back to top

ΔΙΜΕΑ: Βεβαιώσεις παραβάσεων σε τουριστικές επιχειρήσεις τον Οκτώβριο – Εντατικοί έλεγχοι σε Αττική, Κρήτη και νησιά

Τον Οκτώβριο καταγράφηκε σημαντικός αριθμός βεβαιώσεων παραβάσεων σε τουριστικές επιχειρήσεις και συναφείς δραστηριότητες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς. Σε τούτο το σημείο να τονιστεί ότι οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν σε χώρους με αυξημένη τουριστική κίνηση, με την Κρήτη και την Αττική να εμφανίζονται ξανά στην κορυφή της λίστας.

Την ίδια στιγμή, στις τουριστικές επιχειρήσεις περιλαμβάνονται beach bars, εστιατόρια, αναψυκτήρια, τουριστικές εμπορικές εταιρείες και επιχειρήσεις ενοικίασης σκαφών, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις των Κανόνων ΔΙΕΠΠΥ, με πρόστιμα από 500 έως 1.000 ευρώ. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν:

– Η MINOAN LUXURY στη Αμμουδάρα Ηρακλείου με πρόστιμο 1.000 €
– Η PILOT BISTROT στην Καλλιθέα με πρόστιμο 500 €
– Η LIFESTYLE Μονοπρόσωπη ΑΕ (τουριστική – εμπορική – κατασκευαστική) στην Αμμουδάρα με δύο διαφορετικές παραβάσεις, συνολικού ύψους 1.500 €
– Το αναψυκτήριο «Moraitis Beach» στον Σχινιά, με πρόστιμο 500 €

Παράλληλα, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που εξυπηρετούν άμεσα τον τουρισμό σε Πειραιά, Σαλαμίνα, Αιγάλεω, Βούλα και Θεσσαλονίκη καταγράφουν επίσης παραβάσεις, με πρόστιμα που κυμαίνονται στα 500 – 1.000 ευρώ, σύμφωνα με τις επισημάνσεις των ελεγκτικών αρχών.

Μάλιστα εκτός των τουριστικών επιχειρήσεων, ο Οκτώβριος περιλάμβανε και σημαντικές υποθέσεις υψηλών προστίμων σε χονδρεμπόρους τροφίμων, ηλεκτρονικά είδη και επιχειρήσεις της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης, με ποσά που φτάνουν έως και τις 29.000 ευρώ. Ωστόσο, το βάρος των ελέγχων στις καθαρά τουριστικές δραστηριότητες επιβεβαιώνει την αυξημένη εποπτεία στη λειτουργία επιχειρήσεων που απευθύνονται σε επισκέπτες κατά την τουριστική περίοδο.

Τέλος πρέπει να τονιστεί ότι τουριστικές επιχειρήσεις παραμένουν στο μικροσκόπιο των ελέγχων, με την αγορά να αναμένει τον απολογισμό του συνόλου της χρονιάς, ο οποίος αναμένεται να αποτυπώσει μια από τις πιο εντατικές περιόδους εποπτείας των τελευταίων ετών.

Κώστας Χαλκιαδάκης
+ posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εγγραφείτε στο Newsletter

Για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία νέα.

Follow Us