Άγονος ο διαγωνισμός για την εκμίσθωση του πρώην ξενοδοχείου ΚΑΛΥΨΩ

04 Jul 2024, 07:57 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Άγονος ο διαγωνισμός για την εκμίσθωση του πρώην ξενοδοχείου ΚΑΛΥΨΩ

Facebook Twitter Linkedin

Άγονη απέβη η διαδικασία του δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού ο οποίος αφορούσε τη μακροχρόνια εκμίσθωση του πρώην ξενοδοχειακού συγκροτήματος ΚΑΛΥΨΩ στην περιοχή Αρκίτσα του Δήμου Λοκρών με σκοπό την αξιοποίησή του.

Ο διαγωνισμός διενεργήθηκε από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων που έχει την ιδιοκτησία του συγκροτήματος. Στον διαγωνισμό δεν υπεβλήθη καμία προσφορά. Ο διαγωνισμός αφορούσε την ενοικίαση για χρονική περίοδο 50 ετών με δυνατότητα επέκτασης 10 ετών, με ελάχιστο όριο τιμήματος το ποσό των 21.250 ευρώ. μηνιαίως ή 255.000 ευρώ ετησίως.

Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων θα επιχειρήσει να επαναπροκηρύξει τον διαγωνισμό διευθετώντας μία σειρά ζητήματα. Στο πλαίσιο αυτό θα εξετασθεί από τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών η περίπτωση αγοράς της ιδιοκτησίας τρίτου η οποία περικλείεται από την, υπό αξιοποίηση, οικοπεδική έκταση της ιδιοκτησίας του Ταμείου ενώ θα διερευνηθούν οι όροι για την επανεκκίνηση της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Παράλληλα, θα προχωρήσουν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες και νομικές ενέργειες και συγκεκριμένα η υποβολή αίτησης προς τη Διεύθυνση Δασών Φθιώτιδας για τον αποχαρακτηρισμό των δασικών εκτάσεων που βρίσκονται εντός των ορίων της ιδιοκτησίας του Ταμείου.

Για να λαμβάνετε συγκεντρωμένα τις επενδύσεις στο email σας γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter των επενδύσεων.
Εγγραφή στο Newsletter

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα