Η Airbnb λανσάρει την υπηρεσία «co-host», επιτρέποντας στους οικοδεσπότες να προσλαμβάνουν άλλους οικοδεσπότες

19 Oct 2024, 07:46 | AIRBNB

Σοφία Κοντογιάννη

Η Airbnb λανσάρει την υπηρεσία «co-host», επιτρέποντας στους οικοδεσπότες να προσλαμβάνουν άλλους οικοδεσπότες

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Airbnb λανσάρει μια νέα δυνατότητα που επιτρέπει σε άτομα με πολλά ακίνητα, αλλά περιορισμένο χρόνο, να ενοικιάσουν το σπίτι τους σε άλλους. Η πλατφόρμα διαμονής έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο «co-hosts», δηλαδή συν-οικοδεσποτών, το οποίο απευθύνεται σε όσους θέλουν να κερδίσουν χρήματα από τα ακίνητά τους, αλλά δεν έχουν τον χρόνο να διαχειριστούν την ενοικίαση. Μέσω αυτού του δικτύου, οι ιδιοκτήτες μπορούν να βρουν συν-οικοδεσπότες που θα αναλάβουν όλη τη διαδικασία για λογαριασμό τους.

 Συν-οικοδεσπότες επιδόσεων

Οι λεγόμενοι «συν-οικοδεσπότες» είναι έμπειροι χρήστες της Airbnb, με «εξαιρετικές επιδόσεις» στη φιλοξενία επισκεπτών μέσω της πλατφόρμας, όπως αναφέρει η εταιρεία στη σχετική ανακοίνωσή της. Με μέση βαθμολογία 4,86 και αποτελούμενοι κατά 73% από Superhosts και κατά 84% από Guest Favorites, αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμοι πάνω από 10.000 συν-οικοδεσπότες σε 10 χώρες. Οι συν-οικοδεσπότες μπορούν να εντοπιστούν μέσω της εφαρμογής Airbnb, με αποτελέσματα που βασίζονται στην τοποθεσία, την εμπειρία και τον τύπο σπιτιού, εμφανίζοντας προφίλ και κριτικές των ενδεχόμενων συνεργατών.

Ο ρόλος των οι συν-οικοδεσποτών

Οι συν-οικοδεσπότες προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, από τη δημιουργία της αγγελίας και την εύρεση της σωστής τιμής για τη μεγιστοποίηση των εσόδων, έως τη διαχείριση φωτογραφιών, το ημερολόγιο, την υποστήριξη επισκεπτών και τον καθαρισμό και τη συντήρηση. Ουσιαστικά, μπορούν να αναλάβουν σχεδόν τα πάντα που χρειάζεται ένας ιδιοκτήτης για να κερδίσει χρήματα από το ακίνητό του. Περαιτέρω, ορίζουν οι ίδιοι τις αμοιβές τους, λαμβάνοντας ένα ποσοστό από το μίσθωμα.

Σχετικά, ο κ. Brian Chesky, συνιδρυτής και CEO της Airbnb, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι, με το Co-Host Network, η δουλειά αφαιρείται από τη φιλοξενία, καθώς οι ιδιοκτήτες απλά παρέχουν το σπίτι τους και η πλατφόρμα παρέχει έναν εξαιρετικό συν-οικοδεσπότη.

 Η αρχή μιας πιο εξατομικευμένης Airbnb

Ουσιαστικά, η υπηρεσία λειτουργεί ως επαγγελματική διαμεσολάβηση μεταξύ ιδιοκτητών και συν-οικοδεσποτών. Ένα από τα αιτήματα που είχε η πλατφόρμα από τους οικοδεσπότες, ήταν να μπορούν να βρουν επαγγελματίες συν-οικοδεσπότες υψηλής ποιότητας, με εξαιρετικό ιστορικό στην περιοχή τους, που να μπορούν να εμπιστευτούν, με σκοπό οι ίδιοι να μην έχουν πια καμία εμπλοκή.

Εκτός από τη νέα υπηρεσία συν-οικοδεσποτών, η Airbnb έχει πραγματοποιήσει πάνω από 50 αναβαθμίσεις στη διαδρομή του χρήστη. Αυτές περιλαμβάνουν μια νέα εισαγωγική περιήγηση στην εφαρμογή, προτεινόμενους προορισμούς με βάση το ιστορικό περιήγησης και κρατήσεων, προτεινόμενα φίλτρα, νέα διαδικασία ολοκλήρωσης της κράτησης και πληθώρα νέων επιλογών πληρωμής σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι αλλαγές αυτές έρχονται καθώς η Airbnb ανανεώνει τις υπηρεσίες της, ανταποκρινόμενη στις αυξανόμενες τάσεις για πιο εξατομικευμένες εμπειρίες. Σύμφωνα με τον κ. Chesky, εδώ και δεκαετίες, οι ταξιδιωτικές εφαρμογές ήταν ίδιες για όλους. Σήμερα, αυτό αλλάζει, προσφέροντας δεκάδες νέες δυνατότητες, οι οποίες είναι μόνο η αρχή μιας πιο εξατομικευμένης Airbnb.

 

 
 
 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα