Έτσι είναι το νέο ξενοδοχείο InterContinental Crete, το πρώτο της IHG σε Ελληνικό νησί

04 Jul 2024, 12:40 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Έτσι είναι το νέο ξενοδοχείο InterContinental Crete, το πρώτο της IHG σε Ελληνικό νησί

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του το νέο ξενοδοχείο InterContinental Crete, το πρώτο ξενοδοχείο της InterContinental Hotels & Resorts στα Ελληνικά νησιά, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον Άγιο Νικόλαο.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στον κόλπο του Μιραμπέλου. Με σύγχρονες εγκαταστάσεις, το InterContinental Crete αποτελεί κοινό εγχείρημα των IHG Hotels & Resorts, Hines και Henderson Park, και λειτουργεί υπό τη διαχείριση της Y&T Daskalantonakis Knossians Group.

Το InterContinental Crete αποτελεί την ενσάρκωση της σύγχρονης Ελληνικής φιλοξενίας και ένα από τα πρώτα που ανοίγει μετά την ανακοίνωση του brand για την μεταμορφωτική του εξέλιξη, καθώς η InterContinental αποκτά νέο όραμα για την πολυτελή ταξιδιωτική εμπειρία χτίζοντας επάνω στην κληρονομιά των 75 χρόνων ιστορίας της.

Το θέρετρο, γεμάτο με εντυπωσιακή μοντέρνα αρχιτεκτονική και υπερσύγχρονες ανέσεις, προσφέρει στους επισκέπτες ηρεμία. Περιλαμβάνει δύο εξωτερικές πισίνες υπερχείλισης με θέα στον κόλπο του Μιραμπέλου, τρία εστιατόρια εμπνευσμένα από τη Μεσόγειο με επικεφαλής τον Σύμβουλο σεφ με αστέρι Michelin, Νίκο Ρούσσο, ένα κέντρο ευεξίας εμπνευσμένο από τη φύση και διάφορες εγκαταστάσεις φιλικές προς την οικογένεια. Η εντυπωσιακή επιλογή δωματίων του ξενοδοχείου, εκ των οποίων τα περισσότερα πλήρη με ιδιωτικές πισίνες και πολλά με δυνατότητες διασύνδεσης, είναι ιδανική για ζευγάρια, οικογένειες ή ταξιδιώτες πολλών διαφορετικών γενεών.

Η εξέλιξη της InterContinental καθοδηγείται από τη μακροχρόνια πίστη του brand στη δύναμη του ταξιδιού να διευρύνει το μυαλό και να συνδέει πολιτισμούς. Το InterContinental Crete είναι στενά συνδεδεμένο με το τοπίο, αντλώντας έμπνευση από το πλούσιο Κρητικό έδαφος και έναν μαγευτικό σχηματισμό βράχου που κυριαρχεί στο κέντρο του κτιρίου, ενώ η λεπτομερής προσέγγιση αντανακλά την ομορφιά και τη μυθολογία του νησιού μέσα από επιμελημένα έργα ντόπιων καλλιτεχνών.

Κατά την είσοδο στον χώρο υποδοχής, οι επισκέπτες καλωσορίζονται με ένα πρωτότυπο γλυπτό που αναπαριστά ένα υβρίδιο της Σφίγγας και του Μινώταυρου που παραπέμπουν στην αρχαία ιστορία του νησιού. Ένα πρωτότυπο έργο που αντανακλά κλαδιά και πνεύμονες απλώνεται κάθετα πίσω από τη ρεσεψιόν, συμβολίζοντας τη ζωή και τη ζωτικότητα. Χάλκινα πλάσματα κοσμούν κομψά τους διαδρόμους, που ανακαλύπτουν οι επισκέπτες καθώς κατευθύνονται προς τα δωμάτιά τους.

Στο τιμόνι των τριών ελληνικών εστιατορίων του ξενοδοχείου - ZEUS, KNOSSOS, και MINOAN - βρίσκεται ο σύμβουλος σεφ Νίκος Ρούσσος. Ο κ. Ρούσσος έχει βραβευτεί με 2** αστέρια Michelin και σήμερα είναι ο executive chef / συνιδιοκτήτης αξιόλογων σύγχρονων ελληνικών εστιατορίων στο Λονδίνο. Ο Σεφ, μένοντας πιστός στη δέσμευσή του στο σύγχρονο ελληνικό φαγητό και εποχικότητα, δημιουργεί μενού με κομψά πιάτα που αντικατοπτρίζουν την κρητική γαστρονομική κληρονομιά χρησιμοποιώντας επιλεγμένα τοπικά υλικά.

Η λίστα κρασιών περιλαμβάνει ετικέτες από γηγενείς ποικιλίες σταφυλιού, ενώ τα μενού κοκτέιλ έχουν επινοηθεί από τον βραβευμένο mixologist, Ηλία Στεργιόπουλο και επιδεικνύουν τις διακεκριμένες γνώσεις του για τον ελληνικό ουρανίσκο με ποτά σχεδιασμένα να συμπληρώνουν το γραφικό σκηνικό του ξενοδοχείου.

Το Aegeo Spa προσφέρει πολλές παραδοσιακές και μοναδικές θεραπείες, όπως κρητικό μασάζ με τοπικό ελαιόλαδο, μασάζ αντιγήρανσης προσώπου και λαιμού με έγχυση σαφράν και κρυοθεραπεία πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Χαμάμ, σάουνα, εσωτερική πισίνα και χώρος χαλάρωσης συμπληρώνουν τις τέσσερις αίθουσες περιποίησης του Spa, δύο από τις οποίες είναι διπλές για ζευγάρια. Διατίθεται επίσης ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο.

Καθένα από τα 199 δωμάτια και σουίτες του θέρετρου προκαλεί μια αίσθηση γαλήνης και κομψότητας μέσω των εσωτερικών χώρων που συνδυάζουν σύγχρονα λευκά είδη και έπιπλα με στοιχεία εμπνευσμένα από βιολογικά προϊόντα και παραδοσιακές κρητικές επιρροές. Ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός κυριαρχεί στα δωμάτια Classic και Premium, τα οποία διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες, μπαλκόνια, παροχές για καφέ, καμπίνα ντους και πολυτελή προϊόντα περιποίησης. Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν από μια σειρά από ευρύχωρες σουίτες με κρεβάτια super king size, επιπλωμένα μπαλκόνια με εκπληκτική θέα στη θάλασσα, καμπίνα ντους και άνετους καναπέδες-κρεβάτια.

Οι εργαζόμενοι της InterContinental χρησιμεύουν ως πολιτιστικοί σύνδεσμοι, βοηθώντας τους επισκέπτες να αγκαλιάσουν και να εξερευνήσουν πόλεις και τοπικές γειτονιές σε περισσότερες από 70 χώρες όπου βρίσκονται τα ξενοδοχεία και τα θέρετρά της. Ζωντανεύοντας την Insider Expertise της InterContinental Crete, το The Concierge διευκολύνει την πολιτιστική εξερεύνηση, γνωρίζοντας στους επισκέπτες εξατομικευμένες εμπειρίες, όπως εκδρομές σε αρχαιολογικούς χώρους και παραδοσιακά χωριά του νησιού, φυσικά φαράγγια, μικρούς αμπελώνες, και ελαιώνες.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα