FTI | Αίτηση πτώχευσης από τις δύο Meeting Point - Tι αναφέρεται για την εταιρεία στην Ελλάδα

24 Jun 2024, 18:45 | TOUR OPERATORS

TornosNews.gr

FTI | Αίτηση πτώχευσης από τις δύο Meeting Point - Tι αναφέρεται για την εταιρεία στην Ελλάδα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Πτωχεύσεων συνέχεια στον Όμιλο της FTI: οι δύο θυγατρικές Meeting Point Hotelmanagement Holding GmbH και Meeting Point International GmbH υπέβαλαν αίτηση αφερεγγυότητας στο Δικαστήριο του Μονάχου.

Το δικαστήριο αφερεγγυότητας δέχθηκε τις αιτήσεις και διέταξε προσωρινή διαδικασία αφερεγγυότητας και για τις δύο εταιρείες σήμερα Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024. Ο εμπειρογνώμονας αναδιάρθρωσης και δικηγόρος Oliver Schartl από τη δικηγορική εταιρεία Müller-Heydenreich Bierbach & Colleagues ορίστηκε ως προσωρινός διαχειριστής αφερεγγυότητας.

Η Meeting Point Hotelmanagement Holding GmbH, με έδρα το Μόναχο και με πέντε υπαλλήλους, είναι η εταιρεία χαρτοφυλακίου για όλες τις ξενοδοχειακές δραστηριότητες του FTI GROUP. Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει τα πέντε brands Labranda Hotels & Resorts, Design Plus Hotels, Kairaba Hotels & Resorts, Lemon & Soul Hotels και MP Hotels. Αυτό περιλαμβάνει περίπου 50 ξενοδοχεία με περίπου 7.000 υπαλλήλους σε οκτώ χώρες.

Η αφερεγγυότητα της Hotelmanagement Holding δεν έχει άμεσο αντίκτυπο στις συνεχιζόμενες δραστηριότητες των ξενοδοχείων.

Οι μεμονωμένες ξενοδοχειακές εταιρείες στην Ιταλία, την Κροατία, το Μαρόκο, την Αίγυπτο, τις Καναρίους Νήσους, τη Μάλτα και την Τουρκία έχουν θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν επί του παρόντος να συνεχίσουν τις τρέχουσες επιχειρηματικές τους δραστηριότητες με όλους τους εργαζόμενους χωρίς περιορισμούς και τη διαμονή των επισκεπτών τους να είναι εγγυημένη για τους επόμενους καλοκαιρινούς μήνες.

Εξαίρεση, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αποτελεί η ξενοδοχειακή εταιρεία στην Ελλάδα, η οποία έπρεπε ήδη να καταθέσει αίτηση αφερεγγυότητας.

Ωστόσο, οι ξενοδοχειακές εταιρείες στις υπόλοιπες επτά χώρες έχουν υψηλές υποχρεώσεις και πρέπει να αναδιαρθρώσουν το σκέλος του παθητικού των ισολογισμών τους.

Προκειμένου να διασφαλιστεί το μακροπρόθεσμο μέλλον των ξενοδοχειακών εταιρειών, ο προσωρινός διαχειριστής αφερεγγυότητας Oliver Schartl βρίσκεται σε στενή επαφή με όλους τους τοπικούς διαχειριστές στις επιμέρους χώρες. Έχει ήδη ξεκινήσει μια δομημένη διαδικασία πωλήσεων, η οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί γρήγορα. «Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διασφαλίσουμε τις υπάρχουσες αξίες των ξενοδοχειακών εταιρειών και να διατηρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες τοπικές θέσεις εργασίας» δήλωσε ο Schartl.

Η Meeting Point International GmbH, η οποία είναι επίσης αφερέγγυα και έχει τρεις υπαλλήλους, είναι μια ενδιάμεση εταιρεία χαρτοφυλακίου για εταιρείες διαχείρισης προορισμών (DMCs), οι οποίες προσφέρουν τοπικές τουριστικές υπηρεσίες, όπως εκδρομές και μεταφορές για την επαγγελματική ταξιδιωτική βιομηχανία στις χώρες προορισμού. Η εταιρεία διαθέτει 49 πρακτορεία σε 17 χώρες παγκοσμίως.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα