Διαγωνισμός για τη μίσθωση ακινήτου με δυνατότητα χρήσης ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας

03 Sep 2024, 17:16 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Διαγωνισμός για τη μίσθωση ακινήτου με δυνατότητα χρήσης ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας

Facebook Twitter Linkedin

Ο e-Ε.Φ.Κ.Α. προκήρυξε δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό εκμίσθωσης τριώροφου διατηρητέου ακινήτου επί της οδού Αξαρλιάν 7 (πρώην Λέκκα), στο κέντρο της Αθήνας.

Το ακίνητο συνολικής επιφάνειας 1.476,97 τ.μ. είναι συνιδιοκτησίας του e-ΕΦΚΑ και του Αλληλοβοηθητικού Ταμείου Προσωπικού ΑΕΕΓΑ «Η Εθνική» (ΑΤΑΠΕ), κατά ποσοστό 80% και 20% αντίστοιχα.

Η διάρκεια της εκμίσθωσης ορίστηκε σε 20 έτη, από την ημερομηνία του πρωτοκόλλου παράδοσης - παραλαβής του ακινήτου, με δυνατότητα παράτασης κατά 10 έτη.

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που η κύρια χρήση του ακινήτου είναι ξενοδοχείο ή μη κύριο τουριστικό κατάλυμμα ο μισθωτής θα είναι Ανώνυμη Εταιρεία Αποκλειστικού Σκοπού (ΑΕΑΣ) με έδρα την Ελλάδα που θα συστήσει ο Ανάδοχος.

Ο διαγωνισμός θα είναι πλειοδοτικός με κλειστές προσφορές ενώ η χρήση του ακινήτου θα είναι επαγγελματική. Το ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για τη διενέργεια της πλειοδοσίας του διαγωνισμού, ορίστηκε στο ποσό των 30.000 ευρώ πλέον χαρτοσήμου 3,6%.

Αν η χρήση του κτηρίου είναι ξενοδοχείο ή μη κύριο τουριστικό κατάλυμα, θα καταβάλλεται από το 13ο έτος της μίσθωσης και επιπλέον μίσθωμα 2% επί του κύκλου εργασιών. Η εγγυητική επιστολή συμμετοχής στον διαγωνισμό ορίστηκε στο ποσό των 30.000 ευρώ. Η εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης των όρων της σύμβασης θα είναι ίση με ένα ετήσιο μίσθωμα η οποία θα ανανεώνεται και αναπροσαρμόζεται κάθε φορά, έτσι ώστε να είναι ίση με ένα τρέχον ετήσιο μίσθωμα, όπως αυτό διαμορφώνεται κάθε φορά. Επίσης, η εγγυητική επιστολή υλοποίησης του επενδυτικού προγράμματος ορίστηκε στο ποσό των 75.000 ευρώ.

Οι εργασίες ανακαίνισης θα εκτελεστούν από τον Ανάδοχο με δικές του δαπάνες και θα είναι ύψους 1.500.000 ευρώ με ΦΠΑ, κατ΄ ελάχιστον, χωρίς στο ποσό αυτό να συμψηφίζεται με κανένα τρόπο με το εκάστοτε καταβαλλόμενο μίσθωμα.

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ. στα γραφεία του e-ΕΦΚΑ επί της οδού Ιπποκράτους 19.

 

Για να λαμβάνετε συγκεντρωμένα τις επενδύσεις στο email σας γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter των επενδύσεων.
Εγγραφή στο Newsletter

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα