Club Med: Ρεκόρ επιδόσεων το α’ 6μηνο – Η Fosun πουλάει μερίδιο σε επενδυτική εταιρία από τη Σιγκαπούρη

18 Sep 2024, 12:47 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Club Med: Ρεκόρ επιδόσεων το α’ 6μηνο – Η Fosun πουλάει μερίδιο σε επενδυτική εταιρία από τη Σιγκαπούρη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ρεκόρ επιδόσεων ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Club Med, Henri Giscard d'Estaing, για το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, με πωλήσεις ύψους 1,15 δισ. ευρώ και λειτουργικά κέρδη 244 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα, εντείνονται τα δημοσιεύματα που φέρουν την Fosun να πουλάει μερίδιό της σε επενδυτή από τη Σιγκαπούρη.

Σύμφωνα με τις ίδιες ανακοινώσεις, η μέση ημερήσια τιμή (ADR) αυξήθηκε κατά 8% και η μέση πληρότητα έφτασε στο 70,4%. Τα Club Med υποδέχθηκαν 778.000 πελάτες, 2% περισσότερους από πέρυσι, ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 9% στα 1,15 δισ. ευρώ κατά την περίοδο Ιανουάριος – Ιούνιος.

Τα κέρδη προ φόρων βελτιώθηκαν από 228 εκατ. ευρώ στα 244 εκατ. ευρώ, και πάνω από το 45% των πωλήσεων του πρώτου εξαμήνου της χρονιάς προήλθε από τα ορεινα resort, αυξάνοντας το μερίδιό τους κατά 22% από το 2023.

Οι επιδόσεις αυτές είναι ενδεικτικές, για άλλη μια φορά, της επιτυχίας και της καταλληλότητας της παγκόσμιας αναπτυξιακής στρατηγικής της Club Med καθώς και της βαθιάς μεταμόρφωσης του επιχειρηματικού της μοντέλου, επισήμανε ο κ. d'Estaing.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν επικείμενη πώληση μειοψηφικού μεριδίου της τάξης του 20-30%. Η Capita Land Investment από τη Σιγκαπούρη βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την απόκτηση μεριδίου της κινεζικής Fosun International, όπως μεταδίδει η South China Morning Post.

Η επενδυτική Capita Land Investment που δραστηριοποιείται στον κλάδο των ακινήτων και αποτελεί τμήμα της κοινοπραξίας Temasek Holdings' Capita Land Group, επιθυμεί να αποκτήσει το 20-30% της αλυσίδας έναντι αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Η εταιρία αναδείχθηκε ως ο πιο πιθανός αγοραστής του μεριδίου.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα