Εκδήλωση για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων στα ξενοδοχεία

Εκδήλωση για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων στα ξενοδοχεία

Η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ), η Οργάνωση ΜΠΟΡΟΥΜΕ και η TÜV AUSTRIA Hellas συνδιοργάνωσαν στις 27.05.2024 (διαδικτυακή) εκδήλωση ενημέρωσης για το μείζον θέμα της Μείωσης Σπατάλης Τροφίμων στα ξενοδοχεία.
 
Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Κοινωνικής Ευθύνης της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού, σε συνέχεια της πολυετούς (από το 2012) συνεργασίας της με την οργάνωση ΜΠΟΡΟΥΜΕ, της προσχώρησης της ΕΞΑΑΑ πρόσφατα (18.04.2024) στην εθελοντική συμφωνία συνεργασίας «Συμμαχία» για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων» της οποίας το ΜΠΟΡΟΥΜΕ είναι ο συντονιστής και κυρίως της επιθυμίας να ενημερωθούν σωστά όλα τα ξενοδοχεία- μέλη της Ένωσης και να συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια.

Στην ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση αναλύθηκε από τον κο Αλέξανδρο Θεοδωρίδη, Ιδρυτικό Μέλος και Διαχειριστή της οργάνωσης Μπορούµε το μείζον ελληνικό και διεθνές πρόβλημα της σπατάλης τροφίμων, καθώς και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να περιοριστεί το φαινόμενο. Εν συνεχεία η κα Ντία Χωραφά, μέλος του Μπορούμε και Συντονίστρια της ‘Συµµαχίας για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίµων’ παρουσίασε στα ξενοδοχεία το γενικότερο Νοµοκανονιστικό πλαίσιο για τη Σπατάλη Τροφίµων, τόσο την ισχύουσα νοµοθεσία όσο και τις τρέχουσες εξελίξεις. Για την Πιστοποίηση ως ‘συνοδοιπόρο’ του Τουρισµού για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίµων και για το Ιδιωτικό Σχήµα Πιστοποίησης No Food Waste μίλησε ο κος  Χαράλαµπος Αγγελούδης, Αν. Γενικός Δ/ντής της TÜV AUSTRIA Hellas, ενώ σε ισχύουσες καλές πρακτικές στη φιλοξενία με σκοπό τη Μείωση και Πρόληψη της Σπατάλης Τροφίµων αναφέρθηκε η κα Νόνικα Μπάκα, Διευθύντρια Νοµοκανονιστικής Συµµόρφωσης & Υπεύθυνη Τµήµατος Πιστοποίησης Υπηρεσιών Τουρισµού της TÜV AUSTRIA Hellas. Στον διάλογο που ακολούθησε μεταξύ των φορέων και των ξενοδοχείων που συμμετείχαν δόθηκαν περισσότερες διευκρινήσεις και απαντήθηκαν επιμέρους ερωτήματα από πλευράς των ξενοδοχείων.
 
Η  Πρόεδρος της ΕΞΑΑΑ κα Λαμπρινή Καρανάσιου Ζούλοβιτς, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, επεσήμανε μεταξύ άλλων πως «η  Ένωση φιλοδοξεί αυτή την χρονιά να ενισχύσει πραγματικά, έμπρακτα το μήνυμα προς τα ξενοδοχεία και την κοινωνία για την πρόληψη της σπατάλης στα τρόφιμα, της μείωσης των βιολογικών απορριμμάτων και φυσικά της διάσωσης & της προσφοράς τροφίμων. Η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση, τόσο των ξενοδόχων όσο και των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, η ανάδειξη και διάδοση καλών πρακτικών μεταξύ των ξενοδοχείων, η ανάπτυξη συνεργειών με τους κατάλληλους εξειδικευμένους φορείς και η όσο το δυνατόν καλύτερη συμμετοχή μας στην αντιμετώπιση του προβλήματος  αποτελεί προτεραιότητα για την Ένωση Ξενοδόχων της Αθήνας και των νησιών της».
 
