Κορωνοϊός: Πώς τα ξενοδοχεία θα είναι έτοιμα για την επόμενη ημέρα
Η πανδημία του κορωνοϊού έχει θέσει τις οικονομίες παγκοσμίως σε μία πρωτοφανή παύση, με σφοδρές συνέπειες στις χώρες και στις κοινωνίες. Ωστόσο, οι επιχειρήσεις υπάρχουν και πρέπει να επιβιώσουν, για να επιβιώσουν και οι άνθρωποι-εργαζόμενοι και επιχειρηματίες. Είναι λοιπόν απαραίτητη η προσπάθεια στήριξης των επιχειρήσεων με κάθε τρόπο, τόσο λόγω των κεφαλαίων που έχουν επενδυθεί, όσο και της συμβολής τους στην προσφορά εργασίας και κατ’ επέκταση της πολυποίκιλης θετικής τους επίδρασης στις κατά τόπους κοινωνίες.
Τα ξενοδοχεία είναι ένας από τους τομείς της οικονομίας που πλήττονται σφοδρά, καθώς αντιμετωπίζουν από τη μία πλευρά την αναγκαστική αναστολή της λειτουργίας τους και από την άλλη την εύλογη έλλειψη πελατείας. Δηλαδή, ακόμη και αν τα ξενοδοχεία παρέμεναν ανοιχτά, μία πιθανή δραστηριότητα θα δημιουργούσε πολύ μεγάλα υγειονομικά προβλήματα την παρούσα φάση.
Οι ειδικοί του τομέα καταναλώνουν πολύτιμη φαιά ουσία και ατέλειωτες ώρες ώστε να καταφέρουν να στηρίξουν και να υποστηρίξουν τα ξενοδοχεία αλλά και να τα οδηγήσουν στην έξοδο κινδύνου, μέσα σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που έχει δημιουργήσει ο κορωνοϊός.
Ένας από αυτούς τους τρόπους υποστήριξης, είναι η ευρηματική συμβουλευτική που προκύπτει μέσα από εξειδικευμένες μελέτες. Πώς οι επιχειρήσεις αυτές για παράδειγμα θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα νέα πελατειακά δεδομένα, ώστε να ανακάμψουν γρήγορα και με ασφάλεια την επόμενη μέρα. Μπορεί κανείς να αναρωτηθεί, πόσο χρήσιμο είναι κάτι τέτοιο την παρούσα φάση, που το μέλλον διαγράφεται αόριστο. Αντιθέτως, η έλλειψη αναζήτησης πιθανών εφοδίων, η είσοδος της επιχειρηματικής σκέψης σε νάρκη, είναι πολύ χειρότερη και οδηγεί στην αδράνεια, χαρακτηριστικό που δεν ωφελεί καμία επιχειρηματική δραστηριότητα, έστω και αν αυτή βρίσκεται σε παύση.
Η ανίχνευση των νέων αναγκών των πελατών που θα προκύψουν τη μετά κορωνοϊού εποχή, είναι ένα από τα ζητήματα που μπορούν ως ένα βαθμό να αντιμετωπιστούν σήμερα.
Είναι σημαντικό για τα ξενοδοχεία να ανακαλύψουν σε βάθος τα χαρακτηριστικά των νέων αναγκών των πελατών τους. Σε κάποιο βαθμό, η βελτίωση της ποιότητας και των υπηρεσιών για την προσαρμογή στις ανάγκες των πελατών, είναι κρίσιμη για ορισμένες επιχειρήσεις. Οι ιδιοκτήτες και οι φορείς εκμετάλλευσης ξενοδοχείων πρέπει να επανεξετάσουν τη θέση του brand τους, προκειμένου να αντιληφθούν με μεγαλύτερη ακρίβεια τις ανάγκες της αγοράς-στόχου.
Για παράδειγμα, προκειμένου να υποστηριχθεί ο αποτελεσματικός έλεγχος της επιδημίας, οι περισσότεροι πελάτες αποφεύγουν τις άμεσες αγορές και προτιμούν τις υπηρεσίες παράδοσης, επιταχύνοντας έτσι την ανάπτυξη των πωλήσεων και της προώθησης στο διαδίκτυο. Επιπλέον, δεδομένου του αυτοπεριορισμού, οι κοινωνικές ανάγκες των πελατών έχουν μετατοπιστεί στο διαδίκτυο και ως αποτέλεσμα πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και άτομα χρησιμοποιούν μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προωθήσουν προϊόντα τους ή να μοιραστούν τις σκέψεις τους και τα συναισθήματά τους ζωντανά, μέσω αλληλεπίδρασης στο διαδίκτυο.
Οι πελάτες θα δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στην ασφάλεια των επιλογών τροφίμων
Για να αντιμετωπίσουν αυτή τη μεγάλη αλλαγή στα καταναλωτικά πρότυπα, τα ξενοδοχεία μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως τις υπάρχουσες ηλεκτρονικές πλατφόρμες για να ενισχύσουν την αλληλεπίδραση με τους πελάτες. Κατά την περίοδο της πανδημίας, πολλά ξενοδοχεία ανά τον κόσμο που δεν υποχρεώθηκαν αρχικά να κλείσουν, είτε από την κυβέρνηση είτε από τις συνθήκες, έχουν ήδη μεταβάλει τις υπηρεσίες τροφοδοσίας σε απευθείας παραγγελία και παράδοση. Μετά την πανδημία, τα ξενοδοχεία αυτά εξετάζουν το πώς μπορούν να προσαρμόσουν και να διατηρήσουν το συγκεκριμένο κανάλι πωλήσεων, και να προσφέρουν με αυτόν τον τρόπο το πρωινό στους πελάτες τους με τυποποιημένη συσκευασία. Η πρωτοβουλία αυτή ικανοποιεί τις ανάγκες των πελατών, δημιουργεί πρόσθετα έσοδα και ενισχύει επίσης την ασφαλή εικόνα της επιχείρησης.
Εξάλλου, η αιτία αυτής της επιδημίας ήταν η βρώση ακατάλληλων, μη επεξεργασμένων τροφίμων. Το γεγονός αυτό και μόνο, θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στη δομή και τις έννοιες της διατροφής των πελατών. Πιστεύεται ότι μετά την επιδημία, οι πελάτες θα δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στην ασφάλεια των επιλογών τροφίμων. Εξαιρουμένης της γεύσης, οι πελάτες θα βασίζονται περισσότερο στο εάν η πηγή των συστατικών είναι αξιόπιστη, αν η ποιότητα των είναι αρκετά καλή, αν ο χειρισμός των προϊόντων είναι ασφαλής και εάν τα συστατικά είναι πλούσια σε ωφέλημα στοιχεία για τη διατροφή τους.
Ως απάντηση σε αυτή την αλλαγή στον τρόπο σκέψης των καταναλωτών, τα ξενοδοχεία πρέπει να κάνουν προσαρμογές εγκαίρως, όπως είναι για παράδειγμα η επιστροφή στα βασικά πρότυπα ξενοδοχείων, η αυστηρή τήρηση των κανόνων και η προώθηση της σημασίας της υγιεινής εσωτερικά στην επιχείρηση. Με τα υψηλά πρότυπα υγιεινής, τα ξενοδοχεία μπορούν να προωθήσουν την αξιοπιστία τους στην επιλογή πρώτων υλών και να δημιουργήσουν μια ασφαλή εικόνα εστιατορίων του ξενοδοχείου σε σχέση με τα εξωτερικά εστιατόρια. Αυτό βοηθάει στην ενδυνάμωση της αποδοχής και από την τοπική κοινωνία αλλά και στην αύξηση των εσόδων και από εξωτερικές πηγές εκτός από τους επισκέπτες του ξενοδοχείου.
Τέλος, τα ξενοδοχεία θα πρέπει να αξιοποιήσουν πλήρως τις ποικίλες διαδικτυακές πλατφόρμες τους, μετατρέποντάς τες από μονόδρομους σε αμφίδρομες διαδραστικές επικοινωνίες, ώστε να κατανοήσουν αποτελεσματικά και να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πελατών εγκαίρως.
- 1) Historic Hotels of Europe Awards 2024: Αυτά είναι τα 4 Ελληνικά ξενοδοχεία που βραβεύθηκαν
- 2) Resort and Residential Forum/ Αθήνα: Η Marriott επενδύει σε νέες επώνυμες κατοικίες στην περιοχή ΕΜΕΑ
- 3) Τουρισμός | Τέλος Ανθεκτικότητας: Λάθος υπολογισμός για τα έσοδα από τα ξενοδοχεία, που οδηγεί σε δίκαιη μείωση 50% του Τέλους!
