Στη λίστα με τα 9 μέρη στον κόσμο όπου απαγορεύεται η παρουσία γυναικών, συμπεριλαμβάνει το όρος Άθως η εφημερίδα Telegraph σε σχετικό δημοσίευμα.
Δείτε τους 9 προορισμούς με απαγορευτικό στην είσοδο των γυναικών και έναν όπου απαγορεύονται οι άνδρες...
-Όρος Άθως, Ελλάδα
Το όρος και χερσόνησος του Άθω στη Β. Ελλάδα, φιλοξενεί περισσότερους από 2.000 μοναχούς που ζουν ασκητική ζωή σε ένα από τα 20 μοναστήρια.
Επισκέπτες όπως ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποιος επρόκειτο να επισκεφθεί το Άγιο Όρος αυτό το Σ/Κ, μπορούν να έχουν πρόσβαση με ειδική άδεια, εφόσον δεν είναι γυναίκες, όπως ισχύει τα τελευταία 1.000 χρόνια.
-Όρος Omine, Ιαπωνία
Οι γυναίκες κατά παράδοση δεν γίνονται δεκτές στα βουνά που είναι αφιερωμένα στις θρησκείες Σίντο, όμως μόνο το όρος Omine στην Ιαπωνία εφαρμόζει τον κανόνα, παρότι υπάρχει ένα μικρό τμήμα του βουνού ειδικά για γυναίκες.
-Lord Ayyappa Temple, Sabarimala, Ινδία
Από το 1991 όλες οι γυναίκες ηλικίας από 10 έως 50 ετών, δηλαδή σε παραγωγική ηλικία, απαγορεύεται να προσεύχονται σε αυτόν το ναό στο Kerala. Έχει γίνει αίτηση για άρση της απαγόρευσης στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας, όμως παραμένει σε ισχύ.
-Haji Ali Dargah, Ινδία
Αυτό το τζαμί και τάφος στη Βομβάη απαγορεύει την είσοδο σε πιστές και η προσέγγισή τους σε αυτό αποτελεί ολέθριο παράπτωμα για το Ισλαμ.
-Jain Temple, Ινδία
Οι περιορισμοί ισχύουν και στο Patbausi Satra στην Assam, στο Sree Padmanabhaswamy Temple στο Kerala, στο Ναό Lord Kartikeya στο Pushkar, στο Ναό Jain στο Ranakpur και στο Jama Masjid, το μεγαλύτερο τζαμί της Ινδίας.
-Κοιμητήρια Σαουδικής Αραβίας - ένα κατάστημα Starbucks
Οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία αντιμετωπίζουν απαγορεύσεις για το που μπορούν να πάνε και τι να κάνουν. Νωρίτερα μέσα στο 2016, τους απαγορεύθηκε η είσοδος σε κατάστημα Starbucks στην πρωτεύουσα Ριάντ. Τους απαγορεύθηκε ακόμα να οδηγούν, να ανοίγουν λογαριασμό τραπέζης, να πηγαίνουν οπουδήποτε χωρίς συνοδεία άνδρα, να φορούν ρούχα που "επιδεικνύουν την ομορφιά τους", να χρησιμοποιούν πισίνες, να μπαίνουν σε κοιμητήρια ή να έρχονται σε επικοινωνία με άνδρες με τους οποίους δεν σχετίζονται.
-Ιρανικά ποδοσφαιρικά στάδια
Πέρυσι το Ιραν συμφώνησε να επιτραπεί περιορισμένη πρόσβαση σε γυναίκες σε αγώνες βόλεϊ, μετά από διεθνή κατακραυγή σχετικά με τη φυλάκιση μιας βρετανο-ιρανής γυναίκας που επιχείρησε να παρακολουθήσει έναν αγώνα. Όμως, ενώ στις γυναίκες πλέον επιτρέπεται να εισέλθουν στο στάδιο για να παρακολουθήσουν αγώνες ανδρών, όπως βόλεϊ, μπάσκετ, χάντμπολ και τένις, αυστηρή απαγόρευση ισχύει για το ποδόσφαιρο, την κολύμβηση και την πάλη.
-Muirfield Golf Club, Σκωτία
Το East Lothian club ψήφισε αυτό το μήνα κατά της αποδοχής γυναικών μελών, προκαλώντας την οργή των επαγγελματιών και την απόφαση της αρχής του παιχνιδιού να το αποκλείσει από τη διοργάνωση ανοικτού τουρνουά.
-Θαλάσσιο πάρκο Galaxy Rutschenparadies, Γερμανία
Το 2012, απαγορεύθηκε στις γυναίκες να χρησιμοποιούν τσουλήθρα υψηλής ταχύτητας στο γερμανικό θαλάσσιο πάρκο μετά από διαμαρτυρίες ορισμένων γυναικών οτι είχαν τραυματισμούς. Οι τραυματισμοί αυτοί προκαλούνται από τη φύση της γυναικείας ανατομίας, δήωλσε ο διαχειριστής του πάρκου, Marcus Maier.
-Και ένα μέρος όπου απαγορεύονται οι άνδρες
The village of Umoja in Kenya was established in 1990 as a sanctuary for female survivors of violence by men – and young women fleeing from forced marriages. There is a primary scool, cultural centre and campsite for tourists – and men, of course, are banned.