Πολυτελές τουριστικό συγκρότημα στην Ιθάκη- Επένδυση 85 εκατ. ευρώ από την οικογένεια Τσάκου

22 Oct 2024, 10:56 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

TornosNews.gr

Πολυτελές τουριστικό συγκρότημα στην Ιθάκη- Επένδυση 85 εκατ. ευρώ από την οικογένεια Τσάκου

Facebook Twitter Linkedin

Την κατασκευή πολυτελούς τουριστικής μονάδας στην Ιθάκη προγραμματίζει η εφοπλιστική οικογένεια Τσάκου.

Σύμφωνα με τον φάκελο, που κατέθεσε στην Enterprise Greece, προκειμένου η επένδυση να ενταχθεί στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων, το συνολικό ύψος της προτεινόμενης επένδυσης προϋπολογίζεται σε €85,45 εκ.

Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία «ΑΤΟΚΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ», που κατέθεσε την αίτηση στις 16 Ιουλίου 2024. Το επενδυτικό σχέδιο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση (μέχρι τις 31 Οκτωβρίου).

Όπως αναφέρεται:

"Το προτεινόμενο επενδυτικό σχέδιο «Κατασκευή και Λειτουργεία Πολυτελούς Τουριστικής Μονάδας στη Θέση Φιλιατρό Ιθάκης» με την ονομασία “Epic_O”, αφορά στην ανάπτυξη Ξενοδοχειακού Καταλύματος, πολυτελών κατοικιών, επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και τουριστικού Λιμένα σε έκταση 326.833,59m², εντός ευρύτερου ιδιωτικού γηπέδου συνολικού εμβαδού 873.647,17 m², στην περιοχή Φιλιατρό Ιθάκης. Στόχος του είναι ο συνδυασμός της τουριστικής ανάπτυξης υψηλών προδιαγραφών με την προστασία του οικοσυστήματος της ευρύτερης περιοχής, και την προώθηση της ιστορικής και πολιτισμικής ταυτότητας της Ιθάκης".



Για να λαμβάνετε συγκεντρωμένα τις επενδύσεις στο email σας γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter των επενδύσεων.
Εγγραφή στο Newsletter

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα