Συντήρηση των δυο όψεων με έργα του Ι. Μόραλη στο κτήριο του πρώην Χίλτον

22 Oct 2024, 07:05 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Συντήρηση των δυο όψεων με έργα του Ι. Μόραλη στο κτήριο του πρώην Χίλτον

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού ενέκρινε τη μελέτη συντήρησης των δυο όψεων με έργα του Ι. Μόραλη, στο κτήριο του πρώην ξενοδοχείου Χίλτον στην λεωφόρο Βασ. Σοφίας 46.

Όπως αναφέρεται σχετικά δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί λεπτή στρώση ακρυλικής βαφής τύπου Windsor and Newton για την περαιτέρω άμβλυνση της έντασης των κηλίδων. Επίσης, πρέπει να πραγματοποιηθεί πλήρης αφαίρεση των υλικών σφράγισης των αρμών, παλαιών και νεωτέρων. Οι εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν από συντηρητές αρχαιοτήτων και έργων τέχνης ανάλογης ειδικότητας, εγγεγραμμένους στο μητρώο επαγγελματικής δραστηριότητας που τηρείται στη Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων.

Επιπλέον, οι εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν με την εποπτεία της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Αττικής, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και Κυκλάδων, η οποία να ειδοποιηθεί εγκαίρως πριν την έναρξη τους. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών θα κατατεθεί έκθεση πεπραγμένων με φωτογραφική τεκμηρίωση.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα