Accor: Η βιωσιμότητα στο καθημερινό τραπέζι
Σε πιο βιώσιμους τρόπους κατανάλωσης σε τρεις τομείς προτεραιότητας, τη σπατάλη τροφίμων, τα υγιεινά τρόφιμα και τις τοπικές προμήθειες επενδύει ο ξενοδοχειακός όμιλος Accor.
Σύμφωνα με την Accor, εκτιμάται ότι το 86% των ανθρώπων αναμένει από τα brands να παίξουν τον ρόλο τους στην επίλυση της πιο επείγουσας πρόκλησης της εποχής, της κλιματικής αλλαγής. Μαζί με την αυξανόμενη δέσμευση του κοινού για βιώσιμη ανάπτυξη, οι καταναλωτές αναζητούν πλέον αυθεντικές, υγιείς και ουσιαστικές εμπειρίες, με σεβασμό στις τοπικές κοινότητες.
Προς αυτή την κατεύθυνση, ο όμιλος Accor σχεδιάζει ένα εξελικτικά βιωσιμότερο μοντέλο φιλοξενίας, με θετικό αντίκτυπο, τόσο σε τοπικό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Ως μέρος του οράματος για θετική φιλοξενία, τα Τρόφιμα & Ποτά αποτελούν βασικό πυλώνα της στρατηγικής του ομίλου για τη μείωση των περιβαλλοντικών του επιπτώσεων, αντιπροσωπεύοντας το 11% των εκπομπών άνθρακα, δηλαδή τη 2η μεγαλύτερη πηγή εκπομπών άνθρακα μετά την ενέργεια.
Το πλάνο του ομίλου υλοποιείται στα ξενοδοχεία βάσει του Χάρτη για την Υγιεινή και Αειφόρο Διατροφή και τους 9 στόχους του: Προτεραιότητα στις τοπικές και εποχικές προμήθειες, προτεραιότητα σε τομείς που ενσωματώνουν κριτήρια καλής διαβίωσης των ζώων, προσφορά βιολογικών ή πιστοποιημένων προϊόντων οικολογικής φάρμας και άλλα, με το 70% των ξενοδοχείων να έχουν καλύψει τουλάχιστον το 50% των δεσμεύσεών τους στο τέλος του 2021.
Χρησιμοποιώντας την κλίμακα για την ενσωμάτωση περιβαλλοντικών λύσεων, οι ομάδες του ομίλου κινητοποιούνται σε διαφορετικούς βασικούς τομείς. Πρώτον, στην αντιμετώπιση της σπατάλης τροφίμων μέσω πρωτοποριακών προγραμμάτων όπως η ανάλυση τεχνητής νοημοσύνης των υπολειμμάτων, δεύτερον στο σερβίρισμα υγιεινών τροφίμων και τρίτον, στην προώθηση της τοπικής και εγχώριας προμήθειας. Με αυτόν τον τρόπο ο όμιλος ενθαρρύνει καλύτερες συνήθειες και κάνει τα εκατομμύρια γεύματα που σερβίρονται κάθε χρόνο στα 10.000 εστιατόριά του πιο βιώσιμα.
Νέες λύσεις για την αντιμετώπιση της σπατάλης τροφίμων
Μεταξύ άλλων, οι ομάδες του ομίλου δοκιμάζουν λύσεις και εφαρμόζουν νέες δράσεις για την καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων. Για παράδειγμα, η οθόνη Orbisk έχει βοηθήσει μέχρι στιγμής στη μείωση μεταξύ 15% και 25% των απορριμμάτων τροφίμων, έχοντας πραγματικά θετικό αντίκτυπο.
Τα εστιατόρια μπορούν να εξοικονομήσουν έως και 50% των τροφίμων ετησίως, εάν διαχειρίζονται τα υπολείμματα, σύμφωνα με την Orbisk, τη νεοφυή εταιρεία που εφαρμόζει πιλοτική παρακολούθησης των απορριμμάτων τροφίμων σε 2 ξενοδοχεία Accor στην Ολλανδία. Το αυτοματοποιημένο σύστημα AI της ολλανδικής εταιρείας ζυγίζει και σαρώνει τι ακριβώς πετάει το προσωπικό της κουζίνας. Με αυτά τα δεδομένα οι σεφ μπορούν να προσαρμόσουν τα μενού για να εξοικονομήσουν έως και χιλιάδες κιλά φαγητού ετησίως.
