Η Emirates παρέχει 300 επιλογές vegan γευμάτων στις πτήσεις της
H Emirates καταγράφει 40% αύξηση της ζήτησης γευμάτων φυτικής προέλευσης στις πτήσεις της τον Ιανουάριο, γεγονός που προκύπτει από το «Veganuary», το παγκόσμιο κίνημα που προωθεί τα οφέλη της vegan διατροφής εδώ και μία δεκαετία. Με στόχο να καλύψει αυτή τη ζήτηση και το 2024, η αεροπορική εταιρεία παρουσιάζει μια σειρά από vegan πιάτα που θα παρέχονται στις πτήσεις και στα σαλόνια αναμονής, προσθέτοντας ακόμη περισσότερες επιλογές στο vegan μενού της, με περισσότερες από 300 φυτικές συνταγές.
Τα Vegan γεύματα της Emirates σε αριθμούς
- Το 2023, η Emirates παρείχε περισσότερες από 300 επιλογές vegan γευμάτων με εναλλαγή σε 140 προορισμούς, καταγράφοντας σημαντική αύξηση συγκριτικά με τις 180 συνταγές που παρείχε κατά τη διάρκεια του 2022.
- Το 2023, η Emirates παρείχε συνολικά περισσότερα από 450.000 γεύματα φυτικής προέλευσης κατά τη διάρκεια των πτήσεών της, συγκριτικά με τα 280.000 φυτικά γεύματα που παρείχε το 2022.
- Η κατανάλωση vegan γευμάτων έχει αυξηθεί κατά 40% σε ετήσια βάση, ακολουθώντας την αύξηση των επιβατών. Ωστόσο, σε ορισμένες περιοχές, η κατανάλωση vegan γευμάτων είναι μεγαλύτερη από την αύξηση των επιβατών – ενδεικτικά η Αφρική σημείωσε 4% αύξηση, η Νοτιοανατολική Ασία 5% αύξηση και η Μέση Ανατολή 34% αύξηση.
- Η μεγαλύτερη αύξηση στην κατανάλωση vegan γευμάτων σημειώθηκε στην Οικονομική Θέση.
- Σημαντικές αυξήσεις σημειώθηκαν στις πτήσεις της Emirates προς την Κίνα, την Ιαπωνία και τις Φιλιππίνες.
- Επιπλέον, πολλά μέλη του πληρώματος καμπίνας της Emirates ακολουθούν διατροφή με προϊόντα φυτικής προέλευσης, με την Emirates να έχει εισάγει vegan γεύματα για τα μέλη του πληρώματος καμπίνας από το 2018.
Η vegan κουζίνα της Emirates σε όλες τις θέσεις
Στην Οικονομική θέση, οι επιβάτες της Emirates μπορούν να απολαύσουν πιάτα, όπως κρέπες ρεβιθιού γεμιστές με καρότο, πιπεριές, μανιτάρια και ντομάτα κονσκασέ, φριτάτα με κολοκύθα, κοτόπουλο τίκα μασάλα με τόφου, ρεβίθια στιφάδο και ρύζι πιλάφι με μαιντανό και σπανάκι baby. Τα γεύματα συνοδεύονται από πεντανόστιμα επιδόρπια, όπως μους καρύδας με κομπόστα μάνγκο, ζουμερό κέικ μπανάνας με κομμάτια σοκολάτας ή λαχταριστή πουτίγκα σοκολάτας με κακάο.
Στην Premium Οικονομική θέση, οι επιβάτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν θρεπτικά και νόστιμα πιάτα, όπως jackfruit με κάρυ και ρύζι basmati ή στιφάδο με κάστανο και κολοκύθια, ενώ για επιδόρπιο ελαφρύ cheesecake σοκολάτας με τόφου ή παρφέ βατόμουρου με κομπόστα πορτοκαλιού.
Στη Διακεκριμένη θέση, προσφέρεται μια σειρά από κομψά και δημιουργικά επιμελημένα πιάτα, όπως ψητό κουνουπίδι με σιτάρι, καραμελωμένο αχλάδι και πέστο lovage ή ζεστό ραγού από ασιατικό τόφου και μανιτάρι shiitake με νουντλς φασολιού. Για όσους επιβάτες επιθυμούν να απολαύσουν ένα επιδόρπιο, προσφέρεται κέικ με τροπική καρύδα και ανανά ή cheesecake σοκολάτας, συνοδευόμενο από γλυκό πουράκι μαύρης σοκολάτας και κομπόστα φράουλας.
Στην Πρώτη θέση, οι επιβάτες θα απολαύσουν εξαιρετικές επιλογές των vegan γευμάτων της Emirates, όπως κρεμώδες κέικ πολέντας με ραγού μανιταριών και θυμάρι, και σοταρισμένο σπανάκι περιχυμένο με πλούσιο χυμό λαχανικών. Τα κυρίως γεύματα παρέχουν μια έκρηξη εκλεπτυσμένων γεύσεων, αφού περιλαμβάνουν μελιτζάνες με κάρυ, ρύζι και πατάτες με κουρκουμά, με καρύδα και chutney μέντας. Tα επιδόρπια χαρακτηρίζονται για τις γευστικές αντιθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της πικρής γεύσης από ραβέντι με σαρλότ φράουλας, κρέμα σαντιγύ και tuille βατόμουρου ή το δελεαστικό ζεστό ζαχαρωτό σοκολάτας, με σάλτσα αλατισμένης καραμέλας και κρέμα σαντιγί από κάσιους.
Εντός του 2024, η Emirates αναμένεται να προσθέσει στο μενού της ένα εύρος από νέα vegan κυρίως γεύματα και σνακ, όπως μάφιν φρούτων και vegan πίτσα, καθώς και μια σειρά από απολαυστικά επιδόρπια, όπως κέικ σοκολάτας με πεκάν, κέικ φιστίκι με βατόμουρο και κέικ βατόμουρο με σπόρους τόνκα.
Οι επιβάτες της Πρώτης Θέσης θα έχουν τη δυνατότητα να προ-παραγγείλουν τα vegan γεύματα που επιθυμούν να δοκιμάσουν κατά τη διάρκεια της πτήσης τους και στα σαλόνια αναμονής της Emirates. Ακόμη, όσοι επιθυμούν μπορούν να ζητήσουν vegan γεύματα σε όλες τις πτήσεις της Emirates και σε όλες τις κατηγορίες θέσεων έως και 24 ώρες πριν από την αναχώρηση.
Τα καλύτερα υλικά για vegan συνταγές από όλο τον κόσμο
Η Emirates συνεχίζει να αναβαθμίζει τη γαστρονομική εμπειρία εν πτήση, με προϊόντα υψηλής ποιότητας που προέρχονται από κάθε γωνιά του πλανήτη. Μεταξύ άλλων, μερικά από τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή γευμάτων είναι: φυτικές πρωτεΐνες από την Beyond Meat της Καλιφόρνιας, πρωτεΐνες σόγιας από τη Σιγκαπούρη και την Arlene που έχει έδρα στα ΗΑΕ, τόφου Qian Ye από την Ιαπωνία, βιολογική και vegan μαύρη σοκολάτα από την Linnolat στη Γαλλία, μαργαρίνη vegan από τη MeisterMarken στη Γερμανία, vegan κάρυ από την Pantai στην Ταϊλάνδη και γάλα αμυγδάλου Koita από την Ιταλία. Η Emirates χρησιμοποιεί επίσης φρέσκα λάχανα και μαρούλια από την Bustanica, που παράγονται στη μεγαλύτερη υδροπονική φάρμα στον κόσμο, μέσω της κοινοπραξίας της Emirates Flight Catering. Τα προϊόντα της Bustanica καλλιεργούνται χωρίς φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα ή χημικά και οι επιβάτες της Πρώτης και της Διακεκριμένης Θέσης μπορούν να απολαύσουν φρέσκα φυλλώδη λαχανικά σε ορισμένα πιάτα, όπως μαρούλια, ρόκα, χόρτα και σπανάκι.
Η ιστορία των vegan γευμάτων στην Emirates
Η Emirates παρέχει επιλογές vegan γευμάτων στους επιβάτες της από τη δεκαετία του 1990. Αρχικά, η παροχή vegan γευμάτων επικεντρώνονταν σε συγκεκριμένα δρομολόγια, όπως στην Αντίς Αμπέμπα, όπου τα vegan γεύματα απαιτούνται κατά τη διάρκεια ορισμένων περιόδων όπως στη νηστεία, καθώς και σε άλλες περιοχές που ενθαρρύνουν τη vegan διατροφή για θρησκευτικούς λόγους. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, τα vegan γεύματα έχουν γίνει πολύ δημοφιλή στα δρομολόγια προς τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, ορισμένους ευρωπαϊκούς και ασιατικούς προορισμούς, ενώ η Emirates έχει καταγράψει σημαντική αύξηση του ενδιαφέροντος για vegan γεύματα την τελευταία δεκαετία συνολικά. Ένα γκουρμέ vegan μενού συμπεριλήφθηκε το 2022 στην Πρώτη και τη Διακεκριμένη Θέση, παρέχοντας ακόμη περισσότερες επιλογές στους επιβάτες της Emirates που ακολουθούν έναν vegan τρόπο ζωής ή απλά αναζητούν μια υγιεινή και ελαφριά επιλογή γεύματος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους
- 1) Ryanair | 3,7 εκατ. θέσεις για Ελλάδα το καλοκαίρι του 2025
- 2) AEGEAN | Ιστορικό ρεκόρ στην επιβατική κίνηση και κύκλο εργασιών στο 9μηνο
- 3) Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών | Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία Best IPO Communications
- 4) Juneyao Airlines: Συνεργασία κοινού κωδικού με την Aegean για 7 συνδέσεις από την Αθήνα
16/11 19:59
Ιταλία: Μέτρα κατά του υπερτουρισμού στην Πομπηία - όριο 20.000 επισκεπτών την ημέρα
16/11 14:10
16/11 11:45
Κομισιόν | Ελληνική οικονομία: Ανάπτυξη πάνω από 2% μέχρι και το 2026
16/11 11:21
16/11 11:20
Συνεργασία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Λάρισας και του Ελληνικού Δικτύου Δήμων με Ποτάμια
16/11 01:13
Θετικά τα μηνύματα για τη Σαντορίνη από την WTM | Στόχος η επαναφορά της στην κορυφή
16/11 01:08
Philoxenia 2024 | «Δυτική Μακεδονία: Ένα ταξίδι πέρα από το συνηθισμένο»
15/11 15:49
15/11 15:12
Επιμελητήριο Ηρακλείου | Σχολή Επαγγελματία Πιτσαδόρου Ιταλικής Πίτσας με πιστοποίηση
15/11 15:01
Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων | Ποιοι εκλέχτηκαν για το νέο Δ.Σ.
15/11 14:56
15/11 14:52
Η Μήλος στους κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο για συνέδρια και επαγγελματικά ταξίδια
15/11 14:50
Oceania Cruises: Τρεις νέες κρουαζιέρες με Ελληνικά λιμάνια το 2026
15/11 14:09
FedHATTA/ HATTA: Οι διεθνείς επαγγελματίες του οργανωμένου τουρισμού γνωρίζουν την Κρήτη
15/11 12:35
Τουρισμός: Η Σουηδία πρώτη χώρα στον κόσμο με εμπορικό σήμα, για να μην μπερδεύονται οι ταξιδιώτες!
15/11 11:59
"Ετοιμάζω ολοκληρωμένη και σύγχρονη ευρωπαϊκή στρατηγική για τον τουρισμό"
15/11 11:52
15/11 11:20
HOTREC: H Booking.com δεν συμμορφώθηκε με την Ευρωπαϊκή οδηγία για τις Ψηφιακές Αγορές
15/11 10:26
Πτώση στις παγκόσμιες πωλήσεις προσωπικών ειδών πολυτελείας το 2025
15/11 07:53
15/11 07:51
Μελέτη για την κλιματική αλλαγή και τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη σε Καβάλα και Θάσο
15/11 07:43
15/11 07:37
Δημιουργία Ψηφιακής Κιβωτού της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα
15/11 07:34
14/11 23:06
14/11 22:41
Τουρισμός | Τι προβλέπει το επικρατέστερο σενάριο για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Θήρας
14/11 22:36
14/11 17:59
AEGEAN | Ιστορικό ρεκόρ στην επιβατική κίνηση και κύκλο εργασιών στο 9μηνο
14/11 17:19
Τα τουριστικά έσοδα αποπληθωρισμένα είναι σαφώς χαμηλότερα από το 2019
14/11 16:54
14/11 16:45
Ε.Ξ. Μεσσηνίας | Υπάρχει μια απαξίωση του ξενοδοχειακού κλάδου εκ μέρους της κυβέρνησης
14/11 16:39
Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών | Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία Best IPO Communications
14/11 15:19
TUI: Πιο ισχυρή παρουσία στην Τσεχία – Τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός η Κρήτη
14/11 14:30
14/11 14:18
Όλη η Ελλάδα on line! Αυξανόμενη χρήση του διαδικτύου, των social media και των online αγορών
14/11 14:07
14/11 13:41
14/11 13:28
14/11 12:49
«Πράσινο φως» για το Καταδυτικό Πάρκο στους Φούρνους Ικαρίας
14/11 12:39
14/11 12:16
Juneyao Airlines: Συνεργασία κοινού κωδικού με την Aegean για 7 συνδέσεις από την Αθήνα
14/11 12:10
14/11 11:59
Lufthansa | 11 ελαφρά τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση πάνω από τον Ατλαντικό
14/11 11:46
SPIEGEL Online | Tο χωριό της Πελοποννήσου που μάχεται με τον αφανισμό
14/11 11:28
Ξενοδοχεία | Τα οφέλη από μια βιώσιμη προσέγγιση των τροφίμων
14/11 07:15
14/11 07:10
Δωρεά γλυπτού μνημείου θυμάτων Τεμπών στον δήμο Θεσσαλονίκης
14/11 07:06
14/11 07:04
14/11 07:00
13/11 16:47
13/11 16:19
Τουρισμός: Οι Βρετανοί και oι Αμερικανοί αποφεύγουν τις περιόδους υψηλής ζήτησης για ταξίδια
13/11 15:17
13/11 14:44
Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών | ΙΟΒΕ: Προτάσεις για την ευημερία πολιτών και επιχειρήσεων
13/11 14:33
Air France | Δωρεάν Wi-Fi εξαιρετικά υψηλής ταχύτητας σε όλα τα αεροσκάφη της
13/11 14:28
13/11 14:20
Όμιλος Jet2.com και Jet2holidays | 13η βάση στο Λούτον το 2025 με πτήσεις και σε ελληνικά νησιά
13/11 14:14
Όμιλος Lufthansa | 12.000 εβδομαδιαίες πτήσεις σε 300 προορισμούς το καλοκαίρι του 2025
13/11 14:03
Wyndham Travel Packages: Νέα δυνατότητα κράτησης διαφορετικών υπηρεσιών για τα μέλη Wyndham Rewards
13/11 13:02
Condor: Αυξημένη συχνότητα πτήσεων σε 9 δρομολόγια προς Ελλάδα το καλοκαίρι του 2025
13/11 12:52
Aegean Airlines: Πτήσεις κοινού κωδικού με την Discover για καλοκαιρινές συνδέσεις από τη Γερμανία
13/11 12:17
Η Κρήτη φλερτάρει με το 1 εκατ. αφίξεις από τη βρετανική αγορά | +10% οι προκρατήσεις για το 2025
13/11 11:39
Ελληνικός τουρισμός: +18,3% οι αφίξεις Ινδών στην Ελλάδα το περασμένο 12μηνο
13/11 11:28
"Κορυφαίος Αναδυόμενος Προορισμός" η Κάρπαθος στα Greek Travel Awards στην WTM του Λονδίνου
13/11 11:13
COP29: Δυναμική ένταξη του τουρισμού στις δράσεις για την κλιματική αλλαγή
13/11 10:45
TUI Care Foundation και ΑΡΧΕΛΩΝ απελευθερώνουν θαλάσσια χελώνα με πομπό στην Ελλάδα
13/11 10:26
13/11 09:45
Τουρισμός | Η Alltours αναδείχθηκε πρώτη στην εμπιστοσύνη των Γερμανών ταξιδιωτών μεταξύ των t.o.'s
13/11 07:49
Πληρωμές επιχορηγήσεων για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Ρόδο και Σαντορίνη
13/11 07:43
Υιοθεσία πάρκου Καρτερίας και νησίδας από το ξενοδοχείο Rhodos Horizon Resort
13/11 07:38
Άδειες για γεώτρηση και χρήση νερού σε ξενοδοχεία σε Μύκονο και Ρόδο
13/11 07:30
13/11 07:25
12/11 22:36
Γνώμη | Η «Αναγέννηση» του ρόλου του Ταξιδιωτικού Πράκτορα: Μια Σύγχρονη Ανάγκη
12/11 22:19
12/11 22:13
Πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής για την ανάπτυξη του αεροδρομίου της Κεντρικής Ελλάδας στην Αγχίαλο
12/11 18:23
Neue Zürcher Zeitung | Γιάννης Μπουτάρης, ένας μοναδικός πολιτικός και δήμαρχος
12/11 18:20
WELT | COP29: Γιατί πρέπει η Ελλάδα να δίνει χρήματα στο Κατάρ;
12/11 18:14
Navarino Environmental Observatory (ΝΕΟ) | Aνανέωση συνεργασίας για τα επόμενα 5 έτη
12/11 17:22
Η AEGEAN στήριξε και φέτος τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας
12/11 15:05
12/11 14:39
12/11 13:50
Philoxenia '24 | “Philoxenia & Culture”: 70 φωτογράφοι αφηγούνται την ιστορία της χώρας μας
12/11 13:45
FedHATTA/ HATTA: Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του Γιάννη Μπουτάρη
12/11 13:23
Ταξιδιωτικοί πράκτορες από τη Βόρειο Ελλάδα στο Ηράκλειο και τα Χανιά για χειμερινά πακέτα
12/11 13:10
12/11 13:07
12/11 12:40
Oι περισσότεροι φορείς στην Ελλάδα δεν αντιλαμβάνονται ότι έχουν υποστεί κυβερνοεπίθεση
12/11 11:32
12/11 10:50
Τουρισμός | Το διαδίκτυο και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες εμπνέουν τους Βρετανούς για τις διακοπές τους
12/11 07:30
Άδειες για πισίνες σε ξενοδοχεία στην Κεφαλονιά και στην Ανατολική Μάνη
12/11 07:28
Άδειες για χρήση νερού από γεωτρήσεις σε ξενοδοχεία της Μυκόνου
12/11 07:21
Ψηφιακή εφαρμογή για τα μονοπάτια του Μύθου και της Φύσης στη Ρόδο
11/11 22:28
Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής | Αυξημένες προκρατήσεις για το 2025 στη βρετανική αγορά
11/11 16:28
11/11 16:25
11/11 15:49
11/11 15:34
Τουρκικός τουρισμός | 1,5 εκατ. επιβάτες κρουαζιέρας στο 9μηνο
11/11 15:25
FedHATTA/ΗΑΤΤΑ: Η Ελλάδα στο επίκεντρο των εξελίξεων στην παγκόσμια αγορά οργανωμένων ταξιδιών
11/11 12:42
TUI: Τάση για solo ταξίδια σε all in ξενοδοχεία – Τι δείχνουν οι κρατήσεις
Θετικά τα μηνύματα για τη Σαντορίνη από την WTM | Στόχος η επαναφορά της στην κορυφή
Philoxenia 2024 | «Δυτική Μακεδονία: Ένα ταξίδι πέρα από το συνηθισμένο»
Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων | Ποιοι εκλέχτηκαν για το νέο Δ.Σ.
"Ετοιμάζω ολοκληρωμένη και σύγχρονη ευρωπαϊκή στρατηγική για τον τουρισμό"
Κομισιόν | Ελληνική οικονομία: Ανάπτυξη πάνω από 2% μέχρι και το 2026
Επιμελητήριο Ηρακλείου | Σχολή Επαγγελματία Πιτσαδόρου Ιταλικής Πίτσας με πιστοποίηση
Συνεργασία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Λάρισας και του Ελληνικού Δικτύου Δήμων με Ποτάμια
Τουρισμός: Η Σουηδία πρώτη χώρα στον κόσμο με εμπορικό σήμα, για να μην μπερδεύονται οι ταξιδιώτες!
Η Μήλος στους κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο για συνέδρια και επαγγελματικά ταξίδια
Oceania Cruises: Τρεις νέες κρουαζιέρες με Ελληνικά λιμάνια το 2026
FedHATTA/ HATTA: Οι διεθνείς επαγγελματίες του οργανωμένου τουρισμού γνωρίζουν την Κρήτη
HOTREC: H Booking.com δεν συμμορφώθηκε με την Ευρωπαϊκή οδηγία για τις Ψηφιακές Αγορές
Ιταλία: Μέτρα κατά του υπερτουρισμού στην Πομπηία - όριο 20.000 επισκεπτών την ημέρα
Πτώση στις παγκόσμιες πωλήσεις προσωπικών ειδών πολυτελείας το 2025
Δημιουργία Ψηφιακής Κιβωτού της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα
( 0 )