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γενικός Γραμματέας ΕΞΑΑΑ και Συντονιστής της Εκδήλωσης κος Ευγένιος Βασιλικός, απευθυνόμενος στα ξενοδοχεία που συμμετείχαν στην εκδήλωση, τόνισε πως «ειδικά ο χώρος του Τουρισμού, των Ξενοδοχείων και της Εστίασης οφείλουν και πρέπει να πρωταγωνιστήσουν στην συγκεκριμένη προσπάθεια. Τα δε ξενοδοχεία της Αθήνας, θα πρέπει να αποτελέσουν υπόδειγμα σωστής διαχείρισης για όλη την χώρα και να επιδιώξουν να λειτουργούν με γνώμονα τόσο την αντικειμενική ανάγκη όσο και την νεότερη σχετική νομοθεσία. Οι δε πολίτες αλλά και οι επισκέπτες της Αθήνας θα πρέπει να εισπράξουν από τα ξενοδοχεία το αληθινό και έμπρακτο ενδιαφέρον μας για την μείωση της σπατάλης στα τρόφιμα –όπως -παράλληλα-  και της διάθεσης τροφίμων εκεί που υπάρχει ανάγκη».
 
Ο κος Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, Ιδρυτικό Μέλος και Διαχειριστής της οργάνωσης Μπορούμε, ανέδειξε το εύρος και μέγεθος του φαινομένου της σπατάλης τροφίμων και του αρνητικού αντίκτυπου αυτής σε περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο στην Ελλάδα και παγκοσμίως, ενώ παράλληλα ανέδειξε και μια σειρά πρακτικών λύσεων που εφαρμόζονται ήδη στο πλαίσιο της δράσης της οργάνωσης Μπορούμε. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Το 2024 και δεδομένων όλων των ερευνών τα τελευταία χρόνια που έχουν αναδείξει το μέγεθος του φαινομένου της σπατάλης τροφίμων είναι πλέον δύσκολο να υπερτιμήσεις πόσο σημαντική είναι αυτό το φαινόμενο. Ταυτόχρονα, είναι πλέον κατανοητό πως όλοι μας από κάθε ιδιωτική και επαγγελματική ιδιότητα, οφείλουμε να είμαστε πλέον μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος».
 
Η κα Ντία Χωραφά, Συντονίστρια της «Συμμαχίας για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων» παρουσιάζοντας το νοµοκανονιστικό πλαίσιο για τη Σπατάλη Τροφίμων αναφέρθηκε στις υποχρεώσεις, όπως η  καταμέτρηση & καταχώριση ετησίως στοιχείων για τα παραγόμενα απόβλητα τροφίμων, καθώς και στην αξιοποίηση πλεονασμάτων (πρόληψη), επισημαίνοντας σχετικά το πλαίσιο και τα κίνητρα για τη δωρεά τροφίμων. Αναφέρθηκε, επίσης, στις τρέχουσες εξελίξεις σε επίπεδο ΕΕ σχετικά με τη θέσπιση νομικά δεσμευτικών στόχων μείωσης σπατάλης τροφίμων προς επίτευξη ως το 2030. «Ανεξαρτήτως και πέραν των νομικών υποχρεώσεων, τα Μέλη της Συμμαχίας αναλαμβάνουν σημαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις. Χαιρετίζουμε την προσχώρηση της ΕΞΑΑΑ στη Συμμαχία και τη δέσμευση συμβολής στη συλλογική προσπάθεια για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.
 
“Η μείωση της σπατάλης τροφίμων αποτελεί πυλώνα αειφορίας για τα Ηνωμένα Εθνών και την ΕΕ. Για τις επιχειρήσεις και τον άνθρωπο είναι υποχρέωση προσφοράς στην κοινωνία και το μέλλον της. Η πιστοποίηση δίνει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να το πετύχουν μέσα από μια συστηματική καθημερινή προσέγγιση και να το επικοινωνήσουν με την αξιοπιστία της πιστοποίησης, με βάση το σχήμα No Food Waste της TÜV AUSTRIA Hellas” ανέφερε κατά την παρουσίασή του ο κος Χαράλαµπος Αγγελούδης, Αν. Γενικός Δ/ντής της TÜV AUSTRIA Hellas.
 
Η κα Νόνικα Μπάκα, Διευθύντρια Νοµοκανονιστικής Συµµόρφωσης & Υπεύθυνη Τµήµατος Πιστοποίησης Υπηρεσιών Τουρισµού της TÜV AUSTRIA Hellas, παρουσιάζοντας ισχύουσες καλές πρακτικές στη φιλοξενία για τη Μείωση και Πρόληψη της Σπατάλης Τροφίµων, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο κλάδος της φιλοξενίας μπορεί να αποτελέσει έναν από τους σημαντικότερους συντελεστές για την ανατροπή της παρούσας κατάστασης, όσον αφορά στη σπατάλη τροφίμων στη χώρα μας, καθώς επηρεάζει τόσο τα επιχειρηματικά όσο και τα καταναλωτικά πρότυπα. Είναι γεγονός ότι κάθε ξενοδοχείο είναι μοναδικό, παρ’ όλα αυτά, η συνειδητοποίηση, η μέτρηση-παρακολούθηση των επιπέδων σπατάλης τροφίμων, η δέσμευση και εμπλοκή με ενεργή συμμετοχή του προσωπικού και η ενημέρωση-εκπαίδευση όλων των εμπλεκόμενων μερών, συμπεριλαμβανομένων και των επισκεπτών ενός ξενοδοχείου, μπορούν να αποτελέσουν δομικά στοιχεία προς τη λύση αυτού του περιβαλλοντικού, οικονομικού και κοινωνικού προβλήματος».

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 15/11 15:49

    Ryanair | 3,7 εκατ. θέσεις για Ελλάδα το καλοκαίρι του 2025

  2. 15/11 15:12

    Επιμελητήριο Ηρακλείου | Σχολή Επαγγελματία Πιτσαδόρου Ιταλικής Πίτσας με πιστοποίηση

  3. 15/11 15:01

    Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων | Ποιοι εκλέχτηκαν για το νέο Δ.Σ.

  4. 15/11 14:56

    Παγκόσμια Ημέρα Μπακλαβά - 17 Νοεμβρίου

  5. 15/11 14:52

    Η Μήλος στους κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο για συνέδρια και επαγγελματικά ταξίδια

  6. 15/11 14:50

    Oceania Cruises: Τρεις νέες κρουαζιέρες με Ελληνικά λιμάνια το 2026

  7. 15/11 14:09

    FedHATTA/ HATTA: Οι διεθνείς επαγγελματίες του οργανωμένου τουρισμού γνωρίζουν την Κρήτη

  8. 15/11 12:35

    Τουρισμός: Η Σουηδία πρώτη χώρα στον κόσμο με εμπορικό σήμα, για να μην μπερδεύονται οι ταξιδιώτες!

  9. 15/11 11:59

    Απόστολος Τζιτζικώστας | "Ετοιμάζω ολοκληρωμένη και σύγχρονη ευρωπαϊκή στρατηγική για τον τουρισμό"

  10. 15/11 11:52

    ΠΟΤ: Ένα Ελληνικό χωριό και δύο κυπριακά ανάμεσα στα 55 Καλύτερα Τουριστικά Χωριά στον κόσμο για το 2024

  11. 15/11 11:20

    HOTREC: H Booking.com δεν συμμορφώθηκε με την Ευρωπαϊκή οδηγία για τις Ψηφιακές Αγορές

  12. 15/11 10:26

    Πτώση στις παγκόσμιες πωλήσεις προσωπικών ειδών πολυτελείας το 2025

  13. 15/11 07:53

    Εγκρίσεις για 2 ξενοδοχεία στο Γύθειο και στη Μύκονο

  14. 15/11 07:51

    Μελέτη για την κλιματική αλλαγή και τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη σε Καβάλα και Θάσο

  15. 15/11 07:43

    ‘Έργο για την προβολή της Πολιτιστικής Διαδρομής Οιδίπους

  16. 15/11 07:37

    Δημιουργία Ψηφιακής Κιβωτού της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα

  17. 15/11 07:34

    Επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης και προβολής δήμου Κέας

  18. 14/11 23:06

    Δέκατο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας (2 - 4 Δεκεμβρίου)

  19. 14/11 22:41

    Τουρισμός | Τι προβλέπει το επικρατέστερο σενάριο για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Θήρας

  20. 14/11 22:36

    Ό,τι κάνουμε καλά, να το κάνουμε καλύτερα

  21. 14/11 17:59

    AEGEAN | Ιστορικό ρεκόρ στην επιβατική κίνηση και κύκλο εργασιών στο 9μηνο

  22. 14/11 17:19

    Τα τουριστικά έσοδα αποπληθωρισμένα είναι σαφώς χαμηλότερα από το 2019

  23. 14/11 16:54

    Ποιον Ελληνικό προορισμό αποθεώνει ο οδηγός Fodor's Travel, ανάμεσα στους 25 καλύτερους στον κόσμο για το 2025

  24. 14/11 16:45

    Ε.Ξ. Μεσσηνίας | Υπάρχει μια απαξίωση του ξενοδοχειακού κλάδου εκ μέρους της κυβέρνησης

  25. 14/11 16:39

    Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών | Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία Best IPO Communications

  26. 14/11 15:19

    TUI: Πιο ισχυρή παρουσία στην Τσεχία – Τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός η Κρήτη

  27. 14/11 14:30

    Προβολή της Πιερίας με καθοδήγηση από την Marketing Greece

  28. 14/11 14:18

    Όλη η Ελλάδα on line! Αυξανόμενη χρήση του διαδικτύου, των social media και των online αγορών

  29. 14/11 14:07

    Τουρισμός: Αυτές θα είναι οι 7 πιο καταλυτικές αλλαγές στα ταξίδια το 2025 - Από την αστροπαρατήρηση και τα dupes μέχρι την A.I.

  30. 14/11 13:41

    Deloitte | Οι τάσεις των εμπορικών ακινήτων

  31. 14/11 13:28

    Costa Cruises | Οι κρουαζιέρες με ελληνικά λιμάνια το 2026

  32. 14/11 12:49

    «Πράσινο φως» για το Καταδυτικό Πάρκο στους Φούρνους Ικαρίας

  33. 14/11 12:39

    Volotea: Νέα σύνδεση Άραξος – Λιλ το καλοκαίρι του 2025

  34. 14/11 12:16

    Juneyao Airlines: Συνεργασία κοινού κωδικού με την Aegean για 7 συνδέσεις από την Αθήνα

  35. 14/11 12:10

    Η Celestyal προσθέτει 47 καμπίνες στο Celestyal Discovery

  36. 14/11 11:59

    Lufthansa | 11 ελαφρά τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση πάνω από τον Ατλαντικό

  37. 14/11 11:46

    SPIEGEL Online | Tο χωριό της Πελοποννήσου που μάχεται με τον αφανισμό

  38. 14/11 11:28

    Ξενοδοχεία | Τα οφέλη από μια βιώσιμη προσέγγιση των τροφίμων

  39. 14/11 07:15

    Αποφάσεις για 2 ξενοδοχεία σε Κέρκυρα και Κρήτη

  40. 14/11 07:10

    Δωρεά γλυπτού μνημείου θυμάτων Τεμπών στον δήμο Θεσσαλονίκης

  41. 14/11 07:06

    Νέες δωρεές από ξενοδοχεία

  42. 14/11 07:04

    Επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης και προβολής δήμου Ιθάκης

  43. 14/11 07:00

    Spata Run: Αθλητική εκδήλωση στα Σπάτα

  44. 13/11 16:47

    O Ευγένιος Βασιλικός νέος πρόεδρος της ΕΞΑΑΑ

  45. 13/11 16:19

    Τουρισμός: Οι Βρετανοί και oι Αμερικανοί αποφεύγουν τις περιόδους υψηλής ζήτησης για ταξίδια

  46. 13/11 15:17

    SiteMinder: Έρχεται ο νέος πολυδιάστατος ταξιδιώτης "everything traveller" – Ποιες αλλαγές σηματοδοτεί στα ταξίδια

  47. 13/11 14:44

    Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών | ΙΟΒΕ: Προτάσεις για την ευημερία πολιτών και επιχειρήσεων

  48. 13/11 14:33

    Air France | Δωρεάν Wi-Fi εξαιρετικά υψηλής ταχύτητας σε όλα τα αεροσκάφη της

  49. 13/11 14:28

    Υπερτουρισμός: Μάχη για την τέλεια σέλφι στη Ρώμη

  50. 13/11 14:20

    Όμιλος Jet2.com και Jet2holidays | 13η βάση στο Λούτον το 2025 με πτήσεις και σε ελληνικά νησιά

  51. 13/11 14:14

    Όμιλος Lufthansa | 12.000 εβδομαδιαίες πτήσεις σε 300 προορισμούς το καλοκαίρι του 2025

  52. 13/11 14:03

    Wyndham Travel Packages: Νέα δυνατότητα κράτησης διαφορετικών υπηρεσιών για τα μέλη Wyndham Rewards

  53. 13/11 13:02

    Condor: Αυξημένη συχνότητα πτήσεων σε 9 δρομολόγια προς Ελλάδα το καλοκαίρι του 2025

  54. 13/11 12:52

    Aegean Airlines: Πτήσεις κοινού κωδικού με την Discover για καλοκαιρινές συνδέσεις από τη Γερμανία

  55. 13/11 12:17

    Η Κρήτη φλερτάρει με το 1 εκατ. αφίξεις από τη βρετανική αγορά | +10% οι προκρατήσεις για το 2025

  56. 13/11 11:39

    Ελληνικός τουρισμός: +18,3% οι αφίξεις Ινδών στην Ελλάδα το περασμένο 12μηνο

  57. 13/11 11:28

     "Κορυφαίος Αναδυόμενος Προορισμός" η Κάρπαθος στα Greek Travel Awards στην WTM του Λονδίνου

  58. 13/11 11:13

    COP29: Δυναμική ένταξη του τουρισμού στις δράσεις για την κλιματική αλλαγή

  59. 13/11 10:45

    TUI Care Foundation και ΑΡΧΕΛΩΝ απελευθερώνουν θαλάσσια χελώνα με πομπό στην Ελλάδα

  60. 13/11 10:26

    Στην ηγεσία της TUI μέχρι το 2028 ο CEO και ο CFO

  61. 13/11 09:45

    Τουρισμός | Η Alltours αναδείχθηκε πρώτη στην εμπιστοσύνη των Γερμανών ταξιδιωτών μεταξύ των t.o.'s

  62. 13/11 07:49

    Πληρωμές επιχορηγήσεων για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Ρόδο και Σαντορίνη

  63. 13/11 07:43

    Υιοθεσία πάρκου Καρτερίας και νησίδας από το ξενοδοχείο Rhodos Horizon Resort

  64. 13/11 07:38

    Άδειες για γεώτρηση και χρήση νερού σε ξενοδοχεία σε Μύκονο και Ρόδο

  65. 13/11 07:30

    Αναβάθμιση των υποδομών του Εθνικού Κήπου

  66. 13/11 07:25

    Αναβιώνουν 8 οθωμανικές κρήνες στη Θεσσαλονίκη

  67. 12/11 22:36

    Γνώμη | Η «Αναγέννηση» του ρόλου του Ταξιδιωτικού Πράκτορα: Μια Σύγχρονη Ανάγκη

  68. 12/11 22:19

    SOS από Μικρομεσαίες επιχειρήσεις | Εκτός αναπτυξιακού νόμου τουριστικές επενδύσεις, ακόμη και όσες έλαβαν προέγκριση!

  69. 12/11 22:13

    Πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής για την ανάπτυξη του αεροδρομίου της Κεντρικής Ελλάδας στην Αγχίαλο

  70. 12/11 18:23

    Neue Zürcher Zeitung | Γιάννης Μπουτάρης, ένας μοναδικός πολιτικός και δήμαρχος

  71. 12/11 18:20

    WELT | COP29: Γιατί πρέπει η Ελλάδα να δίνει χρήματα στο Κατάρ;

  72. 12/11 18:14

    Navarino Environmental Observatory (ΝΕΟ) | Aνανέωση συνεργασίας για τα επόμενα 5 έτη

  73. 12/11 17:22

    Η AEGEAN στήριξε και φέτος τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

  74. 12/11 15:05

    Σουηδία: Η μείωση επιτοκίων απογείωσε τις κρατήσεις διακοπών – Ρόδος και Κρήτη στους top προορισμούς για το 2025

  75. 12/11 14:39

    Μαγιόρκα: «Δυστυχώς αποτύχαμε» - Γιατί η στρατηγική πολυτελούς τουρισμού δεν έλυσε τον πρόβλημα του υπερτουρισμού

  76. 12/11 13:50

    Philoxenia '24 | “Philoxenia & Culture”: 70 φωτογράφοι αφηγούνται την ιστορία της χώρας μας

  77. 12/11 13:45

    FedHATTA/ HATTA: Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του Γιάννη Μπουτάρη

  78. 12/11 13:23

    Ταξιδιωτικοί πράκτορες από τη Βόρειο Ελλάδα στο Ηράκλειο και τα Χανιά για χειμερινά πακέτα

  79. 12/11 13:10

    Η Μύκονος αποκτά σύγχρονο πολεοδομικό σχεδιασμό – Παρουσίαση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου Μυκόνου

  80. 12/11 13:07

    Βαρόμετρο Booking.com 2024: Τελευταία στην Ευρώπη τα Ελληνικά ξενοδοχεία ως προς την πρόσβαση σε κεφάλαια

  81. 12/11 12:40

    Oι περισσότεροι φορείς στην Ελλάδα δεν αντιλαμβάνονται ότι έχουν υποστεί κυβερνοεπίθεση

  82. 12/11 11:32

    Εργοστάσιο τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα

  83. 12/11 10:50

    Τουρισμός | Το διαδίκτυο και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες εμπνέουν τους Βρετανούς για τις διακοπές τους

  84. 12/11 07:30

    Άδειες για πισίνες σε ξενοδοχεία στην Κεφαλονιά και στην Ανατολική Μάνη

  85. 12/11 07:28

    Άδειες για χρήση νερού από γεωτρήσεις σε ξενοδοχεία της Μυκόνου

  86. 12/11 07:21

    Ψηφιακή εφαρμογή για τα μονοπάτια του Μύθου και της Φύσης στη Ρόδο

  87. 11/11 22:28

    Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής | Αυξημένες προκρατήσεις για το 2025 στη βρετανική αγορά

  88. 11/11 16:28

    Εκσυγχρονισμός του Θερμαλιστικού Κέντρου Κρηνίδων Καβάλας

  89. 11/11 16:25

    Ο Δήμος Μήλου στο Δίκτυο για Βιώσιμες Κυκλάδες

  90. 11/11 15:49

    Τουρισμός | ΑΒΤΑ: Εκστρατεία για την προστασία της φύσης και της βιοποικιλότητας, με δράσεις από τους πράκτορες

  91. 11/11 15:34

    Τουρκικός τουρισμός | 1,5 εκατ. επιβάτες κρουαζιέρας στο 9μηνο

  92. 11/11 15:25

    FedHATTA/ΗΑΤΤΑ: Η Ελλάδα στο επίκεντρο των εξελίξεων στην παγκόσμια αγορά οργανωμένων ταξιδιών

  93. 11/11 12:42

    TUI: Τάση για solo ταξίδια σε all in ξενοδοχεία – Τι δείχνουν οι κρατήσεις

  94. 11/11 12:24

    Πράσινο φως για νέο πεντάστερο ξενοδοχείο στην Αλεξανδρούπολη

  95. 11/11 12:17

    Ελλάδα - ΕΟΤ | «Χρυσοί» νικητές στα αμερικανικά τουριστικά βραβεία Travvy Awards 2024

  96. 11/11 12:15

    Νέα POS Point καταστήματα σε Θεσσαλονίκη και Καλαμάτα

  97. 11/11 11:28

    Air Canada: Εως τρεις καθημερινές πτήσεις προς Αθήνα το καλοκαίρι του 2025

  98. 11/11 11:23

    Νέο σύστημα ΦΠΑ στην ΕΕ | Πλατφόρμες όπως η Airbnb υπεύθυνες για την είσπραξη του ΦΠΑ

  99. 11/11 11:14

    Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε η απόκτηση του ξενοδοχείου Grand Hyatt Athens από τη Blackstone

  100. 11/11 10:08

    Τουρισμός | Ταξίδια στην πόλη, τεχνητή νοημοσύνη και solo ταξίδια οι κυρίαρχες τάσεις το 2025