και άλλους οργανισμούς, αποδεικνύοντας ότι ισχυρά θαλάσσια κύματα διαπέρασαν πολύ γρήγορα μια περιοχή. 

-Ολόκληρο το νησί είναι ένας ηφαιστειακός βράχος | Η Σαντορίνη υπάρχει εξαιτίας ενός γιγαντιαίου φαινομένου που αποκαλείται Μινωική Έκρηξη, και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ηφαιστειακές εκρήξεις που έχουν συμβεί στη γη. Η Σαντορίνη και τα γύρω νησιά δημιουργήθηκαν μετά από μια σειρά εκρήξεων μέσα σε εύρος μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ετών. Η έκρηξη στο βασικό ηφαίστειο γέμισε με μάγμα και δημιούργησε ένα νέο ηφαίστειο που προκαλούσε εκρήξεις και επαναλάμβανε τη διαδικασία. Αυτά τα απομεινάρια του ηφαιστειακού τοπίου αποτελούν σήμερα τη Σαντορίνη και τα γειτονικά νησιά.

-Οι πρώτοι κάτοικοι της Σαντορίνης κοιμούνταν σε σπήλαια | Οι πρώτοι κάτοικοι κατασκεύαζαν οικίες απευθείας μέσα στις ηφαιστειακές πλαγιές του νησιού. Οι επισκέπτες μπορούν να μείνουν σε αντίστοιχους χώρους, με μια δόση πολυτέλειας, καθώς πολλά ξενοδοχεία έχουν υιοθετήσει αυτή την αρχιτεκτονική.  

-Το ντόπιο κρασί έχει καλύτερη γεύση εξαιτίας του ηφαιστειακού εδάφους | Το ηφαιστειακό περιβάλλον είναι ενδιαφέρον για τις καλλιέργειες, και το ντόπιο κρασί είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο για τη μοναδική του γεύση. Η γη της Σαντορίνης αποτελείται από ηφαιστειακή σκόνη, ελαφρόπετρα και μικρά κομμάτια από στερεοποιημένη άμμο και λάβα. Ο συνδυασμός αυτός δεν περιλαμβάνει θρεπτικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται στο κλασικό χώμα, όμως είναι πλούσιος σε μεταλλικά στοιχεία. Οι βροχές είναι σπάνιες, καθιστώντας την ποσότητα του κρασιού που παράγεται περιορισμένη, ενώ οι περιοχές των αμπελώνων έχουν υγρασία από ένα περίεργο φαινόμενο που αποκαλείται θαλασσινή ομίχλη.

-Η Σαντορίνη έχει «μυστικές» πηγές | Μπορεί να μην είναι ακριβώς μυστικές, όμως δεν είναι και τόσο γνωστές. Θα το καταλάβετε όταν κολυμπήσετε στα θερμά νερά του νησιού.

διαβάστε ακόμα

Εξοχικά στην Ελλάδα αγοράζουν οι Γερμανοί - αυξημένη ζήτηση κατά 35% το 2024
«Εποικοδομητικές» συζητήσεις για τον Παρθενώνα - έτος εξελίξεων για τα Γλυπτά το 2025;
Πάνω από 470 σύνεδροι από 20 χώρες στο Resort & Residential Hospitality Forum (R&R) 2024
Συστήνεται Ταμείο Απανθρακοποίησης των Νησιών
Δρομέας στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας ο γ.γ. της ECTAA
ΕΞΑΑΑ προς Δήμους Αττικής | Μην αυξήσετε το τέλος παρεπιδημούντων
Τα ξενοδοχεία στο σταυροδρόμι της τεχνολογίας, των δεδομένων και του ανθρώπινου παράγοντα – Οι 5 τάσεις για το 2025
Δράσεις βιωσιμότητας από τις μισές κορυφαίες ταξιδιωτικές επιχειρήσεις στον κόσμο
Tripadvisor: Οι 8 φάσεις ζωής και πώς επηρεάζουν τις ταξιδιωτικές επιλογές των ανθρώπων το 2025
Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνει ο απολογισμός εισπράξεων και αφίξεων στο 9μηνο