Τουρισμός | Γάλλοι ξενοδόχοι μήνυσαν την Airbnb για αθέμιτο ανταγωνισμό

24 Jun 2024, 15:30 | AIRBNB

TornosNews.gr

Τουρισμός | Γάλλοι ξενοδόχοι μήνυσαν την Airbnb για αθέμιτο ανταγωνισμό

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μια ομάδα 26 Γάλλων ξενοδόχων κινείται νομικά κατά της Airbnb, κατηγορώντας την πλατφόρμα για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Ο δικηγόρος, που τους εκπροσωπεί, Jonathan Bellaiche, κατέθεσε την αγωγή τη Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024, στο δικαστήριο της πόλης Lisieux. Τα ξενοδοχεία, που συμμετέχουν στην αγωγή, βρίσκονται σε διάφορες πόλεις (Νίκαια, Στρασβούργο, Κάννες, Αβινιόν, Λιμόζ και άλλες).

Όπως τονίζεται στην αγωγή, οι επιχειρηματικές πρακτικές της Airbnb είναι επιζήμιες για όλους τους Γάλλους ξενοδόχους. Η πλατφόρμα, όπως αναφέρεται, δεν εμφανίζει πάντα τον απαιτούμενο αριθμό εγγραφής για διαφημίσεις σε ορισμένες πόλεις. Ως εκ τούτου, οι ενάγοντες την κατηγορούν ότι δεν παρακολουθεί επαρκώς το περιεχόμενό της και είναι υπεύθυνη για παράνομες διαφημίσεις. Η Airbnb έχει αναγνωριστεί ως "εκδότης περιεχομένου" με απόφαση του Δικαστηρίου του Παρισιού την 5η Ιουνίου 2020.

«Γνωρίζουμε ότι πολλοί νοικιάζουν τα διαμερίσματά τους χωρίς άδεια, εις βάρος των ιδιοκτητών τους», δήλωσε ο δικηγόρος. Ο κ. Jonathan Bellaiche υποχρέωσε πρόσφατα την Airbnb να παράσχει έγγραφα ιδιοκτησίας για τον εντοπισμό παράνομων υπομισθώσεων.

O δικηγόρος ζητεί αποζημίωση 9,2 εκατομμυρίων ευρώ για τους ενάγοντες. Η ακροαματική διαδικασία έχει προγραμματιστεί για τις 6 Σεπτεμβρίου 2024, στο Δικαστήριο της Lisieux.

«Δεν αντιτιθέμεθα σε αυτές τις πλατφόρμες», δήλωσε η Véronique Siegel, πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ανεξάρτητων Επαγγελματιών στη Φιλοξενία. "Ωστόσο, οι συνέπειες της μη συμμόρφωσης με τη γαλλική νομοθεσία εκτείνονται πέρα ​​από τον αθέμιτο ανταγωνισμό με τον ξενοδοχειακό κλάδο. Η πλατφόρμα συμβάλλει στην πλήρη απορρύθμιση της αγοράς ενοικίων και επιδεινώνει την στεγαστική κρίση."

Διαβάστε επίσης

Τουρισμός | Τέλος στα Airbnb στη Βαρκελώνη σε 5 χρόνια ανακοίνωσε ο δήμαρχος

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα