back to top

Η Lufthansa επεκτείνει το θερινό πρόγραμμα για το 2026 – περικοπές σε εσωτερικές πτήσεις

Οι αεροπορικές εταιρείες του ομίλου Lufthansa σχεδιάζουν σημαντική ενίσχυση του πτητικού τους προγράμματος για το καλοκαίρι του 2026, προσφέροντας συνολικά πάνω από 14.000 εβδομαδιαίες συνδέσεις προς 330 προορισμούς σε περίπου 100 χώρες.

Στον όμιλο περιλαμβάνονται οι Lufthansa, Discover Airlines, Austrian Airlines, Swiss, Brussels Airlines, Edelweiss και ITA Airways.

Νέοι και ενισχυμένοι προορισμοί

Από τη Φρανκφούρτη, η Lufthansa θα προσθέσει στο δίκτυό της το Trondheim της Νορβηγίας (τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα από 1η Μαΐου). Παράλληλα, ενισχύονται οι υπερατλαντικές γραμμές προς St. Louis, Ρίο ντε Τζανέιρο και Κέιπ Τάουν (πέντε φορές την εβδομάδα), καθώς και οι προορισμοί Raleigh/Durham, Ουάσιγκτον και Ναϊρόμπι, που θα εξυπηρετούνται πλέον καθημερινά.

Από το Μόναχο, η εταιρεία θα συνεχίσει και το καλοκαίρι τις μακρινές πτήσεις προς Σάο Πάολο και Γιοχάνεσμπουργκ, που προστέθηκαν στο δίκτυο τον χειμώνα 2025/2026.

Περικοπές σε εσωτερικές γραμμές

Αντίθετα, στο εσωτερικό της Γερμανίας, η Lufthansa περικόπτει πάνω από 50 πτήσεις συνδέσεων την εβδομάδα, επικαλούμενη λόγους κόστους.
Επηρεάζονται κυρίως οι γραμμές μεταξύ Μονάχου και Κολωνίας, Ντίσελντορφ και Βερολίνου, καθώς και μεταξύ Φρανκφούρτης και Λειψίας ή Νυρεμβέργης.
Επιπλέον, γραμμές όπως Μόναχο–Μύνστερ/Όσναμπρικ και Μόναχο–Δρέσδη τελούν «υπό αξιολόγηση».
Ο διευθύνων σύμβουλος Κάρστεν Σπορ είχε ήδη προαναγγείλει τη μείωση περίπου 100 εσωτερικών πτήσεων εβδομαδιαίως.

Παράλληλα, σταματούν από την άνοιξη οι συνδέσεις Φρανκφούρτη–Τουλούζη, Μόναχο–Ταλίν και Μόναχο–Οβιέδο. Οι επιβάτες θα μπορούν ωστόσο να φτάσουν στους δύο τελευταίους προορισμούς μέσω ανταποκρίσεων από άλλα αεροδρόμια του δικτύου.

Discover Airlines: έμφαση στις διακοπές

Η θυγατρική Discover Airlines, που εξειδικεύεται στις πτήσεις αναψυχής, διευρύνει το ευρωπαϊκό της δίκτυο. Από τη Φρανκφούρτη θα προσφέρει για πρώτη φορά πτήσεις προς Shannon (Ιρλανδία) και Brindisi (Ιταλία), καθώς και προς Λάρνακα (Κύπρος) – προορισμός που μέχρι τώρα καλυπτόταν από τη Lufthansa.

Από το Μόναχο, θα προστεθούν νέες γραμμές προς Σκιάθο και Evenes στη Νορβηγία.

Στις μακρινές αποστάσεις, η Discover θα συνεχίσει όλο τον χρόνο τη σύνδεση Φρανκφούρτη–Σεϋχέλλες, ενώ θα προστεθεί επιπλέον εβδομαδιαία πτήση προς το Λας Βέγκας, φτάνοντας συνολικά τις πέντε.

+ posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εγγραφείτε στο Newsletter

Για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία νέα.

Follow Us