Άδειες για γεωτρήσεις σε ξενοδοχεία στα Σύβοτα και στο Λασίθι

02 Jul 2024, 07:46 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Άδειες για γεωτρήσεις σε ξενοδοχεία στα Σύβοτα και στο Λασίθι

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Άδειες έχουν δοθεί για γεωτρήσεις αναψυχής και πρασίνου σε δύο ξενοδοχεία στα Σύβοτα της Ηγουμενίτσας και στον ‘Αγιο Νικόλαο του Λασιθίου.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Υδάτων Ηπείρου χορήγησε άδεια διάνοιξης γεώτρησης για αναψυχή στην εταιρεία ΑΦΟΙ ΒΕΪΖΗ Ο.Ε., στη θέση Λιμένας Συβότων, με σκοπό την κάλυψη με νερό των αναγκών πλήρωσης κολυμβητικής δεξαμενής ξενοδοχείου, για άντληση υπόγειου ύδατος με ποιότητα που προσεγγίζει αυτή του θαλασσινού.

Σημειώνεται ότι το σημείο υδροληψίας ανήκει στο Υδατικό Διαμέρισμα Ηπείρου, στη Λεκάνη Απορροής Ποταμού Αχέροντος και συγκεκριμένα στο Υπόγειο Υδατικό Σύστημα Πάργας και είναι εκτός Ζώνης Δυνητικά Υψηλού Κινδύνου Πλημμύρας.

Παράλληλα, η Διεύθυνση Υδάτων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης,  χορήγησε άδεια διάνοιξης γεώτρησης για μικτή χρήση νερού, στη θέση Ίστρο Καλού Χωριού Mistral Mare στον ‘Αγιο Νικόλαο Λασιθίου, για λογαριασμό της επιχείρησης ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ-ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ-ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ-ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΦΙΛΙΠΠΑΚΗΣ Α.Ε.

 Σημειώνεται ότι η γεώτρηση προορίζεται για μικτή χρήση νερού, αναψυχής και πρασίνου, ενώ το μέγιστο βάθος ορίζεται στα 110 μέτρα.  Τέλος, η  τελική ποσότητα νερού, θα καθοριστεί κατά την φάση χορήγησης της άδειας χρήσης νερού.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα