Τουρισμός και βιώσιμη φιλοξενία: Μεταμόρφωση ξενοδοχείων σε φιλικά προς το περιβάλλον τουριστικές μονάδες
Σε μια εποχή όπου η περιβαλλοντική συνείδηση είναι πρωταρχικής σημασίας, ο κλάδος της φιλοξενίας αναγνωρίζει όλο και περισσότερο τη σημασία της αειφορίας. Τα ξενοδοχεία, ως σημαντικοί παίκτες στον παγκόσμιο τουριστικό τομέα, κάνουν τολμηρά βήματα για να ελαχιστοποιήσουν το οικολογικό τους αποτύπωμα και να συμβάλουν σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Αυτή η αλλαγή προς πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον όχι μόνο ωφελεί το περιβάλλον αλλά ενισχύει επίσης τη συνολική εμπειρία του επισκέπτη.
Με διάφορους τρόπους με τους, είναι δυνατόν τα ξενοδοχεία να μεταμορφωθούν σε φιλικούς προς το περιβάλλον βιώσιμους παραδείσους.
Σχεδιασμός “Πράσινων Κτιρίων”:
Το πρώτο βήμα προς τη βιωσιμότητα στη φιλοξενία ξεκινά με την κατασκευή και το σχεδιασμό κτιρίων φιλικών προς το περιβάλλον. Τα ξενοδοχεία υιοθετούν ολοένα και περισσότερο πρότυπα πράσινων κτιρίων που εστιάζουν στην ενεργειακή απόδοση, τη χρήση βιώσιμων υλικών και τη μείωση των συνολικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Η ενσωμάτωση χαρακτηριστικών όπως ο ενεργειακά αποδοτικός φωτισμός, οι ηλιακοί συλλέκτες και τα συστήματα συλλογής όμβριων υδάτων όχι μόνο μειώνουν το λειτουργικό κόστος αλλά και επιδεικνύουν τη δέσμευση για υπεύθυνες πρακτικές κατασκευής.
Εξοικονόμηση ενέργειας:
Τα ξενοδοχεία είναι σημαντικοί καταναλωτές ενέργειας, από φωτισμό και θέρμανση μέχρι ψύξη και ηλεκτρονικές συσκευές. Για να αντιμετωπιστεί αυτό, οι επιχειρήσεις επενδύουν σε τεχνολογίες με υψηλή ενεργειακή απόδοση. Η εφαρμογή έξυπνων θερμοστατών, φωτισμού LED και αισθητήρων κίνησης για φωτισμό στα δωμάτια των επισκεπτών γίνονται κοινές πρακτικές. Ορισμένα ξενοδοχεία ενσωματώνουν ακόμη και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η αιολική ή η ηλιακή ενέργεια, για να καλύψουν ένα μέρος των ενεργειακών τους αναγκών.
Εξοικονόμηση νερού:
Η λειψυδρία αποτελεί μία παγκόσμια απειλή και τα ξενοδοχεία ως μεγάλοι καταναλωτές νερού πρέπει να εργάζονται ενεργά για να μειώσουν την κατανάλωση. Βρύσες χαμηλής ροής, συσκευές αποδοτικής χρήσης νερού και προγράμματα επαναχρησιμοποίησης λευκών ειδών είναι μερικά μόνο παραδείγματα του τρόπου με τον οποίο τα ξενοδοχεία εξοικονομούν νερό. Ορισμένες εγκαταστάσεις προχωρούν ένα βήμα παραπέρα εφαρμόζοντας συστήματα ανακύκλωσης γκρίζου νερού, επεξεργάζοντας το χρησιμοποιημένο νερό για μη πόσιμους σκοπούς, όπως η άρδευση.
Διαχείριση των αποβλήτων:
Η μείωση των απορριμμάτων και η προώθηση της ανακύκλωσης είναι κρίσιμες πτυχές της βιώσιμης φιλοξενίας. Τα ξενοδοχεία ελαχιστοποιούν τα πλαστικά μιας χρήσης, υιοθετούν προγράμματα ανακύκλωσης και κομποστοποιούν οργανικά απόβλητα. Ορισμένες επιχειρήσεις βρίσκουν ακόμη και καινοτόμους τρόπους για να επαναχρησιμοποιήσουν αντικείμενα, μετατρέποντας τα απόβλητα σε πόρους και συμβάλλοντας στην κυκλική οικονομία.
Αντικατάσταση επίπλων και αρχιτεκτονικών στοιχείων
H στροφή προς τη βιωσιμότητα στον ξενοδοχειακό κλάδο σηματοδοτεί ένα γενναίο βήμα προς πιο υπεύθυνες επιχειρηματικές πρακτικές και μία τέτοια σημαντική αλλαγή είναι η αντικατάσταση επίπλων και αρχιτεκτονικών στοιχείων ενός ξενοδοχείου με αντίστοιχα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.
Τα παραδοσιακά έπιπλα ξενοδοχείων συχνά βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε υλικά υψηλής κατανάλωσης πόρων, συμβάλλοντας στην αποψίλωση των δασών, στην υπερβολική σπατάλη και στις επιβλαβείς εκπομπές κατά την παραγωγή. Εφαρμόζοντας πράσινες πρακτικές στην αγορά αντικειμένων και αρχιτεκτονικών στοιχείων προστασίας και διακόσμησης όπως έπιπλα κήπου, (πχ τραπέζι, σαλόνι κήπου πολυθρόνες), τέντες και στέγαστρα παραθύρων κλπ. οι επιχειρήσεις συμβάλλουν σε αυτήν την βιώσιμη μεταμόρφωση των τουριστικών μονάδων. Παραθέτουμε παρακάτω μερικές φιλικές προς το περιβάλλον ιδέες:
- Ανακυκλωμένο ξύλο: Ένα από τα κύρια υλικά που κερδίζουν εξέχουσα θέση σε αυτή την πράσινη επανάσταση είναι το ανακυκλωμένο ξύλο. Με την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση ξύλου από παλιές κατασκευές, οι κατασκευαστές επίπλων μπορούν να δημιουργήσουν μοναδικά και κομψά κομμάτια που αφηγούνται μια ιστορία, ελαχιστοποιώντας τη ζήτηση για νέα ξυλεία. Αυτό όχι μόνο μειώνει την αποψίλωση των δασών, αλλά βοηθά επίσης στην εκτροπή των υλικών από τις χωματερές, προωθώντας μια κυκλική οικονομία.
- Mπαμπού: Το μπαμπού, γνωστό για την ταχεία ανάπτυξή του και τη δυνατότητα ανανέωσης, είναι μια άλλη προτιμώμενη επιλογή. Αυτό το ευέλικτο υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορους τύπους επίπλων, από κουφώματα κρεβατιού έως καρέκλες, παρέχοντας μια αισθητικά ευχάριστη και βιώσιμη εναλλακτική λύση. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά σκληρά ξύλα, το μπαμπού μπορεί να συλλεχθεί χωρίς να προκληθεί μακροπρόθεσμη ζημιά στο περιβάλλον, καθιστώντας το μια δημοφιλή επιλογή για ξενοδόχους με οικολογική συνείδηση.
- Aνακυκλωμένα υλικά: Τα ανακυκλωμένα υλικά, όπως το πλαστικό, το μέταλλο και το γυαλί, κερδίζουν επίσης έλξη στη βιομηχανία επίπλων ξενοδοχείων. Αυτά τα υλικά μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν ανθεκτικά και κομψά έπιπλα, εκτρέποντας τα απόβλητα από χωματερές και μειώνοντας την ανάγκη για παρθένους πόρους. Τα καινοτόμα σχέδια που χρησιμοποιούν ανακυκλωμένα υλικά δείχνουν ότι η βιωσιμότητα δεν θέτει σε κίνδυνο το στυλ, προσφέροντας στα ξενοδοχεία την ευκαιρία να βελτιώσουν την αισθητική τους γοητεία, κάνοντας παράλληλα περιβαλλοντικά υπεύθυνες επιλογές.
Εμπλοκή της κοινότητας:
Η βιώσιμη φιλοξενία εκτείνεται πέρα από τα τείχη του ξενοδοχείου. Πολλά ιδρύματα συνεργάζονται ενεργά με τις τοπικές τους κοινωνίες μέσω διαφόρων πρωτοβουλιών. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την υποστήριξη τοπικών φιλανθρωπικών οργανώσεων, τη συμμετοχή σε έργα διατήρησης του περιβάλλοντος ή την παροχή ευκαιριών κατάρτισης και εργασίας για τους κατοίκους της περιοχής. Με την ενσωμάτωση στην κοινότητα, τα ξενοδοχεία μπορούν να καλλιεργήσουν το αίσθημα ευθύνης και συνεργασίας στις βιώσιμες προσπάθειές τους.
Εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση:
Τα ξενοδοχεία αναγνωρίζουν όλο και περισσότερο τη σημασία της εκπαίδευσης τόσο του προσωπικού όσο και των επισκεπτών σχετικά με τη βιωσιμότητα. Τα προγράμματα εκπαίδευσης για τους υπαλλήλους διασφαλίζουν ότι όλοι ευθυγραμμίζονται με τις φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές του ξενοδοχείου. Επιπλέον, τα ξενοδοχεία υλοποιούν πρωτοβουλίες για την ευαισθητοποίηση των επισκεπτών, ενθαρρύνοντάς τους να συμμετέχουν σε προσπάθειες εξοικονόμησης νερού και ενέργειας κατά τη διάρκεια της διαμονής τους.
Η στροφή προς τη βιώσιμη φιλοξενία δεν είναι απλώς μια τάση; είναι αναγκαιότητα για το μέλλον του κλάδου. Τα ξενοδοχεία που δίνουν προτεραιότητα σε πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον, όχι μόνο συμβάλλουν σε έναν πιο υγιή πλανήτη, αλλά προσελκύουν επίσης ένα αυξανόμενο τμήμα ταξιδιωτών που συνειδητοποιούν το περιβάλλον. Οι σύγχρονοι ταξιδιώτες αναζητούν ολοένα και περισσότερο καταλύματα που να μοιράζονται τις αξίες τους και μια φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση στα έπιπλα είναι ένας ισχυρός τρόπος για τα ξενοδοχεία να διαφοροποιηθούν σε μια ανταγωνιστική αγορά. Αγκαλιάζοντας βιώσιμες πρωτοβουλίες, τα ξενοδοχεία μπορούν να δημιουργήσουν θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, την τοπική κοινότητα και τη συνολική εμπειρία των επισκεπτών, θέτοντας ένα πρότυπο για υπεύθυνο τουρισμό τα επόμενα χρόνια.
- 1) “WHITE VILLAS III” - ELOUNDA HILLS RESORT | Οι νέες εξοχικές κατοικίες της Potiropoulos+Partners στην Ελούντα της Κρήτης
- 2) Ο Κωνσταντίνος Τριανταφύλλης στη Γενική Διεύθυνση της MINDHAUS
- 3) Ο αναπληρωτής CEO της Attica Group Διονύσης Θεοδωράτος επίτιμος δημότης Πάτμου
- 4) Ελληνικό: Αρχαία σε κατάχωση - αποκαλύφθηκαν κατά την ανέγερση 3 πενταώροφων κτηρίων κατοικιών
17/11 07:55
Επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης και προβολής δήμου Παρανεστίου
17/11 07:14
Υπουργείο Τουρισμού: Μία έγκριση και μία απόρριψη για χρηματοδότηση αναβάθμισης τουριστικών λιμένων
17/11 07:09
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου | Να ανασταλεί η ένταξη της παραλίας Κέρους Λήμνου στις «απάτητες»
17/11 06:54
Οι ευκαιρίες τοποθέτησης ελληνικών κρασιών σε ισπανικά εστιατόρια και ξενοδοχεία
17/11 06:21
Διαγωνισμός για λειτουργία παγοδρομίου στην κεντρική πλατεία Ιστιαίας
17/11 04:17
Δημόσιος Διαγωνισμός για τη μίσθωση 4 κυλικείων του αθλητικού κέντρου Μίκρας
16/11 19:59
Ιταλία: Μέτρα κατά του υπερτουρισμού στην Πομπηία - όριο 20.000 επισκεπτών την ημέρα
16/11 14:10
16/11 11:45
Κομισιόν | Ελληνική οικονομία: Ανάπτυξη πάνω από 2% μέχρι και το 2026
16/11 11:21
16/11 11:20
Συνεργασία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Λάρισας και του Ελληνικού Δικτύου Δήμων με Ποτάμια
16/11 01:13
Θετικά τα μηνύματα για τη Σαντορίνη από την WTM | Στόχος η επαναφορά της στην κορυφή
16/11 01:08
Philoxenia 2024 | «Δυτική Μακεδονία: Ένα ταξίδι πέρα από το συνηθισμένο»
15/11 15:49
15/11 15:12
Επιμελητήριο Ηρακλείου | Σχολή Επαγγελματία Πιτσαδόρου Ιταλικής Πίτσας με πιστοποίηση
15/11 15:01
Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων | Ποιοι εκλέχτηκαν για το νέο Δ.Σ.
15/11 14:56
15/11 14:52
Η Μήλος στους κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο για συνέδρια και επαγγελματικά ταξίδια
15/11 14:50
Oceania Cruises: Τρεις νέες κρουαζιέρες με Ελληνικά λιμάνια το 2026
15/11 14:09
FedHATTA/ HATTA: Οι διεθνείς επαγγελματίες του οργανωμένου τουρισμού γνωρίζουν την Κρήτη
15/11 12:35
Τουρισμός: Η Σουηδία πρώτη χώρα στον κόσμο με εμπορικό σήμα, για να μην μπερδεύονται οι ταξιδιώτες!
15/11 11:59
"Ετοιμάζω ολοκληρωμένη και σύγχρονη ευρωπαϊκή στρατηγική για τον τουρισμό"
15/11 11:52
15/11 11:20
HOTREC: H Booking.com δεν συμμορφώθηκε με την Ευρωπαϊκή οδηγία για τις Ψηφιακές Αγορές
15/11 10:26
Πτώση στις παγκόσμιες πωλήσεις προσωπικών ειδών πολυτελείας το 2025
15/11 07:53
15/11 07:51
Μελέτη για την κλιματική αλλαγή και τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη σε Καβάλα και Θάσο
15/11 07:43
15/11 07:37
Δημιουργία Ψηφιακής Κιβωτού της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα
15/11 07:34
14/11 23:06
14/11 22:41
Τουρισμός | Τι προβλέπει το επικρατέστερο σενάριο για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Θήρας
14/11 22:36
14/11 17:59
AEGEAN | Ιστορικό ρεκόρ στην επιβατική κίνηση και κύκλο εργασιών στο 9μηνο
14/11 17:19
Τα τουριστικά έσοδα αποπληθωρισμένα είναι σαφώς χαμηλότερα από το 2019
14/11 16:54
14/11 16:45
Ε.Ξ. Μεσσηνίας | Υπάρχει μια απαξίωση του ξενοδοχειακού κλάδου εκ μέρους της κυβέρνησης
14/11 16:39
Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών | Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία Best IPO Communications
14/11 15:19
TUI: Πιο ισχυρή παρουσία στην Τσεχία – Τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός η Κρήτη
14/11 14:30
14/11 14:18
Όλη η Ελλάδα on line! Αυξανόμενη χρήση του διαδικτύου, των social media και των online αγορών
14/11 14:07
14/11 13:41
14/11 13:28
14/11 12:49
