Γαστρονομικός Τουρισμός: Ανακάλυψη της Μαγειρικής Κληρονομιάς της Κοιλάδας του Στρυμόνα
11 Nov 2024, 07:52 | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Σοφία Κοντογιάννη
Τη συμμετοχή του στη δράση με τίτλο Experience Gastronomic Tourism: Discover the Culinary Heritage of the Struma Valley, Εμπειρία Γαστρονομικού Τουρισμού: Ανακάλυψη της Μαγειρικής Κληρονομιάς της Κοιλάδας του Στρυμόνα αποφάσισε ο δήμος Θεσσαλονίκης.
Το έργο το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Cross-Border Cooperation Programme Interreg VI-A Greece – Bulgaria 2021 – 2027, με δυνητικούς εταίρους τους δήμους Σερρών και Θεσσαλονίκης, το Επιμελητήριο Σερρών, τον δήμο Blagoevgrad της Βουλγαρίας και το South-West University Neofit Rilski, περιλαμβάνει την υλοποίηση γαστρονομικών δράσεων που προάγουν τον πολιτισμό.
Ειδικότερα, οι εταίροι θα έχουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν δράσεις που αφορούν τη προώθηση και ανάδειξη της τοπικής κουζίνας μέσω του πολιτισμού και της τοπικής γαστρονομίας, ως εργαλεία προσέλκυσης ειδικού τουριστικού κοινού.
Από πλευράς του δήμου Θεσσαλονίκης, μεταξύ άλλων θα πραγματοποιηθούν δράσεις όπως Pop up Gastronomy and Wine Stage, το οποίο περιλαμβάνει μετακινούμενες εγκαταστάσεις και πλήρη εξοπλισμό παρουσιάσεων τοπικής γαστρονομίας, Wine bar, stage κουζίνας και υποδομές φιλοξενίας για 24 προσκεκλημένους.
διαβάστε ακόμα
- Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας | Η Ελλάδα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός. Eίναι μια γιορτή για τις αισθήσεις... 21/11 | 12:11
- Γαστρονομικός τουρισμός | Η ΕΕ αναδεικνύει και προστατεύει 114 ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα 04/11 | 20:00
- Στον Πειραιά το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας 02/11 | 06:27
- Φεστιβάλ Γαστρονομίας στην Κάρπαθο 08/09 | 07:56
- Γερμανικός Τύπος | Γαστρονομικοί πειρασμοί στα Χανιά και στα Σκόπια.... 05/08 | 16:17
- ΕΟΤ | Ύμνοι γερμανικού περιοδικού στην ελληνική κουζίνα 22/07 | 11:10
- Έρευνα: Η Αθήνα στις 5 κορυφαίες Ευρωπαϊκές πόλεις για γαστρονομικό τουρισμό 14/03 | 15:00
- Εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας στην Αθήνα- Με τη συμμετοχή έξι βραβευμένων Σεφ από τη Γαλλία 14/02 | 18:52
- Taste Atlas: Tουρκικά επιδόρπια εντάχθηκαν στα 100 κορυφαία του κόσμου 09/02 | 12:15
- Αποτέλεσμα μάρκετινγκ η ιταλική παραδοσιακή κουζίνα; 17/01 | 10:33
δημοφιλέστερα
- 1 Πάνω από 470 σύνεδροι από 20 χώρες στο Resort & Residential Hospitality Forum (R&R) 2024 21.11.2024 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ
- 2 Εξοχικά στην Ελλάδα αγοράζουν οι Γερμανοί - αυξημένη ζήτηση κατά 35% το 2024 21.11.2024 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 3 «Εποικοδομητικές» συζητήσεις για τον Παρθενώνα - έτος εξελίξεων για τα Γλυπτά το 2025; 21.11.2024 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
- 4 Τα ξενοδοχεία στο σταυροδρόμι της τεχνολογίας, των δεδομένων και του ανθρώπινου παράγοντα – Οι 5 τάσεις για το 2025 21.11.2024 | ΤΑΣΕΙΣ
- 5 Συστήνεται Ταμείο Απανθρακοποίησης των Νησιών 21.11.2024 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ
- 6 Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνει ο απολογισμός εισπράξεων και αφίξεων στο 9μηνο 21.11.2024 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
- 7 Δρομέας στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας ο γ.γ. της ECTAA 21.11.2024 | ΠΡΟΣΩΠΑ
- 8 ΕΞΑΑΑ προς Δήμους Αττικής | Μην αυξήσετε το τέλος παρεπιδημούντων 21.11.2024 | ΦΟΡΕΙΣ
- 9 Tripadvisor: Οι 8 φάσεις ζωής και πώς επηρεάζουν τις ταξιδιωτικές επιλογές των ανθρώπων το 2025 21.11.2024 | ΤΑΣΕΙΣ
- 10 Δράσεις βιωσιμότητας από τις μισές κορυφαίες ταξιδιωτικές επιχειρήσεις στον κόσμο 21.11.2024 | ΠΡΟΣΩΠΑ