Τρεις τουριστικές επενδύσεις της "νέας εποχής", που θα διαμορφώσουν νέους προορισμούς

23 Oct 2024, 10:55 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

TornosNews.gr

Τρεις τουριστικές επενδύσεις της "νέας εποχής", που θα διαμορφώσουν νέους προορισμούς

Facebook Twitter Linkedin

Τρεις σημαντικές επενδύσεις στο χώρο του τουρισμού παρουσιάστηκαν σε πάνελ με τον τίτλο «Δημιουργώντας προορισμούς», στο πλαίσιο της 25ης Prodexpo. 

Οι επενδύσεις αφορούν: της Grivalia στους Πεταλιούς, στην Πάλαιρο και στη νήσο Διάπορο στη Χαλκιδική.

Ιδού τι είπαν εκπρόσωποι των τριών επενδυτικών φορέων:

Η Grivalia

Το ύψος της επένδυσης της εμβληματικής ανάπτυξης στους Πεταλιούς υπολογίζεται στα 200 εκατ. ευρώ. Σε μία έκταση 550.000 τ.μ. στο οικολογικό θέρετρο προβλέπεται η κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχείου και υπερ-πολυτελών villas και branded κατοικιών, εστιατορίων, χώρων ευεξίας και εκγύμνασης, ενός beach club, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας στους επισκέπτες. 

Η Grivalia Hospitality και η Six Senses υπέγραψαν σύμβαση διαχείρισης του «Six Senses Megalonisos» που προγραμματίζεται να αναπτυχθεί στο νότιο τμήμα της Μεγαλονήσου, μέρος του νησιωτικού συμπλέγματος των Πεταλιών, που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αττική.

Ο κ. Πάνος Παναγιωτίδης, CEO της Grivalia Development, είπε στο συνέδριο:

«Η δική μας επένδυση σε ένα από τα νησιά του συμπλέγματος των Πεταλιών, είναι στην περιοχή της Νότιας Εύβοιας, αφορά σε μια έκταση 600 στρεμμάτων, επένδυση 200 εκατ. ευρώ, με μια πολύ ήπια δόμηση, η οποία αναμένουμε ότι θα δημιουργήσει τουλάχιστον 400 θέσεις άμεσης εργασίας».

Ερωτηθείς σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει μια τέτοια επένδυση, σημείωσε ότι «Οι προκλήσεις είναι οι ίδιες και οι ερώτηση που καλείσαι να απαντήσεις είναι «αν το τουριστικό προϊόν που έχω σχεδιάσει θα έχει την επιτυχία που θέλω; Θα μπορέσω να βγάλω μια άδεια σ' αυτή τη ζωή;».

 Ο κ. Παναγιωτίδης σημείωσε ακόμα ότι «Σήμερα βιώνουμε μια πραγματικότητα που λέει ότι έχει καταρρεύσει όλος ο πολεοδομικός σχεδιασμός της χώρας. Βρίσκεται σε διαβούλευση το καινούργιο χωροταξικό, αλλά και όλα τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια. Η πραγματικότητα για οποιονδήποτε επενδυτή, που είχε πάρει μια απόφαση πριν 4-5 χρόνια να πάρει μια έκταση, είχε φτιάξει ένα business plan, σήμερα όλο αυτό βρίσκεται στον αέρα. Αν δεν λυθεί όλο αυτό το πρόβλημα άμεσα θα χαθεί αυτό το momentum».

Τέλος, σημείωσε ότι στην Ελλάδα «Υπάρχουν πολλοί ανεκμετάλλευτοι προορισμοί που έχουν τα χαρακτηριστικά για να μπορέσουν να προσελκύσουν επενδύσεις».

Η επένδυση στο Πάλαιρο

Στην επένδυση στην Πάλαιρο αναφέρθηκε ο κ. Κωνσταντίνος Ροκόφυλλος, CEO και Founder του Paleros Bay, ανέφερε ότι η «Πάλαιρος είναι στις ακτές του Ιονίου νότια της Λευκάδας και βλέπει όλα τα νησιά του Ιονίου. Η επιλογή της έγινε γιατί είναι δίπλα στο αεροδρόμιο του Ακτίου, είναι δίπλα στην Αμβρακία οδό και έχουμε μια εξαιρετική προσβασιμότητα, είμαστε πάρα πολύ κοντά στην Αθήνα. Με νόμιμη ταχύτητα από την Αττική Οδό είμαστε 2,5 ώρες. Η Πάλαιρος έχει έναν κόλπο που δίνει άμεση προσβασιμότητα σε όλα αυτά τα νησιά». 

Ο ίδιος αναφερόμενος στο είδος της επένδυσης, σημείωσε πως  «Ξεκινήσαμε να πουλάμε κατοικία σε Ευρωπαίους, κυρίως σε Ολλανδία, Βέλγιο και Αγγλία. Τις νοικιάζουμε για λογαριασμό των πελατών μας. Για να δώσουμε απόδοση νοικιάζουμε αυτές τις κατοικίες κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι καθαρό real estate πουλάμε κατοικίες, αλλά οι πελάτες μας ζητούν αποδόσεις». 

 Ξενοδοχείο πολυτελείας στη νήσο Διάπορο

Η εταιρεία ΣΤΑΝΤΑ, συμφερόντων του Σταύρου Ανδρεάδη, πρώην προέδρου της Sani/Ikos και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, προχωρεί στην ανάπτυξη ενός ενός πολυτελούς οικολογικού τουριστικού συγκροτήματος στο νησί Διάπορο, στη Χαλκιδική. Η επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η ολοκλήρωση του έργου τοποθετείται χρονικά έως το 2027.

Ο κ. Αναστάσιος Ανδρεάδης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της STANTA, είπε στο συνέδριο:

«Το project είναι μια μικρή μονάδα πολύ υψηλού επιπέδου στη νήσο Διάπορο. Είναι ένα οικολογικό ησυχαστήριο με μεγάλα δωμάτια σε μια υπέροχη τοποθεσία, θα είναι και το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο ξενοδοχείο στην Ελλάδα καθώς το νησί δεν έχει καμία υποδομή για ενέργεια. Μόνιμους κατοίκους δεν έχει. Έχει περίπου 30 παραθεριστικές κατοικίες, κάποιες νοικιάζονται αλλά κυρίως οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες παραθερίζουν το καλοκαίρι». 

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο project των πρώην Κεραμείων Αλλατίνη στη Θεσσαλονίκη. Είπε:

«Το project στα πρώην Kεραμεία Αλλατίνη, είναι το πρώτο στο οποίο δίνεται άδεια ανέγερσης ουρανοξύστη 100 μέτρων και περίπου 30.000 τμ εμβαδού. Παράλληλα με τον ουρανοξύστη θα χρησιμοποιηθούν για πολιτιστικές χρήσεις και το σύνολο των διατηρητέων. Βρίσκονται κοντά στη στάση του μετρό που θα ανοίξει σε ένα μήνα. Θα έχει εκτός από τις κατοικίες και ένα πολύ μεγάλο δημόσιο πάρκο που θα αναβαθμίσει τη ζωή των κατοίκων της περιοχής. Είναι νωρίς να μιλήσουμε για χρονοδιάγραμμα. Είμαστε στη φάση αναζήτησης συνεργειών από διεθνείς developers με τεχνογνωσία για να προχωρήσει το project». 

 Διαβάστε επίσης

10 μεγάλες τουριστικές επενδύσεις παγωμένες επί 18 μήνες στο Enterprise Greece

Πολυτελές τουριστικό συγκρότημα στην Ιθάκη- Επένδυση 85 εκατ. ευρώ από την οικογένεια Τσάκου

 

Για να λαμβάνετε συγκεντρωμένα τις επενδύσεις στο email σας γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter των επενδύσεων.
Εγγραφή στο Newsletter

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα