Ξενοδοχεία | Τα οφέλη από μια βιώσιμη προσέγγιση των τροφίμων

Ξενοδοχεία | Τα οφέλη από μια βιώσιμη προσέγγιση των τροφίμων

H Booking.com οργανώνει δωρεάν on line σεμινάρια σχετικά με τη βιωσιμότητα στα ξενοδοχεία και λοιπά καταλύματα. Σε ένα από τα τελευταία σεμινάριο ο Rob Fetter, ειδικός στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα, με ιδιαίτερη έμφαση στα τρόφιμα και τη γεωργία, παρουσίασε τις  βασικές έννοιες της πιο βιώσιμης διαχείρισης τροφίμων.

  • Στην ενότητα της πλατφόρμας για ενημέρωση των συνεργατών της, παρουσιάζονται αρκετές πληροφορίες για τη βιώσιμη διαχείριση των τροφίμων στα ξενοδοχεία. Διαβάστε το σχετικό κείμενο....

Στο δωρεάν online σεμινάριο με τίτλο Your journey to more sustainable food management, ο ειδικός σε θέματα βιωσιμότητας Rob Fetter εξηγεί ότι «Τα τρόφιμα είναι ένας πολύτιμος πόρος. Ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεστε τα τρόφιμα δεν επηρεάζει μόνο το κόστος και τα κέρδη σας, αλλά έχει επίσης περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο. Από τον σχεδιασμό γευμάτων πλούσιων σε προϊόντα φυτικής προέλευσης και την προμήθεια τοπικών προϊόντων, έως τη μείωση της σπατάλης τροφίμων, η υιοθέτηση μιας πιο βιώσιμης προσέγγισης όσον αφορά τα τρόφιμα μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα, να ωφελήσει την κοινότητά σας και να μειώσει το περιβαλλοντικό σας αποτύπωμα».

Αλλά, από πού θα ξεκινήσετε; Πρώτον, είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε ότι αποτελείτε και εσείς αναπόσπαστο κομμάτι της αλυσίδας αξίας των τροφίμων. Η επιχείρησή σας μπορεί να αυξήσει τη ζήτηση για ορισμένα τρόφιμα, παροτρύνοντας τους αγρότες να παράγουν αυτά που χρειάζεστε. Ως εκ τούτου, πρέπει να κατανοήσετε την πίεση που μπορεί να ασκήσει η παραγωγή τροφίμων στο περιβάλλον. 

Κατανοήστε την αξία των επιλογών σας

Η παγκόσμια παραγωγή τροφίμων ευθύνεται για το 60% της απώλειας της βιοποικιλότητας και για το 75% της κατανάλωσης γλυκού νερού. Από το νερό που χρησιμοποιείται για την εκτροφή ζώων ή την καλλιέργεια λαχανικών μέχρι τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά τη μεταφορά των προϊόντων, κάθε συστατικό έχει τον δικό του αντίκτυπο. 

Όπως λέει ο Rob, «Επειδή το σύστημα τροφίμων είναι τόσο ευρύ και περίπλοκο, μπορεί να πιστεύετε ότι οι δικές σας επιλογές δεν έχουν σημαντικές συνέπειες. Αλλά η επιρροή σας είναι μεγαλύτερη από ό,τι νομίζετε». 

Ασκήστε επιρροή για θετικές αλλαγές

Η αλυσίδα της αξίας των τροφίμων διαθέτει τέσσερα βασικά στάδια: παραγωγή, επεξεργασία και διανομή, κατανάλωση και διαχείριση απορριμμάτων. Καθώς τα τρόφιμα προχωρούν στα διάφορα στάδια της αλυσίδας αξίας, στοιχίζουν πιο ακριβά, τόσο από οικονομική όσο και από περιβαλλοντική άποψη. Όσο μεταγενέστερο είναι το στάδιο, τόσο περισσότεροι πόροι καταναλώνονται. 

Ως πάροχος καταλυμάτων, ασκείτε άμεση ή έμμεση επιρροή και στα τέσσερα στάδια. Από το κλείσιμο των κατάλληλων συμφωνιών με τους προμηθευτές ώστε να υποστηρίζονται περισσότερο βιώσιμες πρακτικές, όπως η υιοθέτηση των Αρχών του Δίκαιου Εμπορίου και ο περιορισμός στο ελάχιστο των πλαστικών συσκευασιών, έως την εφαρμογή ελέγχων για τη σπατάλη τροφίμων και τη βελτιστοποίηση της φύλαξης των ευπαθών προϊόντων για την παράταση της ζωής τους, δεν θα πρέπει να υποτιμάτε τη θετική συμβολή που μπορείτε να έχετε.   

Ο Rob εξηγεί σε ένα από τα βίντεο του σεμιναρίου, «σχετικά απλές επενδύσεις, όπως η βελτίωση της φύλαξης του φαγητού ή το «σωστό μέγεθος» της μερίδας που σερβίρετε στους καλεσμένους, ώστε να τρώνε περισσότερο φαγητό και να αφήνουν λιγότερο στο πιάτο, μπορούν να έχουν πενταπλάσια ή δεκαπλάσια απόδοση σε δολάρια, ευρώ ή λίρες». 

Εντοπίστε προϊόντα με μεγάλο αντίκτυπο στην εφοδιαστική αλυσίδα σας

Μια άλλη επιχειρηματική προτεραιότητα είναι να αντιληφθείτε ότι ορισμένες από τις καθημερινές επιλογές που κάνετε σε τρόφιμα μπορεί να είναι ιδιαίτερα απαιτητικές όσον αφορά τους πόρους. Για παράδειγμα, για την παραγωγή μόλις 1 κιλού μοσχαρίσιου κρέατος, απαιτούνται περίπου 15.000 λίτρα νερού. Όπως δήλωσε ο Ramsey Brown, Αντιπρόεδρος Diversified Agriculture στην Pono Pacific, Turtle Bay: «Ακόμα ανακαλύπτουμε τη γεωργία του μέλλοντος… αλλά μια από τις ιδέες που διερευνούμε είναι οι υδροπονικές καλλιέργειες, οι οποίες καταναλώνουν 90% λιγότερο νερό σε σχέση με την καλλιέργεια προϊόντων στο χώμα». 

Αντίστοιχα, η παραγωγή μοσχαρίσιου κρέατος συμβάλλει περισσότερο στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου: σχεδόν 100 κιλά ανά 1 κιλό κρέατος. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κόψετε το μοσχαρίσιο κρέας από όλα τα πιάτα. Ωστόσο, γνωρίζοντας τις επιπτώσεις που έχει η παραγωγή του, εσείς και η ομάδα σας θα μπορείτε να πάρετε καλύτερες αποφάσεις. Για παράδειγμα, μπορείτε να βάζετε μικρότερη ποσότητα ανά μερίδα ή να βρείτε τρόπους για να αξιοποιήσετε τα τρόφιμα που περισσεύουν και τα οποία παλαιότερα πετούσατε. Διαφορετικά, θα μπορούσατε να διασφαλίσετε ότι το μοσχαρίσιο κρέας θα συνδυάζεται πάντα με υλικά αποκλειστικά τοπικής προέλευσης, έτσι ώστε το συνολικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα του γεύματος να μην είναι τόσο μεγάλο.

Αυτές οι γνώσεις θα πρέπει επίσης να σας κάνουν να είστε περισσότερο προσεκτικοί με τη σπατάλη τροφίμων. Όταν το οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος παραγωγής και διανομής έχει ήδη επενδυθεί, πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι τα τρόφιμα καταναλώνονται σωστά.

Αξιοποιήστε απόλυτα κάθε παραγγελία φαγητού

Όπως εξήγησε ένας συνεργάτης της Booking.com, ο Aidan O'Neal, Executive Chef στο Wythe Hotel, όταν του πήραμε συνέντευξη για το σεμινάριο, «Μια μη αποδοτική επιχείρηση δεν είναι βιώσιμη. Για να είμαστε κερδοφόροι, η βιωσιμότητα είναι κρίσιμης σημασίας». Πρόσθεσε ότι στόχος τους στο ξενοδοχείο του είναι «όλο το φαγητό που περνάει από την μπροστινή πόρτα, να πηγαίνει στο στομάχι των επισκεπτών μας». Αυτό το επιτυγχάνουν εφαρμόζοντας συνειδητά μέτρα εξοικονόμησης. Το σέλινο που δεν χρησιμοποιείται γίνεται χυμός. Τα αχλάδια που περισσεύουν γίνονται τσάτνεϊ και ούτω καθεξής. Το βλέπουν ως πρόκληση για τη δημιουργικότητά τους. 

Η ιδιοκτήτρια του Sivatel Bangkok, Alisara Sivayathorn, μοιράστηκε επίσης μαζί μας τη δική της εμπειρία για την ελαχιστοποίηση της σπατάλης τροφίμων και δήλωσε ότι «η μετάβαση σε βιολογικά, τοπικά φρούτα και λαχανικά χωρίς χημικά αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων». 

Ελέγξτε αν μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία των προϊόντων σας
Για να διευκολύνετε τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας σας και για να μειώσετε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από το κατάλυμά σας, θα πρέπει να βρείτε τρόπους να την κάνετε μικρότερη. Υπάρχουν άλλες τοπικές επιχειρήσεις που μπορείτε να υποστηρίξετε; Έτσι θα είναι ευκολότερο να παρακολουθείτε την πορεία των προϊόντων σας. 

Η δυνατότητα να παρακολουθείτε ολόκληρο τον κύκλο ζωής των τροφίμων σας, όχι μόνο μπορεί να διασφαλίσει ότι προέρχονται από καθιερωμένες, αξιόπιστες πηγές, αλλά μπορεί επίσης να συμβάλει στη βελτίωση της εμπειρίας του επισκέπτη. Μιλήστε για τα λαχανικά που καλλιεργούνται στον κήπο σας ή για το κρασί που παράγεται στη μονάδα σας και προσφέρετε μια πολύ πιο αυθεντική και μοναδική εμπειρία ταξιδιού. 

Σεβαστείτε την εποχικότητα και διασφαλίστε την ασφάλεια των τροφίμων 

Η εποχικότητα είναι ένα άλλο βασικό στοιχείο για την προμήθεια προϊόντων με πιο βιώσιμο τρόπο. Σίγουρα οι επισκέπτες σας μπορεί να λατρεύουν τα αβοκάντο, αλλά η τακτική προμήθεια προϊόντων εκτός εποχής από όλον τον κόσμο δεν είναι βιώσιμη. Αυξάνει το αποτύπωμα άνθρακα και κάνει την εμπειρία του επισκέπτη κάπως μονότονη. Από την άλλη, εάν προσαρμόζετε τα μενού σας ανάλογα με τις εποχές και βασιστείτε στους ντόπιους αγρότες για να προμηθεύεστε τα υλικά σας, θα συμβάλετε στη διασφάλιση της ασφάλειας των τροφίμων στην περιοχή, θα ενισχύσετε την οικονομία και θα κάνετε τη διαμονή στο κατάλυμά σας ακόμα πιο αξέχαστη.

Όπως εξηγεί η σύμβουλος για θέματα βιωσιμότητας της Villa Petriolo, Alexandra Pelka, «αν πρέπει να περιμένεις για κάτι, αυτό είναι τελικά πιο νόστιμο από ό,τι αν το έχεις όλο τον χρόνο». 

Μάθετε περισσότερα για τη διαχείριση τροφίμων στον τουρισμό 

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς μπορεί να λειτουργήσει η επιχείρησή σας με πιο βιώσιμο τρόπο, μπορείτε να κάνετε εγγραφή στο online σεμινάριο που παρέχουμε δωρεάν, το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UN Tourism) και τον Rob Fetter, ειδικό σε θέματα βιωσιμότητας. Επιπλέον, υπάρχουν τρία άλλα σεμινάρια που καλύπτουν τη διαχείριση του νερού, τη χρήση της ενέργειας και τη συμμετοχή στην κοινότητα.

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 14/11 17:59

    AEGEAN | Ιστορικό ρεκόρ στην επιβατική κίνηση και κύκλο εργασιών στο 9μηνο

  2. 14/11 17:19

    Γιάννης Χατζής (ΠΟΞ) | Τα τουριστικά έσοδα αποπληθωρισμένα είναι σαφώς χαμηλότερα από το 2019

  3. 14/11 16:54

    Ποιον Ελληνικό προορισμό αποθεώνει ο οδηγός Fodor's Travel, ανάμεσα στους 25 καλύτερους στον κόσμο για το 2025

  4. 14/11 16:45

    Ε.Ξ. Μεσσηνίας | Υπάρχει μια απαξίωση του ξενοδοχειακού κλάδου εκ μέρους της κυβέρνησης

  5. 14/11 16:39

    Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών | Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία Best IPO Communications

  6. 14/11 15:19

    TUI: Πιο ισχυρή παρουσία στην Τσεχία – Τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός η Κρήτη

  7. 14/11 14:30

    Προβολή της Πιερίας με καθοδήγηση από την Marketing Greece

  8. 14/11 14:18

    Όλη η Ελλάδα on line! Αυξανόμενη χρήση του διαδικτύου, των social media και των online αγορών

  9. 14/11 14:07

    Τουρισμός: Αυτές θα είναι οι 7 πιο καταλυτικές αλλαγές στα ταξίδια το 2025 - Από την αστροπαρατήρηση και τα dupes μέχρι την A.I.

  10. 14/11 13:41

    Deloitte | Οι τάσεις των εμπορικών ακινήτων

  11. 14/11 13:28

    Costa Cruises | Οι κρουαζιέρες με ελληνικά λιμάνια το 2026

  12. 14/11 12:49

    «Πράσινο φως» για το Καταδυτικό Πάρκο στους Φούρνους Ικαρίας

  13. 14/11 12:39

    Volotea: Νέα σύνδεση Άραξος – Λιλ το καλοκαίρι του 2025

  14. 14/11 12:16

    Juneyao Airlines: Συνεργασία κοινού κωδικού με την Aegean για 7 συνδέσεις από την Αθήνα

  15. 14/11 12:10

    Η Celestyal προσθέτει 47 καμπίνες στο Celestyal Discovery

  16. 14/11 11:59

    Lufthansa | 11 ελαφρά τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση πάνω από τον Ατλαντικό

  17. 14/11 11:46

    SPIEGEL Online | Tο χωριό της Πελοποννήσου που μάχεται με τον αφανισμό

  18. 14/11 11:28

    Ξενοδοχεία | Τα οφέλη από μια βιώσιμη προσέγγιση των τροφίμων

  19. 14/11 07:15

    Αποφάσεις για 2 ξενοδοχεία σε Κέρκυρα και Κρήτη

  20. 14/11 07:10

    Δωρεά γλυπτού μνημείου θυμάτων Τεμπών στον δήμο Θεσσαλονίκης

  21. 14/11 07:06

    Νέες δωρεές από ξενοδοχεία

  22. 14/11 07:04

    Επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης και προβολής δήμου Ιθάκης

  23. 14/11 07:00

    Spata Run: Αθλητική εκδήλωση στα Σπάτα

  24. 13/11 16:47

    O Ευγένιος Βασιλικός νέος πρόεδρος της ΕΞΑΑΑ

  25. 13/11 16:19

    Τουρισμός: Οι Βρετανοί και oι Αμερικανοί αποφεύγουν τις περιόδους υψηλής ζήτησης για ταξίδια

  26. 13/11 15:17

    SiteMinder: Έρχεται ο νέος πολυδιάστατος ταξιδιώτης "everything traveller" – Ποιες αλλαγές σηματοδοτεί στα ταξίδια

  27. 13/11 14:44

    Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών | ΙΟΒΕ: Προτάσεις για την ευημερία πολιτών και επιχειρήσεων

  28. 13/11 14:33

    Air France | Δωρεάν Wi-Fi εξαιρετικά υψηλής ταχύτητας σε όλα τα αεροσκάφη της

  29. 13/11 14:28

    Υπερτουρισμός: Μάχη για την τέλεια σέλφι στη Ρώμη

  30. 13/11 14:20

    Όμιλος Jet2.com και Jet2holidays | 13η βάση στο Λούτον το 2025 με πτήσεις και σε ελληνικά νησιά

  31. 13/11 14:14

    Όμιλος Lufthansa | 12.000 εβδομαδιαίες πτήσεις σε 300 προορισμούς το καλοκαίρι του 2025

  32. 13/11 14:03

    Wyndham Travel Packages: Νέα δυνατότητα κράτησης διαφορετικών υπηρεσιών για τα μέλη Wyndham Rewards

  33. 13/11 13:02

    Condor: Αυξημένη συχνότητα πτήσεων σε 9 δρομολόγια προς Ελλάδα το καλοκαίρι του 2025

  34. 13/11 12:52

    Aegean Airlines: Πτήσεις κοινού κωδικού με την Discover για καλοκαιρινές συνδέσεις από τη Γερμανία

  35. 13/11 12:17

    Η Κρήτη φλερτάρει με το 1 εκατ. αφίξεις από τη βρετανική αγορά | +10% οι προκρατήσεις για το 2025

  36. 13/11 11:39

    Ελληνικός τουρισμός: +18,3% οι αφίξεις Ινδών στην Ελλάδα το περασμένο 12μηνο

  37. 13/11 11:28

     "Κορυφαίος Αναδυόμενος Προορισμός" η Κάρπαθος στα Greek Travel Awards στην WTM του Λονδίνου

  38. 13/11 11:13

    COP29: Δυναμική ένταξη του τουρισμού στις δράσεις για την κλιματική αλλαγή

  39. 13/11 10:45

    TUI Care Foundation και ΑΡΧΕΛΩΝ απελευθερώνουν θαλάσσια χελώνα με πομπό στην Ελλάδα

  40. 13/11 10:26

    Στην ηγεσία της TUI μέχρι το 2028 ο CEO και ο CFO

  41. 13/11 09:45

    Τουρισμός | Η Alltours αναδείχθηκε πρώτη στην εμπιστοσύνη των Γερμανών ταξιδιωτών μεταξύ των t.o.'s

  42. 13/11 07:49

    Πληρωμές επιχορηγήσεων για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Ρόδο και Σαντορίνη

  43. 13/11 07:43

    Υιοθεσία πάρκου Καρτερίας και νησίδας από το ξενοδοχείο Rhodos Horizon Resort

  44. 13/11 07:38

    Άδειες για γεώτρηση και χρήση νερού σε ξενοδοχεία σε Μύκονο και Ρόδο

  45. 13/11 07:30

    Αναβάθμιση των υποδομών του Εθνικού Κήπου

  46. 13/11 07:25

    Αναβιώνουν 8 οθωμανικές κρήνες στη Θεσσαλονίκη

  47. 12/11 22:36

    Γνώμη | Η «Αναγέννηση» του ρόλου του Ταξιδιωτικού Πράκτορα: Μια Σύγχρονη Ανάγκη

  48. 12/11 22:19

    SOS από Μικρομεσαίες επιχειρήσεις | Εκτός αναπτυξιακού νόμου τουριστικές επενδύσεις, ακόμη και όσες έλαβαν προέγκριση!

  49. 12/11 22:13

    Πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής για την ανάπτυξη του αεροδρομίου της Κεντρικής Ελλάδας στην Αγχίαλο

  50. 12/11 18:23

    Neue Zürcher Zeitung | Γιάννης Μπουτάρης, ένας μοναδικός πολιτικός και δήμαρχος

  51. 12/11 18:20

    WELT | COP29: Γιατί πρέπει η Ελλάδα να δίνει χρήματα στο Κατάρ;

  52. 12/11 18:14

    Navarino Environmental Observatory (ΝΕΟ) | Aνανέωση συνεργασίας για τα επόμενα 5 έτη

  53. 12/11 17:22

    Η AEGEAN στήριξε και φέτος τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

  54. 12/11 15:05

    Σουηδία: Η μείωση επιτοκίων απογείωσε τις κρατήσεις διακοπών – Ρόδος και Κρήτη στους top προορισμούς για το 2025

  55. 12/11 14:39

    Μαγιόρκα: «Δυστυχώς αποτύχαμε» - Γιατί η στρατηγική πολυτελούς τουρισμού δεν έλυσε τον πρόβλημα του υπερτουρισμού

  56. 12/11 13:50

    Philoxenia '24 | “Philoxenia & Culture”: 70 φωτογράφοι αφηγούνται την ιστορία της χώρας μας

  57. 12/11 13:45

    FedHATTA/ HATTA: Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του Γιάννη Μπουτάρη

  58. 12/11 13:23

    Ταξιδιωτικοί πράκτορες από τη Βόρειο Ελλάδα στο Ηράκλειο και τα Χανιά για χειμερινά πακέτα

  59. 12/11 13:10

    Η Μύκονος αποκτά σύγχρονο πολεοδομικό σχεδιασμό – Παρουσίαση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου Μυκόνου

  60. 12/11 13:07

    Βαρόμετρο Booking.com 2024: Τελευταία στην Ευρώπη τα Ελληνικά ξενοδοχεία ως προς την πρόσβαση σε κεφάλαια

  61. 12/11 12:40

    Oι περισσότεροι φορείς στην Ελλάδα δεν αντιλαμβάνονται ότι έχουν υποστεί κυβερνοεπίθεση

  62. 12/11 11:32

    Εργοστάσιο τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα

  63. 12/11 10:50

    Τουρισμός | Το διαδίκτυο και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες εμπνέουν τους Βρετανούς για τις διακοπές τους

  64. 12/11 07:30

    Άδειες για πισίνες σε ξενοδοχεία στην Κεφαλονιά και στην Ανατολική Μάνη

  65. 12/11 07:28

    Άδειες για χρήση νερού από γεωτρήσεις σε ξενοδοχεία της Μυκόνου

  66. 12/11 07:21

    Ψηφιακή εφαρμογή για τα μονοπάτια του Μύθου και της Φύσης στη Ρόδο

  67. 11/11 22:28

    Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής | Αυξημένες προκρατήσεις για το 2025 στη βρετανική αγορά

  68. 11/11 16:28

    Εκσυγχρονισμός του Θερμαλιστικού Κέντρου Κρηνίδων Καβάλας

  69. 11/11 16:25

    Ο Δήμος Μήλου στο Δίκτυο για Βιώσιμες Κυκλάδες

  70. 11/11 15:49

    Τουρισμός | ΑΒΤΑ: Εκστρατεία για την προστασία της φύσης και της βιοποικιλότητας, με δράσεις από τους πράκτορες

  71. 11/11 15:34

    Τουρκικός τουρισμός | 1,5 εκατ. επιβάτες κρουαζιέρας στο 9μηνο

  72. 11/11 15:25

    FedHATTA/ΗΑΤΤΑ: Η Ελλάδα στο επίκεντρο των εξελίξεων στην παγκόσμια αγορά οργανωμένων ταξιδιών

  73. 11/11 12:42

    TUI: Τάση για solo ταξίδια σε all in ξενοδοχεία – Τι δείχνουν οι κρατήσεις

  74. 11/11 12:24

    Πράσινο φως για νέο πεντάστερο ξενοδοχείο στην Αλεξανδρούπολη

  75. 11/11 12:17

    Ελλάδα - ΕΟΤ | «Χρυσοί» νικητές στα αμερικανικά τουριστικά βραβεία Travvy Awards 2024

  76. 11/11 12:15

    Νέα POS Point καταστήματα σε Θεσσαλονίκη και Καλαμάτα

  77. 11/11 11:28

    Air Canada: Εως τρεις καθημερινές πτήσεις προς Αθήνα το καλοκαίρι του 2025

  78. 11/11 11:23

    Νέο σύστημα ΦΠΑ στην ΕΕ | Πλατφόρμες όπως η Airbnb υπεύθυνες για την είσπραξη του ΦΠΑ

  79. 11/11 11:14

    Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε η απόκτηση του ξενοδοχείου Grand Hyatt Athens από τη Blackstone

  80. 11/11 10:08

    Τουρισμός | Ταξίδια στην πόλη, τεχνητή νοημοσύνη και solo ταξίδια οι κυρίαρχες τάσεις το 2025

  81. 11/11 07:52

    Γαστρονομικός Τουρισμός: Ανακάλυψη της Μαγειρικής Κληρονομιάς της Κοιλάδας του Στρυμόνα

  82. 11/11 07:34

    Ένταξη του Δήμου Σικυωνίων στο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες

  83. 11/11 07:09

    Έρευνα ικανοποίησης και προφίλ τουριστών στο Ναύπλιο

  84. 11/11 07:07

    Η Ομάδα Εργασίας Πολιτισμού των Ιωαννίνων

  85. 10/11 16:46

    Γερμανία: 75 χρόνια «οργανωμένος» γυμνισμός

  86. 10/11 12:15

    Η Πράγα αναστενάζει από τον υπερτουρισμό

  87. 10/11 12:14

    'Εγκριση Περιβαλλοντικών 'Ορων και Περιορισμών για το ξενοδοχείο Castello Antico στο Γύθειο

  88. 10/11 10:52

    Πέθανε ο Γιάννης Μπουτάρης

  89. 10/11 07:39

    Γεύσεις Χαλκιδικής στo Μουσείο της Ακρόπολης

  90. 10/11 07:36

    Το ελληνικό μέλι στον Καναδά

  91. 09/11 19:31

    Συνάντηση της Όλγας Κεφαλογιάννη με την ηγεσία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

  92. 09/11 19:25

    Τα ελληνικά χρώματα κατέκλυσαν την World Travel Market 2024

  93. 09/11 10:07

    Το Ισραήλ προετοιμάζεται για την επιστροφή των τουριστών

  94. 09/11 09:55

    Η Τενερίφη δεν έχει υπερτουρισμό- οι αφίξεις κατανέμονται μέσα στο χρόνο- έμφαση στους πιο εύπορους ταξιδιώτες

  95. 09/11 09:44

    Γερμανοί sommelier στην Πελοπόννησο

  96. 09/11 09:35

    Περιφέρεια Θεσσαλίας: Δράσεις προώθησης του αγροδιατροφικού τομέα

  97. 08/11 15:06

    Θετική γνωμοδότηση για το Six Senses Porto Heli - επένδυση 150 εκατ. ευρώ

  98. 08/11 14:36

    Βραβεύσεις προορισμών στα Greek Travel Awards του ΕΟΤ Βρετανίας

  99. 08/11 13:40

    Τα smartphones και ο αθέατος κίνδυνος που κρύβεται στις οθόνες μας

  100. 08/11 11:40

    "Μην χρησιμοποιείτε τον όρο "υπερτουρισμό". Κάνει κακό στη Μαγιόρκα"