«Πράσινο φως» για το Καταδυτικό Πάρκο στους Φούρνους Ικαρίας
14/11 12:39
14/11 12:16
Juneyao Airlines: Συνεργασία κοινού κωδικού με την Aegean για 7 συνδέσεις από την Αθήνα
14/11 12:10
14/11 11:59
Lufthansa | 11 ελαφρά τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση πάνω από τον Ατλαντικό
14/11 11:46
SPIEGEL Online | Tο χωριό της Πελοποννήσου που μάχεται με τον αφανισμό
14/11 11:28
Ξενοδοχεία | Τα οφέλη από μια βιώσιμη προσέγγιση των τροφίμων
14/11 07:15
14/11 07:10
Δωρεά γλυπτού μνημείου θυμάτων Τεμπών στον δήμο Θεσσαλονίκης
14/11 07:06
14/11 07:04
14/11 07:00
13/11 16:47
13/11 16:19
Τουρισμός: Οι Βρετανοί και oι Αμερικανοί αποφεύγουν τις περιόδους υψηλής ζήτησης για ταξίδια
13/11 15:17
13/11 14:44
Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών | ΙΟΒΕ: Προτάσεις για την ευημερία πολιτών και επιχειρήσεων
13/11 14:33
Air France | Δωρεάν Wi-Fi εξαιρετικά υψηλής ταχύτητας σε όλα τα αεροσκάφη της
13/11 14:28
13/11 14:20
Όμιλος Jet2.com και Jet2holidays | 13η βάση στο Λούτον το 2025 με πτήσεις και σε ελληνικά νησιά
13/11 14:14
Όμιλος Lufthansa | 12.000 εβδομαδιαίες πτήσεις σε 300 προορισμούς το καλοκαίρι του 2025
13/11 14:03
Wyndham Travel Packages: Νέα δυνατότητα κράτησης διαφορετικών υπηρεσιών για τα μέλη Wyndham Rewards
13/11 13:02
Condor: Αυξημένη συχνότητα πτήσεων σε 9 δρομολόγια προς Ελλάδα το καλοκαίρι του 2025
13/11 12:52
Aegean Airlines: Πτήσεις κοινού κωδικού με την Discover για καλοκαιρινές συνδέσεις από τη Γερμανία
13/11 12:17
Η Κρήτη φλερτάρει με το 1 εκατ. αφίξεις από τη βρετανική αγορά | +10% οι προκρατήσεις για το 2025
13/11 11:39
Ελληνικός τουρισμός: +18,3% οι αφίξεις Ινδών στην Ελλάδα το περασμένο 12μηνο
13/11 11:28
"Κορυφαίος Αναδυόμενος Προορισμός" η Κάρπαθος στα Greek Travel Awards στην WTM του Λονδίνου
13/11 11:13
COP29: Δυναμική ένταξη του τουρισμού στις δράσεις για την κλιματική αλλαγή
13/11 10:45
TUI Care Foundation και ΑΡΧΕΛΩΝ απελευθερώνουν θαλάσσια χελώνα με πομπό στην Ελλάδα
13/11 10:26
13/11 09:45
Τουρισμός | Η Alltours αναδείχθηκε πρώτη στην εμπιστοσύνη των Γερμανών ταξιδιωτών μεταξύ των t.o.'s
13/11 07:49
Πληρωμές επιχορηγήσεων για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Ρόδο και Σαντορίνη
13/11 07:43
Υιοθεσία πάρκου Καρτερίας και νησίδας από το ξενοδοχείο Rhodos Horizon Resort
13/11 07:38
Άδειες για γεώτρηση και χρήση νερού σε ξενοδοχεία σε Μύκονο και Ρόδο
13/11 07:30
13/11 07:25
12/11 22:36
Γνώμη | Η «Αναγέννηση» του ρόλου του Ταξιδιωτικού Πράκτορα: Μια Σύγχρονη Ανάγκη
12/11 22:19
12/11 22:13
Πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής για την ανάπτυξη του αεροδρομίου της Κεντρικής Ελλάδας στην Αγχίαλο
12/11 18:23
Neue Zürcher Zeitung | Γιάννης Μπουτάρης, ένας μοναδικός πολιτικός και δήμαρχος
12/11 18:20
WELT | COP29: Γιατί πρέπει η Ελλάδα να δίνει χρήματα στο Κατάρ;
12/11 18:14
Navarino Environmental Observatory (ΝΕΟ) | Aνανέωση συνεργασίας για τα επόμενα 5 έτη
12/11 17:22
Η AEGEAN στήριξε και φέτος τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας
12/11 15:05
12/11 14:39
12/11 13:50
Philoxenia '24 | “Philoxenia & Culture”: 70 φωτογράφοι αφηγούνται την ιστορία της χώρας μας
12/11 13:45
FedHATTA/ HATTA: Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του Γιάννη Μπουτάρη
12/11 13:23
Ταξιδιωτικοί πράκτορες από τη Βόρειο Ελλάδα στο Ηράκλειο και τα Χανιά για χειμερινά πακέτα
12/11 13:10
12/11 13:07
12/11 12:40
Oι περισσότεροι φορείς στην Ελλάδα δεν αντιλαμβάνονται ότι έχουν υποστεί κυβερνοεπίθεση
12/11 11:32
12/11 10:50
Τουρισμός | Το διαδίκτυο και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες εμπνέουν τους Βρετανούς για τις διακοπές τους
12/11 07:30
Άδειες για πισίνες σε ξενοδοχεία στην Κεφαλονιά και στην Ανατολική Μάνη
12/11 07:28
Άδειες για χρήση νερού από γεωτρήσεις σε ξενοδοχεία της Μυκόνου
12/11 07:21
Ψηφιακή εφαρμογή για τα μονοπάτια του Μύθου και της Φύσης στη Ρόδο
11/11 22:28
Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής | Αυξημένες προκρατήσεις για το 2025 στη βρετανική αγορά
Δημόσιος Διαγωνισμός για τη μίσθωση 4 κυλικείων του αθλητικού κέντρου Μίκρας
Ιταλία: Μέτρα κατά του υπερτουρισμού στην Πομπηία - όριο 20.000 επισκεπτών την ημέρα
Κομισιόν | Ελληνική οικονομία: Ανάπτυξη πάνω από 2% μέχρι και το 2026
Διαγωνισμός για λειτουργία παγοδρομίου στην κεντρική πλατεία Ιστιαίας
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου | Να ανασταλεί η ένταξη της παραλίας Κέρους Λήμνου στις «απάτητες»
Θετικά τα μηνύματα για τη Σαντορίνη από την WTM | Στόχος η επαναφορά της στην κορυφή
Οι ευκαιρίες τοποθέτησης ελληνικών κρασιών σε ισπανικά εστιατόρια και ξενοδοχεία
Philoxenia 2024 | «Δυτική Μακεδονία: Ένα ταξίδι πέρα από το συνηθισμένο»
Υπουργείο Τουρισμού: Μία έγκριση και μία απόρριψη για χρηματοδότηση αναβάθμισης τουριστικών λιμένων
Συνεργασία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Λάρισας και του Ελληνικού Δικτύου Δήμων με Ποτάμια
Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων | Ποιοι εκλέχτηκαν για το νέο Δ.Σ.
Επιμελητήριο Ηρακλείου | Σχολή Επαγγελματία Πιτσαδόρου Ιταλικής Πίτσας με πιστοποίηση
Επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης και προβολής δήμου Παρανεστίου
"Ετοιμάζω ολοκληρωμένη και σύγχρονη ευρωπαϊκή στρατηγική για τον τουρισμό"
HOTREC: H Booking.com δεν συμμορφώθηκε με την Ευρωπαϊκή οδηγία για τις Ψηφιακές Αγορές
Τουρισμός: Η Σουηδία πρώτη χώρα στον κόσμο με εμπορικό σήμα, για να μην μπερδεύονται οι ταξιδιώτες!
TUI: Πιο ισχυρή παρουσία στην Τσεχία – Τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός η Κρήτη
Ε.Ξ. Μεσσηνίας | Υπάρχει μια απαξίωση του ξενοδοχειακού κλάδου εκ μέρους της κυβέρνησης
( 0 )