- 4) Ξενοδοχεία | Τα οφέλη από μια βιώσιμη προσέγγιση των τροφίμων
20/11 12:01
Aegean Airlines: 6 νέες συνδέσεις εσωτερικού από Ηράκλειο και Ρόδο για το καλοκαίρι του 2025
20/11 11:49
EasyJet: Νέες συνδέσεις με Αθήνα και Καλαμάτα το καλοκαίρι του 2025
20/11 11:25
20/11 11:21
Ελληνικός τουρισμός 2024 | 18,8 δισ. ευρώ οι εισπράξεις στο 9μηνο (+4,1%), +9,3% οι αφίξεις
20/11 11:00
20/11 10:28
O κ.Εμμανουήλ Σταματάκης πρόεδρος στην Ε.Ξ. Χανίων - το νέο Δ.Σ.
20/11 10:14
20/11 07:10
Δύο γαστρονομικές κοινότητες στο Λεωνίδιο Αρκαδίας και την Επίδαυρο Αργολίδας
20/11 07:07
Δήμος Πάρου: Αίτηση για το πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης του καταδυτικού τουρισμού
20/11 07:01
Δήμος Παλαιού Φαλήρου: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την πολιτιστική κληρονομιά και τουριστική ανάπτυξη
20/11 06:59
Ουγγαρία: Αναπτυξιακό πρόγραμμα 16 σημείων για την τόνωση του τουρισμού
19/11 17:32
Η Όλγα Κεφαλογιάννη στο κτήριο όπου φυλάσσεται το αρχείο του ΕΟΤ
19/11 15:30
19/11 15:21
Historic Hotels of Europe Awards 2024: Αυτά είναι τα 4 Ελληνικά ξενοδοχεία που βραβεύθηκαν
19/11 14:56
Alltours: 4 νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα το 2025 – Ενισχυμένο πρόγραμμα στα μικρά Ελληνικά νησιά
19/11 13:49
19/11 13:43
19/11 13:33
Σαντορίνη και Μύκονος είχαν τις μεγαλύτερες απώλειες τζίρου σε καταλύματα και εστίαση το καλοκαίρι
19/11 13:14
Amex GBT: Το 95% των ταξιδιωτών θεωρούν θετική τη συμβολή ΑΙ στα επαγγελματικά ταξίδια
19/11 12:29
19/11 12:04
Όμιλος Mitsis | 400.000 επισκέπτες ετησίως, 5.000 εργαζόμενοι, 4.000 προμηθευτές....
19/11 10:47
19/11 10:04
Προληπτικές δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στην πολιτιστική κληρονομιά
19/11 09:32
Όμιλος Jet2 και Jet2holidays | Επιπλέον πτήσεις προς Κεφαλονιά και Ζάκυνθο από το Leeds Bradford
19/11 04:11
Μεγάλη αύξηση του φόρου sτις βραχυπρόθεσμες μισθώσεις στη Βουδαπέστη και αναστολή νέων αδειών
19/11 04:09
Δήμος Καντάνου-Σελίνου: Αίτηση για το πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης του καταδυτικού τουρισμού
19/11 04:05
Δήμος Καλαμάτας: Άρση καταγγελίας μίσθωσης του ακινήτου «Ξενοδοχείο Βασιλικόν»
19/11 04:04
Υπουργείο Τουρισμού: Ομάδα Εργασίας για τον κώδικα νομοθεσίας για τις τουριστικές επιχειρήσεις
19/11 04:01
Δήμος Αλίμου: Πρόταση χρηματοδότησης για κατασκευή ελεύθερου τεχνητού υποβρύχιου αξιοθέατου
18/11 17:51
MSC Cruises: Πρεμιέρα με κρουαζιέρες από τον Πειραιά για την πρώτη χειμερινή σεζόν στην Ελλάδα
18/11 16:39
Οι νέες δράσεις για τον ελληνικό τουρισμό μέσα από τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό
18/11 16:33
Airbnb: Χωρίς αποτέλεσμα η "καταστολή" των βραχυχρόνιων μισθώσεων (και) στη Βαρκελώνη
18/11 16:05
18/11 15:14
18/11 13:47
Έρευνα: Οι ταξιδιώτες θέλουν βιομετρικά στοιχεία και μεγαλύτερη ασφάλεια στα ταξίδια
18/11 12:14
Ryanair: Nέα εποχική σύνδεση Βρυξέλλες – Νέα Αγχίαλος το 2025
18/11 12:06
18/11 12:01
Η Ρόδος υποστηρίζει την ίδρυση Εθνικού Φορέα Συνεδριακού Τουρισμού
18/11 11:54
18/11 11:50
Sky Express: Ξεκίνησαν καθημερινές πτήσεις Αθήνα - Κωνσταντινούπολη
18/11 11:33
Αντώνης Παγώνης | 10ετές πρόγραμμα για την προβολή συγκεκριμένων προορισμών
18/11 11:32
CNT: Η Αθηναϊκή Ριβιέρα στους 11 κορυφαίους προορισμούς διακοπών στην Ευρώπη για το 2025
18/11 11:24
O Χάρης Θεοχάρης στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού
18/11 11:04
Τουρισμός | Τάση για κρατήσεις εκτός αιχμής από τους Βρετανούς
18/11 10:35
18/11 10:24
Wyndham Hotels: Νέος αναπτυξιακός κύκλος στην Ελλάδα σε δημοφιλείς και λιγότερο γνωστούς προορισμούς
18/11 06:05
EOT | 'Αδεια χρήσης για 3 αφίσες για την «The Corfu Trilogy»
17/11 16:35
17/11 07:55
Επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης και προβολής δήμου Παρανεστίου
17/11 07:14
Υπουργείο Τουρισμού: Μία έγκριση και μία απόρριψη για χρηματοδότηση αναβάθμισης τουριστικών λιμένων
17/11 07:09
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου | Να ανασταλεί η ένταξη της παραλίας Κέρους Λήμνου στις «απάτητες»
17/11 06:54
Οι ευκαιρίες τοποθέτησης ελληνικών κρασιών σε ισπανικά εστιατόρια και ξενοδοχεία
17/11 06:21
Διαγωνισμός για λειτουργία παγοδρομίου στην κεντρική πλατεία Ιστιαίας
17/11 04:17
Δημόσιος Διαγωνισμός για τη μίσθωση 4 κυλικείων του αθλητικού κέντρου Μίκρας
16/11 19:59
Ιταλία: Μέτρα κατά του υπερτουρισμού στην Πομπηία - όριο 20.000 επισκεπτών την ημέρα
16/11 14:10
16/11 11:45
Κομισιόν | Ελληνική οικονομία: Ανάπτυξη πάνω από 2% μέχρι και το 2026
16/11 11:21
16/11 11:20
Συνεργασία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Λάρισας και του Ελληνικού Δικτύου Δήμων με Ποτάμια
16/11 01:13
Θετικά τα μηνύματα για τη Σαντορίνη από την WTM | Στόχος η επαναφορά της στην κορυφή
16/11 01:08
Philoxenia 2024 | «Δυτική Μακεδονία: Ένα ταξίδι πέρα από το συνηθισμένο»
15/11 15:49
15/11 15:12
Επιμελητήριο Ηρακλείου | Σχολή Επαγγελματία Πιτσαδόρου Ιταλικής Πίτσας με πιστοποίηση
15/11 15:01
Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων | Ποιοι εκλέχτηκαν για το νέο Δ.Σ.
15/11 14:56
15/11 14:52
Η Μήλος στους κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο για συνέδρια και επαγγελματικά ταξίδια
15/11 14:50
Oceania Cruises: Τρεις νέες κρουαζιέρες με Ελληνικά λιμάνια το 2026
15/11 14:09
FedHATTA/ HATTA: Οι διεθνείς επαγγελματίες του οργανωμένου τουρισμού γνωρίζουν την Κρήτη
15/11 12:35
Τουρισμός: Η Σουηδία πρώτη χώρα στον κόσμο με εμπορικό σήμα, για να μην μπερδεύονται οι ταξιδιώτες!
