Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας | Η Ελλάδα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός. Eίναι μια γιορτή για τις αισθήσεις...
21 Nov 2024, 12:11 | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
TornosNews.gr
Ως η Καλύτερη Ευρωπαϊκή Χώρα για τον Τουρισμό και τη Γαστρονομία βραβεύτηκε η Ελλάδα στο 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO (Conseil Européen des Confréries Enogastronomiques), που πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά. Την ειδική αυτή βράβευση την έλαβε η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη.
- Ο πρόεδρος της CEUCO κ. Ο Carlos Martin Cosme στην αναφορά του για την Ελλάδα είπε:
Υπάρχουν πιθανώς επισκέπτες στην Ελλάδα, οι οποίοι ελκύονται μόνο από την αρχαιολογία και την ιστορία της,. Κάποιοι άλλοι έλκονται από τις τουριστικές εικόνες μιας μεγάλης χώρας που τα έχει όλα.
Κλείστε τα μάτια σας και επιτρέψτε μου να σας καθοδηγήσω σε προτεινόμενες διαδρομές για όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν την ποικιλομορφία της ελληνικής κουζίνας, σταματώντας σε εμβληματικά μέρη που αναδεικνύουν τις πλούσιες γεύσεις αυτής της συναρπαστικής διατροφικής κουλτούρας.
Στην Αθήνα, μια επίσκεψη στην πολύβουη, Βαρβάκειο, Κεντρική Αγορά είναι μια γιορτή για τις αισθήσεις. Για μια πιο ιστορική γευστική εμπειρία, κατευθυνθείτε στην Πλάκα, όπου τα παραδοσιακά εστιατόρια προσφέρουν κλασικά πιάτα όπως μουσακά και σουβλάκι. Απολαύστε τη μοναδική ατμόσφαιρα των στενών πλακόστρωτων δρόμων καθώς απολαμβάνετε αυθεντικό ελληνικό φαγητό σε ένα γοητευτικό περιβάλλον.
Στη Θεσσαλονίκη ανακαλύψτε εμβληματικές γεύσεις όπως το «σουτζουκ λουκούμ» και το «κουλούρι».
Στην Κρήτη ανακαλύψτε τους γαστρονομικούς θησαυρούς, που προσφέρει το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, δοκιμάζοντας ντάκο, μια φρυγανισμένη σαλάτα με ντομάτες, τυρί φέτα και ελιές. Και μη χάσετε την ευκαιρία να γευτείτε στάκα, ένα παραδοσιακό πιάτο της περιοχής ή τα μοναδικά κρασιά της, όπως το «Βιδιανό» και το «Malvasia».
Στην Πελοπόννησο μην ξεχάσετε τα τοπικά κρασιά όπως το «Αγιωργίτικο» και το «Μοσχοφίλερο» με τυρί «κεφαλογραβιέρα».
Συμπέρασμα: Η Ελλάδα είναι κάτι πολύ περισσότερο από τουριστικός προορισμός. είναι μια γιορτή για τις αισθήσεις. Ακολουθώντας αυτές τις γαστρονομικές εκδρομές, θα βυθιστείτε στην αυθεντική ελληνική κουζίνα, ανακαλύπτοντας το πάθος και την ποικιλομορφία που κάνουν αυτή τη χώρα έναν γαστρονομικό παράδεισο.
- Η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη, στον χαιρετισμό της, μεταξύ άλλων, σημείωσε:
«Συγχαίρω θερμά όλες και όλους που συνέβαλλαν στη διοργάνωση του 21 ου Συνεδρίου της CEUCO και επέλεξαν τον Πειραιά για την πραγματοποίησή του, ενισχύοντας την αξιοσημείωτη προσπάθεια του Δήμου Πειραιά να αναδείξει την πόλη ως διεθνή προορισμό και στη γαστρονομία. Στο Υπουργείο Τουρισμού συντασσόμαστε σε αυτήν την προσπάθεια, γι' αυτό βρισκόμασταν μαζί, πριν από περίπου ένα μήνα, στο 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά, δίνοντας έμφαση στη γαστρονομία ως σημαντική παράμετρο της τουριστικής ανάπτυξης».
- Η Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Άντζελα Γκερέκου, στον χαιρετισμό της, μεταξύ άλλων, επεσήμανε:
«Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ που δώσατε την ευκαιρία στην Ελλάδα μας, η μεγάλη αυτή διοργάνωση να γίνει στον εμβληματικό Πειραιά, στον Πειραιά που αγαπάμε. Έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος του ΕΟΤ, τα τελευταία πεντέμισι χρόνια και μαζί με τα στελέχη του, προσπαθήσαμε και τον ενδυναμώσαμε, κάνοντας δημιουργικές καμπάνιες, σε μία κατεύθυνση που δείχνει την Ελλάδα ως βιώσιμο τουριστικό προορισμό και τον χειμώνα και το καλοκαίρι, που η γαστρονομία. είναι μία συγκολλητική ουσία για τις εμπειρίες των επισκεπτών στην Ελλάδα».
Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού βραβεύτηκε με την τιμή της CEUCO για την προσφορά του στον Τουρισμό και τη Γαστρονομία. Το βραβείο παρέλαβε η Πρόεδρος του ΕΟΤ.
- Κατά τη διάρκεια της τελετής των βραβείων, CEUCO AURUM AWARDS 2024 «Europe – Excellence – Enogastronomic», ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης τιμήθηκε για το σημαντικό του έργο στην πόλη. Ο κ.Μώραλης παρέλαβε το βραβείο από την κυρία Ράπτη και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας Carlos Martín Cosme και τον Αντιπρόεδρο Κωνσταντίνο Μουζάκη γι αυτήν την τιμή.
- Ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» και Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Γαστρονομίας και Οινολογίας «CEUCO» Κωνσταντίνος Μουζάκης, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε:
«Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά βρίσκεται η «καρδιά» της ευρωπαϊκής γαστρονομίας και του οίνου και ως Αντιπρόεδρος της CEUCO, με κάνει να νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος, διότι από την πρώτη στιγμή που έχω αναλάβει το «τιμόνι» για την προβολή, την προώθηση και την παρουσίαση. της ελληνικής γαστρονομίας έχουμε καταφέρει πολλά. Αυτό δείχνει την τεράστια άνοδο της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή ανάπτυξη και κατάταξη της γαστρονομίας και για αυτό η Ελλάδα σήμερα βραβεύεται. Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη που από την πρώτη στιγμή «αγκάλιασε» το συνέδριο, καθώς και την Αντιδήμαρχο Εξωστρέφειας, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Τουρισμού Ανδριάνα Ζαρακέλη και τους συνεργάτες της για την άψογη συνεργασία του συνεδρίου».
- Επίσης βραβείο πήραν για το 2024: ως καλύτερος οινοχόος ο κ. Νίκος Πολίτης, ως καλύτερος αρτοποιός ο κ.Παναγιώτης Σαχινίδης, ως καλύτερη τουριστική σχολή – γαστρονομίας η Τουριστική Σχολή της ΣΑΕΚ Αναβύσσου (το παρέλαβε η διευθύντρια κυρία Χαρά Κοβούση), ως καλύτερη ραδιοφωνική παραγωγή με θέμα τη γαστρονομία, η εκπομπή Γλυκιά Ζωή της ΕΡΤ με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και τον Νίκο Ιωαννίδη. Τέλος ειδικό βραβείο δόθηκε τον ανάδοχο του συνεδρίου Signature Travel .
διαβάστε ακόμα
- Γαστρονομικός Τουρισμός: Ανακάλυψη της Μαγειρικής Κληρονομιάς της Κοιλάδας του Στρυμόνα 11/11 | 07:52
- Γαστρονομικός τουρισμός | Η ΕΕ αναδεικνύει και προστατεύει 114 ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα 04/11 | 20:00
- Στον Πειραιά το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας 02/11 | 06:27
- Φεστιβάλ Γαστρονομίας στην Κάρπαθο 08/09 | 07:56
- Γερμανικός Τύπος | Γαστρονομικοί πειρασμοί στα Χανιά και στα Σκόπια.... 05/08 | 16:17
- ΕΟΤ | Ύμνοι γερμανικού περιοδικού στην ελληνική κουζίνα 22/07 | 11:10
- Έρευνα: Η Αθήνα στις 5 κορυφαίες Ευρωπαϊκές πόλεις για γαστρονομικό τουρισμό 14/03 | 15:00
- Εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας στην Αθήνα- Με τη συμμετοχή έξι βραβευμένων Σεφ από τη Γαλλία 14/02 | 18:52
- Taste Atlas: Tουρκικά επιδόρπια εντάχθηκαν στα 100 κορυφαία του κόσμου 09/02 | 12:15
- Αποτέλεσμα μάρκετινγκ η ιταλική παραδοσιακή κουζίνα; 17/01 | 10:33
δημοφιλέστερα
- 1 Πάνω από 470 σύνεδροι από 20 χώρες στο Resort & Residential Hospitality Forum (R&R) 2024 21.11.2024 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ
- 2 Εξοχικά στην Ελλάδα αγοράζουν οι Γερμανοί - αυξημένη ζήτηση κατά 35% το 2024 21.11.2024 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 3 «Εποικοδομητικές» συζητήσεις για τον Παρθενώνα - έτος εξελίξεων για τα Γλυπτά το 2025; 21.11.2024 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
- 4 Τα ξενοδοχεία στο σταυροδρόμι της τεχνολογίας, των δεδομένων και του ανθρώπινου παράγοντα – Οι 5 τάσεις για το 2025 21.11.2024 | ΤΑΣΕΙΣ
- 5 Συστήνεται Ταμείο Απανθρακοποίησης των Νησιών 21.11.2024 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ
- 6 Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνει ο απολογισμός εισπράξεων και αφίξεων στο 9μηνο 21.11.2024 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
- 7 Δρομέας στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας ο γ.γ. της ECTAA 21.11.2024 | ΠΡΟΣΩΠΑ
- 8 ΕΞΑΑΑ προς Δήμους Αττικής | Μην αυξήσετε το τέλος παρεπιδημούντων 21.11.2024 | ΦΟΡΕΙΣ
- 9 Tripadvisor: Οι 8 φάσεις ζωής και πώς επηρεάζουν τις ταξιδιωτικές επιλογές των ανθρώπων το 2025 21.11.2024 | ΤΑΣΕΙΣ
- 10 Δράσεις βιωσιμότητας από τις μισές κορυφαίες ταξιδιωτικές επιχειρήσεις στον κόσμο 21.11.2024 | ΠΡΟΣΩΠΑ