Χάρη στο Too Good To Go, συνεργάτη του Ομίλου από το 2016 που φέρνει τους πολίτες σε επαφή με εστιατόρια ή εμπόρους που προσφέρουν φθηνά τα αχρησιμοποίητα προϊόντα τους,έως τα τέλη του 2021, περισσότερα από 754 ξενοδοχεία του ομίλου έχουν εξοικονομήσει περισσότερα από 650.000 γεύματα σε 17 ευρωπαϊκές χώρες.
Περαιτέρω πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη μετατροπή του μη καταναλωμένου γάλακτος σε τυρί στο MGallery Hotel St-Moritz de Queenstown και την παρασκευή μαρμελάδας με τη φλούδα από το χυμό πορτοκαλιού που προσφέρεται στο πρωινό στο The Pullman Auckland.
Προώθηση πιο υγιεινών και φρέσκων προϊόντων
Η συγχώνευση της ευεξίας και του περιβαλλοντικού κινήματος, είναι να εξυπηρετεί τα υγιεινά τρόφιμα που περιμένουν οι επισκέπτες. Μέσω της συνεργασίας του με τη Zrou, πρωτοπόρο στις βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις σε σχέση με τις παραδοσιακές πηγές τροφίμων, η Accor εργάζεται για να φέρει τη φυτική διατροφή στα ξενοδοχεία. Η ομάδα των διασημοτήτων σεφ Zrou δημιουργεί μενού με βάση τα φυτά, φτιάχνοντας πιάτα με υπογραφή φτιαγμένα από ντόπιες πρωτεΐνες, όπως ένα εναλλακτικό χοιρινό από σπόρους σόγιας.
Προσφέροντας φρέσκα, τοπικά και υγιεινά πιάτα που παράγονται με υπεύθυνο τρόπο, τα εστιατόρια του ομίλου συμβάλλουν επίσης στην αίσθηση ευεξίας των επισκεπτών. Στο Fairmont Orchid της Χαβάης, για παράδειγμα, ο κήπος του σεφ είναι μια πηγή διατροφής τόσο για το μυαλό όσο και για το σώμα. Το Ulu Pono Garden Experience δημιουργεί ευεξία μέσω της βαθιάς εξερεύνησης της σημασίας των βοτάνων στο γαστρονομικό τοπίο και τον πολιτισμό της Χαβάης.
Αυτό είναι επίσης το ήθος πίσω από το πρόγραμμα Vitality της Swissôtel, μια ολιστική προσέγγιση για την υγεία και την ευεξία, με επίκεντρο το φαγητό, το ποτό και τη φυσική κατάσταση. Στο σημείο τομής ευεξίας και βιωσιμότητας, αντιμετωπίζοντας τους πάντες ως «επισκέπτες του κόσμου», η Swissôtel τηρεί ένα από τα πιο αυστηρά πρότυπα αειφόρου ανάπτυξης στον ξενοδοχειακό τομέα.
Τέλος, ως μέρος της δέσμευσης του ομίλου για τοπικές προμήθειες, παρέχονται υγιεινά και βιώσιμα προϊόντα μέσω αστικών κήπων σε περισσότερα από 1.150 ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο. Τα λαχανικά και τα φρούτα περιλαμβάνονται στο μενού του εστιατορίου, τα βότανα και τα βρώσιμα λουλούδια χρησιμοποιούνται σε κοκτέιλ στα μπαρ και, ακόμη, σε αρωματικά έλαια και αφεψήματα στα σπα. Πέρα από αυτά τα φρέσκα, ποιοτικά προϊόντα για εστιατόρια, η οικιακή γεωργία είναι λιγότερο ρυπογόνος, χαμηλής ενέργειας και χαμηλών εκπομπών άνθρακα, ενώ τα roof gardens, για παράδειγμα, συμβάλλουν στην καλύτερη θερμομόνωση των κτιρίων.
17/11 16:35
17/11 07:55
Επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης και προβολής δήμου Παρανεστίου
17/11 07:14
Υπουργείο Τουρισμού: Μία έγκριση και μία απόρριψη για χρηματοδότηση αναβάθμισης τουριστικών λιμένων
17/11 07:09
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου | Να ανασταλεί η ένταξη της παραλίας Κέρους Λήμνου στις «απάτητες»
17/11 06:54
Οι ευκαιρίες τοποθέτησης ελληνικών κρασιών σε ισπανικά εστιατόρια και ξενοδοχεία
17/11 06:21
Διαγωνισμός για λειτουργία παγοδρομίου στην κεντρική πλατεία Ιστιαίας
17/11 04:17
Δημόσιος Διαγωνισμός για τη μίσθωση 4 κυλικείων του αθλητικού κέντρου Μίκρας
16/11 19:59
Ιταλία: Μέτρα κατά του υπερτουρισμού στην Πομπηία - όριο 20.000 επισκεπτών την ημέρα
16/11 14:10
16/11 11:45
Κομισιόν | Ελληνική οικονομία: Ανάπτυξη πάνω από 2% μέχρι και το 2026
16/11 11:21
16/11 11:20
Συνεργασία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Λάρισας και του Ελληνικού Δικτύου Δήμων με Ποτάμια
16/11 01:13
Θετικά τα μηνύματα για τη Σαντορίνη από την WTM | Στόχος η επαναφορά της στην κορυφή
16/11 01:08
Philoxenia 2024 | «Δυτική Μακεδονία: Ένα ταξίδι πέρα από το συνηθισμένο»
15/11 15:49
15/11 15:12
Επιμελητήριο Ηρακλείου | Σχολή Επαγγελματία Πιτσαδόρου Ιταλικής Πίτσας με πιστοποίηση
15/11 15:01
Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων | Ποιοι εκλέχτηκαν για το νέο Δ.Σ.
15/11 14:56
15/11 14:52
Η Μήλος στους κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο για συνέδρια και επαγγελματικά ταξίδια
15/11 14:50
Oceania Cruises: Τρεις νέες κρουαζιέρες με Ελληνικά λιμάνια το 2026
15/11 14:09
FedHATTA/ HATTA: Οι διεθνείς επαγγελματίες του οργανωμένου τουρισμού γνωρίζουν την Κρήτη
15/11 12:35
Τουρισμός: Η Σουηδία πρώτη χώρα στον κόσμο με εμπορικό σήμα, για να μην μπερδεύονται οι ταξιδιώτες!
15/11 11:59
"Ετοιμάζω ολοκληρωμένη και σύγχρονη ευρωπαϊκή στρατηγική για τον τουρισμό"
15/11 11:52
15/11 11:20
HOTREC: H Booking.com δεν συμμορφώθηκε με την Ευρωπαϊκή οδηγία για τις Ψηφιακές Αγορές
15/11 10:26
Πτώση στις παγκόσμιες πωλήσεις προσωπικών ειδών πολυτελείας το 2025
15/11 07:53
15/11 07:51
Μελέτη για την κλιματική αλλαγή και τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη σε Καβάλα και Θάσο
15/11 07:43
15/11 07:37
Δημιουργία Ψηφιακής Κιβωτού της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα
15/11 07:34
14/11 23:06
14/11 22:41
Τουρισμός | Τι προβλέπει το επικρατέστερο σενάριο για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Θήρας
14/11 22:36
14/11 17:59
AEGEAN | Ιστορικό ρεκόρ στην επιβατική κίνηση και κύκλο εργασιών στο 9μηνο
14/11 17:19
Τα τουριστικά έσοδα αποπληθωρισμένα είναι σαφώς χαμηλότερα από το 2019
14/11 16:54
14/11 16:45
Ε.Ξ. Μεσσηνίας | Υπάρχει μια απαξίωση του ξενοδοχειακού κλάδου εκ μέρους της κυβέρνησης
14/11 16:39
Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών | Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία Best IPO Communications
14/11 15:19
TUI: Πιο ισχυρή παρουσία στην Τσεχία – Τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός η Κρήτη
14/11 14:30
14/11 14:18
Όλη η Ελλάδα on line! Αυξανόμενη χρήση του διαδικτύου, των social media και των online αγορών
14/11 14:07
14/11 13:41
14/11 13:28
14/11 12:49
«Πράσινο φως» για το Καταδυτικό Πάρκο στους Φούρνους Ικαρίας
14/11 12:39
14/11 12:16
Juneyao Airlines: Συνεργασία κοινού κωδικού με την Aegean για 7 συνδέσεις από την Αθήνα
14/11 12:10
14/11 11:59
Lufthansa | 11 ελαφρά τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση πάνω από τον Ατλαντικό
14/11 11:46
SPIEGEL Online | Tο χωριό της Πελοποννήσου που μάχεται με τον αφανισμό
14/11 11:28
Ξενοδοχεία | Τα οφέλη από μια βιώσιμη προσέγγιση των τροφίμων
14/11 07:15
14/11 07:10
Δωρεά γλυπτού μνημείου θυμάτων Τεμπών στον δήμο Θεσσαλονίκης
14/11 07:06
14/11 07:04
14/11 07:00
13/11 16:47
13/11 16:19
Τουρισμός: Οι Βρετανοί και oι Αμερικανοί αποφεύγουν τις περιόδους υψηλής ζήτησης για ταξίδια
13/11 15:17
13/11 14:44
Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών | ΙΟΒΕ: Προτάσεις για την ευημερία πολιτών και επιχειρήσεων
13/11 14:33
Air France | Δωρεάν Wi-Fi εξαιρετικά υψηλής ταχύτητας σε όλα τα αεροσκάφη της
13/11 14:28
13/11 14:20
Όμιλος Jet2.com και Jet2holidays | 13η βάση στο Λούτον το 2025 με πτήσεις και σε ελληνικά νησιά
13/11 14:14
Όμιλος Lufthansa | 12.000 εβδομαδιαίες πτήσεις σε 300 προορισμούς το καλοκαίρι του 2025
13/11 14:03
Wyndham Travel Packages: Νέα δυνατότητα κράτησης διαφορετικών υπηρεσιών για τα μέλη Wyndham Rewards
13/11 13:02
Condor: Αυξημένη συχνότητα πτήσεων σε 9 δρομολόγια προς Ελλάδα το καλοκαίρι του 2025
13/11 12:52
Aegean Airlines: Πτήσεις κοινού κωδικού με την Discover για καλοκαιρινές συνδέσεις από τη Γερμανία
13/11 12:17
Η Κρήτη φλερτάρει με το 1 εκατ. αφίξεις από τη βρετανική αγορά | +10% οι προκρατήσεις για το 2025
13/11 11:39
Ελληνικός τουρισμός: +18,3% οι αφίξεις Ινδών στην Ελλάδα το περασμένο 12μηνο
13/11 11:28
"Κορυφαίος Αναδυόμενος Προορισμός" η Κάρπαθος στα Greek Travel Awards στην WTM του Λονδίνου
13/11 11:13
COP29: Δυναμική ένταξη του τουρισμού στις δράσεις για την κλιματική αλλαγή
13/11 10:45
TUI Care Foundation και ΑΡΧΕΛΩΝ απελευθερώνουν θαλάσσια χελώνα με πομπό στην Ελλάδα
13/11 10:26
13/11 09:45
Τουρισμός | Η Alltours αναδείχθηκε πρώτη στην εμπιστοσύνη των Γερμανών ταξιδιωτών μεταξύ των t.o.'s
13/11 07:49
Πληρωμές επιχορηγήσεων για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Ρόδο και Σαντορίνη
13/11 07:43
Υιοθεσία πάρκου Καρτερίας και νησίδας από το ξενοδοχείο Rhodos Horizon Resort
13/11 07:38
Άδειες για γεώτρηση και χρήση νερού σε ξενοδοχεία σε Μύκονο και Ρόδο
13/11 07:30
13/11 07:25
12/11 22:36
Γνώμη | Η «Αναγέννηση» του ρόλου του Ταξιδιωτικού Πράκτορα: Μια Σύγχρονη Ανάγκη
12/11 22:19
12/11 22:13
Πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής για την ανάπτυξη του αεροδρομίου της Κεντρικής Ελλάδας στην Αγχίαλο
12/11 18:23
Neue Zürcher Zeitung | Γιάννης Μπουτάρης, ένας μοναδικός πολιτικός και δήμαρχος
12/11 18:20
WELT | COP29: Γιατί πρέπει η Ελλάδα να δίνει χρήματα στο Κατάρ;
12/11 18:14
Navarino Environmental Observatory (ΝΕΟ) | Aνανέωση συνεργασίας για τα επόμενα 5 έτη
12/11 17:22
Η AEGEAN στήριξε και φέτος τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας
12/11 15:05
12/11 14:39
12/11 13:50
Philoxenia '24 | “Philoxenia & Culture”: 70 φωτογράφοι αφηγούνται την ιστορία της χώρας μας
12/11 13:45
FedHATTA/ HATTA: Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του Γιάννη Μπουτάρη
12/11 13:23
Ταξιδιωτικοί πράκτορες από τη Βόρειο Ελλάδα στο Ηράκλειο και τα Χανιά για χειμερινά πακέτα
12/11 13:10
12/11 13:07
12/11 12:40
Oι περισσότεροι φορείς στην Ελλάδα δεν αντιλαμβάνονται ότι έχουν υποστεί κυβερνοεπίθεση
12/11 11:32
12/11 10:50
Τουρισμός | Το διαδίκτυο και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες εμπνέουν τους Βρετανούς για τις διακοπές τους
12/11 07:30
Άδειες για πισίνες σε ξενοδοχεία στην Κεφαλονιά και στην Ανατολική Μάνη
12/11 07:28
Άδειες για χρήση νερού από γεωτρήσεις σε ξενοδοχεία της Μυκόνου
12/11 07:21
Ψηφιακή εφαρμογή για τα μονοπάτια του Μύθου και της Φύσης στη Ρόδο
Υπουργείο Τουρισμού: Μία έγκριση και μία απόρριψη για χρηματοδότηση αναβάθμισης τουριστικών λιμένων
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου | Να ανασταλεί η ένταξη της παραλίας Κέρους Λήμνου στις «απάτητες»
Δημόσιος Διαγωνισμός για τη μίσθωση 4 κυλικείων του αθλητικού κέντρου Μίκρας
Διαγωνισμός για λειτουργία παγοδρομίου στην κεντρική πλατεία Ιστιαίας
Επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης και προβολής δήμου Παρανεστίου
Οι ευκαιρίες τοποθέτησης ελληνικών κρασιών σε ισπανικά εστιατόρια και ξενοδοχεία
Κομισιόν | Ελληνική οικονομία: Ανάπτυξη πάνω από 2% μέχρι και το 2026
Ιταλία: Μέτρα κατά του υπερτουρισμού στην Πομπηία - όριο 20.000 επισκεπτών την ημέρα
Philoxenia 2024 | «Δυτική Μακεδονία: Ένα ταξίδι πέρα από το συνηθισμένο»
Θετικά τα μηνύματα για τη Σαντορίνη από την WTM | Στόχος η επαναφορά της στην κορυφή
Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων | Ποιοι εκλέχτηκαν για το νέο Δ.Σ.
Επιμελητήριο Ηρακλείου | Σχολή Επαγγελματία Πιτσαδόρου Ιταλικής Πίτσας με πιστοποίηση
Συνεργασία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Λάρισας και του Ελληνικού Δικτύου Δήμων με Ποτάμια
HOTREC: H Booking.com δεν συμμορφώθηκε με την Ευρωπαϊκή οδηγία για τις Ψηφιακές Αγορές
"Ετοιμάζω ολοκληρωμένη και σύγχρονη ευρωπαϊκή στρατηγική για τον τουρισμό"
Τουρισμός: Η Σουηδία πρώτη χώρα στον κόσμο με εμπορικό σήμα, για να μην μπερδεύονται οι ταξιδιώτες!
( 0 )