15/11 11:59
"Ετοιμάζω ολοκληρωμένη και σύγχρονη ευρωπαϊκή στρατηγική για τον τουρισμό"
15/11 11:52
15/11 11:20
HOTREC: H Booking.com δεν συμμορφώθηκε με την Ευρωπαϊκή οδηγία για τις Ψηφιακές Αγορές
15/11 10:39
Ανακαλύψτε το Conit.Cloud: Την All-in-One εφαρμογή με ΑΙ, για πελάτες και προσωπικό (ΕΡΓΑΝΗ)
15/11 10:26
Πτώση στις παγκόσμιες πωλήσεις προσωπικών ειδών πολυτελείας το 2025
15/11 07:53
15/11 07:51
Μελέτη για την κλιματική αλλαγή και τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη σε Καβάλα και Θάσο
15/11 07:43
15/11 07:37
Δημιουργία Ψηφιακής Κιβωτού της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα
15/11 07:34
14/11 23:06
14/11 22:41
Τουρισμός | Τι προβλέπει το επικρατέστερο σενάριο για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Θήρας
14/11 22:36
14/11 17:59
AEGEAN | Ιστορικό ρεκόρ στην επιβατική κίνηση και κύκλο εργασιών στο 9μηνο
14/11 17:19
Τα τουριστικά έσοδα αποπληθωρισμένα είναι σαφώς χαμηλότερα από το 2019
14/11 16:54
14/11 16:45
Ε.Ξ. Μεσσηνίας | Υπάρχει μια απαξίωση του ξενοδοχειακού κλάδου εκ μέρους της κυβέρνησης
14/11 16:39
Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών | Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία Best IPO Communications
14/11 15:19
TUI: Πιο ισχυρή παρουσία στην Τσεχία – Τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός η Κρήτη
14/11 14:30
14/11 14:18
Όλη η Ελλάδα on line! Αυξανόμενη χρήση του διαδικτύου, των social media και των online αγορών
14/11 14:07
14/11 13:41
14/11 13:28
14/11 12:49
«Πράσινο φως» για το Καταδυτικό Πάρκο στους Φούρνους Ικαρίας
14/11 12:39
14/11 12:16
Juneyao Airlines: Συνεργασία κοινού κωδικού με την Aegean για 7 συνδέσεις από την Αθήνα
14/11 12:10
14/11 11:59
Lufthansa | 11 ελαφρά τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση πάνω από τον Ατλαντικό
14/11 11:46
SPIEGEL Online | Tο χωριό της Πελοποννήσου που μάχεται με τον αφανισμό
14/11 11:28
Ξενοδοχεία | Τα οφέλη από μια βιώσιμη προσέγγιση των τροφίμων
Alltours: 4 νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα το 2025 – Ενισχυμένο πρόγραμμα στα μικρά Ελληνικά νησιά
Δήμος Πάρου: Αίτηση για το πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης του καταδυτικού τουρισμού
Όμιλος Mitsis | 400.000 επισκέπτες ετησίως, 5.000 εργαζόμενοι, 4.000 προμηθευτές....
Δήμος Παλαιού Φαλήρου: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την πολιτιστική κληρονομιά και τουριστική ανάπτυξη
Δύο γαστρονομικές κοινότητες στο Λεωνίδιο Αρκαδίας και την Επίδαυρο Αργολίδας
Historic Hotels of Europe Awards 2024: Αυτά είναι τα 4 Ελληνικά ξενοδοχεία που βραβεύθηκαν
Ουγγαρία: Αναπτυξιακό πρόγραμμα 16 σημείων για την τόνωση του τουρισμού
Η Όλγα Κεφαλογιάννη στο κτήριο όπου φυλάσσεται το αρχείο του ΕΟΤ
Σαντορίνη και Μύκονος είχαν τις μεγαλύτερες απώλειες τζίρου σε καταλύματα και εστίαση το καλοκαίρι
Amex GBT: Το 95% των ταξιδιωτών θεωρούν θετική τη συμβολή ΑΙ στα επαγγελματικά ταξίδια
O κ.Εμμανουήλ Σταματάκης πρόεδρος στην Ε.Ξ. Χανίων - το νέο Δ.Σ.
Ελληνικός τουρισμός 2024 | 18,8 δισ. ευρώ οι εισπράξεις στο 9μηνο (+4,1%), +9,3% οι αφίξεις
Όμιλος Jet2 και Jet2holidays | Επιπλέον πτήσεις προς Κεφαλονιά και Ζάκυνθο από το Leeds Bradford
EasyJet: Νέες συνδέσεις με Αθήνα και Καλαμάτα το καλοκαίρι του 2025
Aegean Airlines: 6 νέες συνδέσεις εσωτερικού από Ηράκλειο και Ρόδο για το καλοκαίρι του 2025
Προληπτικές δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στην πολιτιστική κληρονομιά
( 0 )