Πράσινο φως για 5άστερο ξενοδοχείο στα Σφακιά

01 Oct 2024, 15:39 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

TornosNews.gr

Πράσινο φως για 5άστερο ξενοδοχείο στα Σφακιά

Facebook Twitter Linkedin

H Διεύθυνση Χωροταξικής Περιβαλλοντικής & Αγροτικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για τη νέα ξενοδοχειακή επένδυση της εταιρείας «South Cretan Holidays S.A.», στην Κοινότητα Ασφένδου, του Δήμου Σφακίων στα Χανιά. 

Η επένδυση αφορά 5άστερο ξενοδοχείο με 88 κλίνες, οι οποίες θα αναπτύσσονται σε 28 δωμάτια. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα, ιδιοκτησίας της εταιρείας «South Cretan Holidays S.A.», θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 26.057,36 m2
.
Αναλυτικά οι κύριες, βοηθητικές και περιβάλλουσες εγκαταστάσεις του έργου θα έχουν ως εξής:

  • Τα 28 δωμάτια οργανώνονται σε εννέα (9) στατικά ανεξάρτητα κτίρια, με μικτές τυπολογίες δωματίων. Τα εννέα κτίρια αναπτύσσονται παράλληλα σε συστάδες αφήνοντας ανάμεσά τους ένα δίκτυο πεζοδρόμων και χώρων πρασίνου ενώ όλα είναι ισόγεια με τελικό ύψος στηθαίου τα 3,40 μ. από τις κατά τόπους οριστικά διαμορφωμένες στάθμες. Θα κατασκευαστούν 28 κολυμβητικές δεξαμενές επιφάνειας 15 m2 έκαστην και 1 κολυμβητική δεξαμενή επιφάνειας 485 m2. .
  • Επίσης θα κατασκευαστεί Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων και τα επεξεργασμένα λύματα θαχρησιμοποιούνται για την άρδευση των καλλωπιστικών φυτών του ξενοδοχείου.
  • Η φύτευση θα έχει συνολικό εμβαδό 4.600 τ.μ.


Το σύνολο των αναγκών υδροδότησης εκτός άρδευσης (ύδρευση και αναπλήρωση κολυμβητικών δεξαμενών) θα καλύπτεται από το δίκτυο του Δήμου, σύμφωνα με  σχετική βεβαίωση του Δήμου Σφακίων. Οι ενεργειακές ανάγκες θα καλύπτονται από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.  Όσον αφορά τον κλιματισμό των κτιρίων και την παραγωγή ζεστού νερού θα εγκατασταθούν αντλίες θερμότητας. Στις κουζίνες του ξενοδοχείου θα χρησιμοποιείται ως καύσιμο υγραέριο.  Η τηλεφωνική σύνδεση θα πραγματοποιείται από τη γραμμή του ΟΤΕ.

.


Για να λαμβάνετε συγκεντρωμένα τις επενδύσεις στο email σας γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter των επενδύσεων.
Εγγραφή στο Newsletter

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα