Proxy Foods | Η καινοτομία και το πάθος είναι τα κλειδιά της επιχειρηματικής επιτυχίας

20 Oct 2024, 13:49 | ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

TornosNews.gr

Proxy Foods | Η καινοτομία και το πάθος είναι τα κλειδιά της επιχειρηματικής επιτυχίας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η επιτυχία δεν είναι τυχαία, αλλά προκύπτει από στρατηγικές επιλογές, σκληρή δουλειά, και την ικανότητα να ξεπερνάς τις προκλήσεις. Η δημιουργία μιας ιστορίας επιτυχίας δεν περιορίζεται μόνο στο αποτέλεσμα, αλλά περιλαμβάνει τα σωστά βήματα, την προσαρμογή σε αλλαγές, και την αξιοποίηση των κατάλληλων ευκαιριών. Τα παραπάνω συμπεράσματα, προέκυψαν από την συζήτηση του CEO και ιδρυτή της Proxy Foods, κ. Πάνου Κωστόπουλου, με την δημοσιογράφο του Patrisnews, Μαριάννα Μητροπούλου, στο πλαίσιο του Olympia Forum V.

  • Επισημαίνεται ότι η ελληνικής έμπνευσης start-up επιχείρηση Proxy Foods, χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη στο λογισμικό της προκειμένου να δημιουργήσει συνταγές για τρόφιμα και ποτά. Εδρεύει στην Ουάσινγκτον, έχει γραφεία και στην Αθήνα,

Ο κ. Κωστόπουλος μοιράστηκε την εμπειρία του σχετικά με την επιχειρηματικότητα, ανέφερε τις προκλήσεις που αντιμετώπισε, και τα βήματα που ακολούθησε για να δημιουργήσει μια επιτυχημένη επιχείρηση από το μηδέν. Μέσα από την δική του προσωπική ιστορία επιτυχίας, αναδείχθηκαν τα βασικά στοιχεία που διαμορφώνουν ένα αποδοτικό επιχειρηματικό μοντέλο και τα διδάγματα που μπορούν να αντληθούν από αυτήν.

Ο κ. Κωστόπουλος εξήγησε πως η Proxy Foods, φιλοδοξεί να κάνει disrupt στην παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων και ποτών, αφού με το λογισμικό που έχει δημιουργήσει, στρώνει τον δρόμο της τεχνητής νοημοσύνης για τις εταιρείες FnB. Όπως είπε, η καινοτομία είναι ο πυρήνας της εταιρείας του, καθώς μέσα από τα εργαλεία της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), δίνει την δυνατότητα στις εταιρείες τροφίμων και ποτών να δημιουργούν νέες ή να βελτιστοποιούν υφιστάμενες συνταγές, δίνοντας έμφαση σε προϊόντα αφενός θρεπτικά και αφετέρου φιλικά προς το περιβάλλον και τα ζώα, βγάζοντας γρήγορα πιο νέα και πιο καινοτόμα τρόφιμα και ποτά στην αγορά. Ο ίδιος τόνισε πως η επιτάχυνση της προϊοντικής καινοτομίας είναι ένα ζητούμενο και μια μεγάλη απαίτηση της εποχής τόσο λόγω της κλιματικής κρίσης, όσο και της ταχέως αναπτυσσόμενης διαδικασίας της ανάπτυξης τροφίμων παγκοσμίως.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Κωστόπουλος κλήθηκε να συμβουλέψει ανθρώπους που θέλουν να χτίσουν την δική τους ιστορία επιτυχίας. Όπως επισήμανε, το πιο σημαντικό είναι να αγαπάς πολύ αυτό που θέλεις να κάνεις, να εστιάσεις στο στόχο σου και κυρίως στο γιατί θες να κάνεις αυτό που σχεδιάζεις. «Αν έχεις ένα πολύ δυνατό γιατί, τότε θα βρεις το κάθε πώς», είπε χαρακτηριστικά.

Το Olympia Forum V συνδιοργανώνεται από την εφ. «Πατρίς» και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα