National Geographic Traveller Food Festival: Η ελληνική κουζίνα εντυπωσίασε το Λονδίνο
Η αυθεντική ελληνική κουζίνα και η ποικιλομορφία της γαστρονομίας στην Ελλάδα είχαν την τιμητική τους την περασμένη εβδομάδα στο Λονδίνο.
Περίπου 6000 Βρετανοί επισκέπτες της έκθεσης γαστρονομικού ενδιαφέροντος που διοργάνωσε 16 και 17 Ιουλίου 2022 στο Λονδίνο, το δημοφιλές βρετανικό περιοδικό National Geographic Traveller γνώρισαν τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας μέσα από το πρίσμα της γαστρονομίας.
Με στόχο να γνωρίσουν τα ελληνικά τοπικά προϊόντα και τις πλούσιες γεύσεις τις Ελλάδας, η Υπηρεσία ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας διοργάνωσε μια εμπνευσμένη και πρωτότυπη παρουσία για την ελληνική συμμετοχή στην έκθεση, προκαλώντας πολλά θετικά σχόλια και ερωτήσεις για τους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας. Η έκθεση«National Geographic Traveller Food Festival» απευθυνόταν σε κοινό που είναι λάτρεις της γαστρονομίας και ενδιαφέρεται για πολιτισμό, ταξίδια και πολυτέλεια.
«Η Ελλάδα και ο ΕΟΤ δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το National Geographic Traveler Food Festival που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο. Η ανάδειξη και η προβολή της ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό και γενικότερα του γαστρονομικού τουρισμού είναι ένας από τους βασικούς άξονες της στρατηγικής του ΕΟΤ για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού. Η ενίσχυση του τουρισμού εμπειρίας αναδεικνύει το μοναδικό τουριστικό μας προϊόν και πολύ περισσότερο την αυθεντικότητα του τόπου μας. Θα ήθελα να συγχαρώ την υπηρεσία ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας, τους σεφ που πήραν μέρος με τις δημιουργικές συνταγές τους, καθώς κι όλους συμμετέχοντες για την επιτυχία της ελληνικής παρουσίας. Όλοι μαζί, με καλή συνεργασία, μπορούμε να πετύχουμε ακόμη περισσότερα για την ελληνικό τουρισμό» δήλωσε από την Αθήνα ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης.
Δύο περίπτερα ΕΟΤ – Συμμετοχές
Για την φετινή συμμετοχή της Ελλάδας εξασφαλίστηκαν από τον ΕΟΤ, δύο περίπτερα καθώς και η χορηγία του «Cinnamon Theatre» (ενός από τα δύο θέατρα παρουσιάσεων masterclass της έκθεσης) όπου η Ελλάδα είχε την δυνατότητα να παρουσιάσει ελληνικές συνταγές με τοπικά προϊόντα και το κοινό να δοκιμάσει τα ελληνικά πιάτα. Τα masterclasses που παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια της έκθεσης πλαισιώθηκαν από τους παρακάτω συμμετέχοντες:
- Περιφέρεια Κρήτης , μέσω των chefs του ξενοδοχειακού ομίλου Aldemar Hotels
- Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μέσω της chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
- Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέσω των chefs του ξενοδοχειακού ομίλου Mitsis Hotels
- Οργανισμός Προβολής Θεσσαλονίκης μέσω του σεφ Γιώργου Παλησίδη & Δήμος Θεσσαλονίκης, πρωτεύουσα γαστρονομίας της UNESCO μέσω των chefs του ERGON.
- Ειρήνη Τζώρτζογλου, νικήτρια σεφ του Masterchef UK 2019
- Τηλέμαχος Αργυρίου, chef του εστιατορίου Kalimera London
- Symposio, γαστρονομική δράση του ξενοδοχειακού ομίλου Aldemar Hotels
Κατά την διάρκεια των δύο ημερών του Φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκαν στα Ελληνικά περίπτερα είκοσι masterclasses και συνολικά τριάντα οκτώ διαφορετικές παρουσιάσεις ελληνικών συνταγών, τοπικών προϊόντων, ελληνικών κρασιών και ποτών.
Εκτός από τα masterclasses των Ελλήνων σεφ που ταξίδεψαν από την Ελλάδα για το Φεστιβάλ, το πρόγραμμα συμπεριλάμβανε παρουσίαση vegan ελληνικών συνταγών από την influencer/plant based chef Nikki Webster, τα ελληνικά δημοφιλή εστιατόρια του Λονδίνου The Life Goddess και Ergon, με ιδιαίτερη βαρύτητα στην παρουσίαση ελληνικών μοναδικών συνταγών όπως γιουβαρλάκια, σφακιανή πίτα, τραχανά Λέσβου με ούζο και γαρίδες, Κρητικά σαλιγκάρια γιαχνί, Κερκυραϊκή παστιτσάδα κ α.
Η γνωστή στο βρετανικό κοινό σεφ και νικήτρια του Masterchef 2019 στο Ην. Βασιλείο, Ειρήνη Τζώρτζογλου εκτός από τα masterclasses με κριθαρώτο μελιτζάνας, έδωσε μαθήματα γευσιγνωσίας για την διαφοροποίηση του Ελληνικού παρθένου ελαιόλαδου και του ελληνικού μελιού, ενώ στο περίπτερο διαμορφωμένο ως ελληνικό deli προσφέρθηκε φέτα Δωδώνης, γίγαντες από την εταιρία ελληνικών προϊόντων Odysea, μελεκούνια από τη Ρόδο, κρητικός ντάκος, μαστίχα Χίου, Μακεδονικός χαλβάς, μπουγάτσα Θεσσαλονίκης και ελληνικό καρπούζι.
Ταυτόχρονα με τα masterclasses μαγειρικής, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του μπαρ του περιπτέρου, πραγματοποιήθηκε οινογνωσία κρητικών οίνων με την υποστήριξη του Wines of Crete από τον σομελιέ Κλέαρχο Κανελλάκη, degustasion τσίπουρου, παραδοσιακός ελληνικός καφές με λουκούμια Σύρου, φραπέ με τσουρέκι Θεσσαλονίκης αλλά και cocktails μαστίχας από την Axia και masterclass κοκτείλς από τον mixologist / Ambassador του Metaxa, Χάρη Γεράκη.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι επισκέπτες μπορούσαν να συμμετέχουν σε διαγωνισμό με έπαθλο για δύο τυχερούς νικητές ένα ταξίδι στην Κέρκυρα ευγενική προσφορά του Τour Οperator Sunvil και δωρεάν διαμονές στην Χίο, από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
Στην έκθεση εκτός των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης των ελληνικών προορισμών που συμμετείχαν, παρευρέθηκε και η Υφυπουργός Τουρισμού κα. Σοφία Ζαχαράκη η οποία συμμετείχε ενεργά σε όλες τις δράσεις του ελληνικού περιπτέρου, πραγματοποίησε συνεντεύξεις και συνομίλησε με πληθώρα δημοσιογράφων και influencers, προωθώντας περαιτέρω την ελληνική γαστρονομία και τον οινοτουρισμό.
Ιδιαίτερη μνεία έγινε από το κοινό και τους συνεκθέτες για το εικαστικό του περιπτέρου που φιλοτεχνήθηκε αποκλειστικά για την Ελλάδα από την καλλιτέχνη γραφίστρια Silja Goetz, προβάλλοντας την ελληνικότητα και την σύνδεσή της με την γαστρονομία. Η μεγάλη απήχηση της ελληνικής συμμετοχής στην έκθεση ήταν έκδηλα εμφανής και από την μεγάλη κάλυψη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των ελληνικών πιάτων από influencers που επισκέφθηκαν την έκθεση.
04/11 20:00
Γαστρονομικός τουρισμός | Η ΕΕ αναδεικνύει και προστατεύει 114 ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα
04/11 17:25
Ξενοδοχεία/ Απευθείας κρατήσεις: Ραγδαία αύξηση των πωλήσεων από κινητά – Οι νέες προκλήσεις
04/11 16:57
Διαβούλευση ΜΠΕ για κατασκευή πεντάστερου ξενοδοχείου στην Κω
04/11 16:54
Κ.Μητσοτάκης | Τουριστικές επενδύσεις 1 δισ. ευρώ στην Ερμιονίδα
04/11 15:37
04/11 15:14
Διαγωνισμός για τη συντήρηση κρηπιδώματος του Παλαιού Λιμένα Μυκόνου
04/11 14:51
Τουρισμός | Oι Βρετανοί επέλεξαν Τουρκία το 2024 - πρώτη αγορά με 3,7 εκατ. αφίξεις στο 9μηνο (+17%)
04/11 14:30
ΕΟΤ Σκανδιναβίας: Προβολή της Ελλάδας στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα της Σουηδίας
04/11 14:05
FedHATTA/ HATTA: 1η Παγκόσμια Συνάντηση της WTAAA σε Αθήνα και Κρήτη στις 6-11 Νοεμβρίου
04/11 13:34
Ο Γερμανός Πρόεδρος πήρε μια γεύση από την πρωτοβουλία TUI Field to Fork στην Κρήτη
04/11 12:58
H Σκιάθος στον Ευρωπαϊκό χάρτη αειφόρου πολιτιστικού τουρισμού
04/11 12:41
04/11 12:32
Η μοναδικότητα της Τήλου μέσα από τη συνεργασία Marketing Greece και Δήμου
04/11 12:25
ΥΠΠΟ: Εγκρίθηκαν οι μελέτες για τον εκσυγχρονισμό του Μουσείου Ζακύνθου
04/11 11:47
Τουρισμός | 2,7 εκατομμύρια επισκέπτες επέλεξαν την Τουρκία για ψώνια στο 9μηνο- πόσα ξόδεψαν
04/11 11:38
Transavia France: Νέες προσθήκες Ελληνικών προορισμών το καλοκαίρι του 2025
04/11 11:36
Αναπτυξιακός Νόμος | Εγκρίθηκαν 162 επενδύσεις στον τουρισμό
04/11 10:35
Aegean Airlines: Διευρύνεται η χειμερινή σύνδεση Θεσσαλονίκη – Άμστερνταμ μέσα στο καλοκαίρι
04/11 10:31
ΗΠΑ | Recommend Awards 2024: Η Ελλάδα δεύτερος καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός
04/11 07:17
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Eκπόνηση μελέτης για τον θαλάσσιο τουρισμό
04/11 07:13
04/11 07:11
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Δράσεις ανάδειξης μνημείων, αρχαιολογικών χώρων και μουσείων
04/11 07:05
04/11 07:01
03/11 07:37
03/11 06:25
02/11 20:52
02/11 20:32
GBR Consulting | Ελληνικός τουρισμός 2024: Αυξημένα έσοδα κατά 10,8% είχαν τα ξενοδοχεία στο 9μηνο
02/11 12:16
Η Ryanair μειώνει τις πτήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2025 λόγω αύξησης φόρου
02/11 07:24
02/11 06:27
Στον Πειραιά το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας
01/11 18:30
Thessaly Evros Pass: Αυξάνονται τα ποσά των άυλων ψηφιακών χρεωστικών καρτών για τη Φάση 3
01/11 18:24
01/11 18:16
Ο τουρισμός στην Αθήνα | Για πέμπτο, συνεχόμενο, μήνα μειώθηκε η πληρότητα στα ξενοδοχεία
01/11 14:46
H Booking.com βοηθά τα συνεργαζόμενα καταλύματα να λάβουν αναγνωρισμένη πιστοποίηση βιωσιμότητας
01/11 14:25
01/11 11:57
Business Insider | H Ίος ανάμεσα στα 100 πιο όμορφα και αυθεντικά νησιά του κόσμου
01/11 11:23
Σύντομα θα αντιμετωπίσουμε μια κρίση χωρητικότητας στις αερομεταφορές
01/11 10:36
Τουρισμός | ForwardKeys: Πώς οι προορισμοί θα αντιμετωπίσουν την εποχικότητα
01/11 10:16
Ισπανικός τουρισμός 2024 | Νέο ρεκόρ αφίξεων και εισπράξεων τον Σεπτέμβριο και το 9μηνο
01/11 10:01
Τουρκικός τουρισμός 2024 | 49,2 εκατ. επισκέπτες, 47 δισ.δολ. τα έσοδα στο 9μηνο
01/11 06:24
Άδειες για χρήση νερού από γεωτρήσεις σε ξενοδοχεία σε Πιερία και ‘Άγιο Νικόλαο Κρήτης
01/11 06:22
01/11 06:20
Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες μπροστά από ξενοδοχεία σε Καμένα Βούρλα και Ουρανούπολη
01/11 06:18
01/11 06:16
Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ετοιμάζεται Οργανισμός Διαχείρισης και Προώθησης Τουρισμού
31/10 21:02
Τουρισμός | Νομοσχέδιο για τη βραχυχρόνια μίσθωση με προδιαγραφές λειτουργίας και ασφάλειας
31/10 16:48
Οι δράσεις και οι νέες πρωτοβουλίες της Marketing Greece για την ενδυνάμωση του brand Ελλάδα
31/10 15:24
Weekend in Tweed: Οι Σπέτσες κατακλύστηκαν από κλασικά ποδήλατα και vintage εμφανίσεις
31/10 15:14
Έκθεση για την προβολή και προώθηση της Μακεδονικής Κουζίνας
31/10 14:37
Telegraph Travel | «Καλύτερη Αεροπορική Εταιρεία στον Κόσμο» η Emirates
31/10 11:17
31/10 10:48
Αξιοπιστία και ασφάλεια online στα ταξίδια στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
31/10 10:32
31/10 06:58
Αξιοποίηση της τοποθεσίας Καταρράκτες στην περιοχή Ποτάμι της Σάμου
31/10 06:54
Δωρεές έργων τέχνης στη Δημοτική Πινακοθήκη Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη
31/10 06:05
31/10 06:02
31/10 05:09
Αλβανία: Επενδυτικό πρότζεκτ για τη δημιουργία του σημαντικότερου κέντρου εκθέσεων στα Βαλκάνια
30/10 22:06
Τουρισμός | Το απίστευτο τεστ της ΙΑΤΑ: προ των θυρών το απόλυτο ψηφιακό αεροπορικό ταξίδι
30/10 15:19
Μονοπάτια «Στα χνάρια του Ασκληπιού» για περίπατο και ποδηλασία στον Δήμο Τρικκαίων
30/10 14:42
Στην τελική ευθεία η Μαρίνα Μεγάλων Σκαφών (mega yacht) στην Κέρκυρα
30/10 14:03
30/10 12:59
30/10 12:35
30/10 12:15
Υπερτουρισμός, Φέρουσα Ικανότητα Προορισμών και Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό
30/10 11:50
30/10 11:34
Το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου - Πράσινος προορισμός η Κρήτη, ο πρώτος στόχος
30/10 11:07
Voucher τουρισμού | Εκπαιδευτικό επίδομα 1250€ για 250 ώρες κατάρτισης εξ αποστάσεως
30/10 10:48
Ο ταξιδιωτικός τομέας υστερεί στην υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης
30/10 10:15
Βιώσιμος τουρισμός | Ο Dertour αναδεικνύει καταλύματα και περιηγήσεις με πιστοποίηση αειφορίας
30/10 10:03
ΞΕΕ | Δεν είναι ξενοδοχείο το κατάλυμα στο Αμύνταιο με τη δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα
30/10 09:56
Ο πρώην υπουργός Τουρισμού υποψήφιος για Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού
30/10 09:38
30/10 07:38
Εργασίες αποκατάστασης σε διατηρητέο κτήριο με χρήση ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη
30/10 07:37
Χαλκίδα: Τουριστική αξιοποίηση των εγκαταστάσεων και εκτάσεων του πρώην εργοστασίου ΣΕΛΜΑΝ
30/10 07:31
Κηφισιά: Θετική γνωμοδότηση για χρήση Γραφείων σε διατηρητέο (ξενοδοχείο ΠΑΛΛΑΣ)
30/10 07:30
30/10 07:26
Δήμος Γορτυνίας: Αίτημα για ένταξη στο πρόγραμμα κρατικών ενισχύσεων Καταδυτικού Τουρισμού
29/10 15:14
29/10 14:43
29/10 13:56
Η Κρήτη και ο Νίκος Καζαντζάκης συνάντησαν τη Νέα Υόρκη και το Νέο Κόσμο
29/10 13:50
Ε.Ξ. Μαγνησίας | Έκκληση στα μέλη για μαζική συμμετοχή στις εκλογές για νέο Δ.Σ.
29/10 13:43
H Αντιπροσωπεία της Ε.Ε. στην Ελλάδα θεσμικός υποστηρικτής του 41ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας
29/10 13:37
29/10 12:32
Volkswagen, η drama queen; - Κρίσιμες ώρες για το "DNA" της Γερμανίας...
29/10 12:30
Ο Κωνσταντίνος Τριανταφύλλης στη Γενική Διεύθυνση της MINDHAUS
29/10 10:00
Ξενοδοχεία | Το πρώτο Wyndham στον Πειραιά - συνεργασία με τον όμιλο DKG Development
29/10 09:52
29/10 09:47
Περιφέρεια Κρήτης | Προβολή της Κρήτης στις αγορές της Ολλανδίας και του Βελγίου
29/10 09:18
29/10 08:59
29/10 07:26
Μη έγκριση αυθαίρετης υπόγειας πισίνας στη μελέτη ανέγερσης 5άστερου ξενοδοχείου στην Ίο
29/10 07:25
Δήμος Μετεώρων: Διαγωνισμός εκμίσθωσης για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος
29/10 07:22
ΕΟΤ: Tαξίδι εξοικείωσης στην Πελοπόννησο για Σέρβους τουριστικούς πράκτορες
29/10 07:18
28/10 11:56
28/10 11:15
Ξενοδοχεία | Μελέτη: Γιατί οι κριτικές χωρίς λέξεις δίνουν υψηλότερη βαθμολογία
28/10 07:23
Συμμαχία American Hotel & Lodging Association και Procure Impact για την αξιοπρέπεια στην εργασία
27/10 22:03
Τι λέει το υπουργείο Τουρισμού για το κατάλυμα στο Λιμνοχώρι Αμυνταίου και τη δηλητηρίαση πελατών
Αναπτυξιακός Νόμος | Εγκρίθηκαν 162 επενδύσεις στον τουρισμό
Transavia France: Νέες προσθήκες Ελληνικών προορισμών το καλοκαίρι του 2025
Aegean Airlines: Διευρύνεται η χειμερινή σύνδεση Θεσσαλονίκη – Άμστερνταμ μέσα στο καλοκαίρι
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Eκπόνηση μελέτης για τον θαλάσσιο τουρισμό
Τουρισμός | Oι Βρετανοί επέλεξαν Τουρκία το 2024 - πρώτη αγορά με 3,7 εκατ. αφίξεις στο 9μηνο (+17%)
Τουρισμός | 2,7 εκατομμύρια επισκέπτες επέλεξαν την Τουρκία για ψώνια στο 9μηνο- πόσα ξόδεψαν
Ο Γερμανός Πρόεδρος πήρε μια γεύση από την πρωτοβουλία TUI Field to Fork στην Κρήτη
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Δράσεις ανάδειξης μνημείων, αρχαιολογικών χώρων και μουσείων
ΗΠΑ | Recommend Awards 2024: Η Ελλάδα δεύτερος καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός
FedHATTA/ HATTA: 1η Παγκόσμια Συνάντηση της WTAAA σε Αθήνα και Κρήτη στις 6-11 Νοεμβρίου
Η μοναδικότητα της Τήλου μέσα από τη συνεργασία Marketing Greece και Δήμου
GBR Consulting | Ελληνικός τουρισμός 2024: Αυξημένα έσοδα κατά 10,8% είχαν τα ξενοδοχεία στο 9μηνο
ΕΟΤ Σκανδιναβίας: Προβολή της Ελλάδας στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα της Σουηδίας
H Σκιάθος στον Ευρωπαϊκό χάρτη αειφόρου πολιτιστικού τουρισμού
ΥΠΠΟ: Εγκρίθηκαν οι μελέτες για τον εκσυγχρονισμό του Μουσείου Ζακύνθου
Διαγωνισμός για τη συντήρηση κρηπιδώματος του Παλαιού Λιμένα Μυκόνου
Κ.Μητσοτάκης | Τουριστικές επενδύσεις 1 δισ. ευρώ στην Ερμιονίδα
Διαβούλευση ΜΠΕ για κατασκευή πεντάστερου ξενοδοχείου στην Κω
Ξενοδοχεία/ Απευθείας κρατήσεις: Ραγδαία αύξηση των πωλήσεων από κινητά – Οι νέες προκλήσεις
( 0 )