All–day προορισμός στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, όπου η κουζίνα του σεφ Ντίνου Φωτεινάκη, το δυνατό brunch, το design και η σύγχρονη τέχνη συναντιούνται σε ένα συναρπαστικό σκηνικό με φόντο τον Σαρωνικό
Στα ιστορικά Αστέρια της Γλυφάδας, εκεί όπου η Αθηναϊκή Ριβιέρα ξαναβρίσκει τον εαυτό της, το Bungalow 7 ήρθε να προστεθεί στον χάρτη ως all–day προορισμός με σαφή ταυτότητα. Από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, λειτουργεί ταυτόχρονα ως εστιατόριο, bar και ζωντανό design space, βάζοντας στην ίδια πρόταση γεύση, design και σύγχρονη τέχνη.

Η πρώτη εικόνα που σε αιχμαλωτίζει είναι η θάλασσα: ο Σαρωνικός πλαισιώνει τον χώρο πίσω από μεγάλες τζαμαρίες, με το φως να αλλάζει διαρκώς την ατμόσφαιρα. Στη διαδρομή προς την κεντρική σάλα, το μάτι σταματά στο τζάκι του φουαγιέ και στο μακρύ, μαρμάρινο bar με την επένδυση από ξύλο και σκούρο πλακάκι. Το εσωτερικό απλώνεται σε περίπου 2.000 τ.μ. σαν σύγχρονη παραθαλάσσια βίλα: καθαρές γραμμές, mid–century αναφορές, ξύλινοι τοίχοι και οροφές, γήινα χρώματα και χαλιά που «κόβουν» μικρά σαλόνια, από τα τραπέζια δίπλα στο κύμα μέχρι το πιο θεατρικό «Bedroom» με τους καναπέδες–κρεβάτια.
Ιδιαίτερο βάρος έχει η τέχνη. Ένα υφαντό των The Callas σε υποδέχεται στην είσοδο, έργα των Marc Quinn, Στέλλας Καπεζάνου και Nick Thomm, ενώ τα VP Globe φωτιστικά της Verpan αιωρούνται πάνω από το κοινόχρηστο τραπέζι. Το αποτέλεσμα είναι ένας χώρος που λειτουργεί ταυτόχρονα ως εστιατόριο και μικρή γκαλερί, χωρίς να χάνει τη ζεστασιά του.

Στην κουζίνα, ο σεφ Ντίνος Φωτεινάκης, με εμπειρία στη «Σπονδή» και στο Bill & Coo, υπογράφει ένα μενού που πατά γερά στη Μεσόγειο αλλά κοιτά προς τον κόσμο. Το brunch κινείται από δημιουργικά πιάτα αυγών – όπως εκδοχές με κρόκο ποσέ, καπνιστά αλλαντικά και αρωματική hollandaise – μέχρι γεμάτα sandwiches, αφράτα pancakes και δροσερά bowls με δημητριακά, φρούτα και ξηρούς καρπούς.
Στο κυρίως μενού, η λογική είναι comfort αλλά προσεγμένη: σαλάτες με εποχικά λαχανικά και τυριά μικρών παραγωγών, ζυμαρικά με θαλασσινά και αρωματισμένα βούτυρα, πιάτα με βάση το φρέσκο ψάρι ημέρας και κρέατα που παίζουν με σάλτσες από κρασί, βότανα και εσπεριδοειδή.
Την εικόνα συμπληρώνει μια σειρά από ασιατικές και sushi επιλογές, που δένουν φυσικά με το παραθαλάσσιο σκηνικό: ρολά βασισμένα στο φρέσκο ψάρι, τραγανές υφές και ελαφριές σάλτσες αντί για βαριές γαρνιτούρες. Στο bar, η λίστα με τα κοκτέιλ κινείται σε κλασικές βάσεις με σύγχρονες ανατροπές, δίνοντας λόγο στο να μείνεις και μετά το δείπνο.
Ανοιχτό από το πρωί μέχρι τις 23.30 (και από τις 09.00 τα Σαββατοκύριακα), το Bungalow 7 στοχεύει ξεκάθαρα να γίνει καθημερινό ραντεβού για όσους θέλουν μια μικρή απόδραση εντός πόλης: με θέα θάλασσα, κουζίνα με ουσία και έναν χώρο που αντιμετωπίζει το design και την τέχνη ως αναπόσπαστο κομμάτι της εμπειρίας.

Info: Λεωφ. Ποσειδώνος 110, 16675 Γλυφάδα, Αθήνα, τηλ. 211 1907001 • info@asteriaglyfada.gr








